herojd11 yazdı:Sayin drago ;
Cevap vermemişti demissiniz çünkü uzatmak istemedim ama iki kelime bahsetmek gerekirse bir holding şirketinde çalışıyorum , evet vergisini de veriyor , x yardımları da fazlasıyla yapıyor , ayda milyonlarca maaş ödüyor ve bu maaş yatırma karşılığında bankadan aldığı milyon tutan bonusu da çalışanlarına dağıtıyor , vs,vs.
Siz beni kapitalist sermayenin uşağı ilan etmişsiniz aksine bende çalışanım üstelik kazandırdığına karşın son derece az kazanan bir çalışanım ama birinin parası varsa harcamasına da karşı çıkacak kadar da sosyalist değilim , saatlerimiz yemekte bölümünde 500 TL tutan cok sofra gördük o zaman afiyet olsun demek yerine git o parayla şu kadar fakir doyur mu diyelim.
Yukarıdaki durumdan bahsedersek 160.000 dolarlık saat konusu açan kişi makara pesinde degilse forumdakilerin cok küçük bir kısmı hariç kalanların toplamından daha cok parasi var demektir simdi bu adama Allah aşkına bu paraya ev al denir mi ya da bu paraya saat alınmaz diyorsunuz iyide adam alacak ve konu açmış , hani ben sizi servet düşmanı gibi gösteriyorum ya o zaman sizde konu açanı parasını har vurup harman savuran fakir düşmanı gibi göstermiş olmuyor musunuz? Lutfen bir de bu acıdan bakalım benim tek derdim konular alakasız yerlere gitmesin ve kimsenin imkanı sorgulanmasın
Özetle;
100 TL'lik konu açana o paraya saat mı olur gercek saat dedigin 500 -1000 TL'den başlar demiyorsak (ki bence yanlış ama seiko 5'e aman canim saat mı diyenler gordum) 100.000 TL'lik konu açana da aynı saygıyı göstermeliyiz
Size , mesleğinize ve yasınıza saygım cok buyuk , lutfen sizinle kişisel bir polemik icinde olmaya çalıştığımı düşünmeyin , cok üzülürüm bazen son mesajı kim yazmis diye bakmadan yazıyorum bu yuzden 1-2 kere size denk gelmiş ve direkt sizin şahsınıza alındıysanız kusura bakmayın ama dediğim gibi benim derdim yukarıdaki özetle kısmında yazdığım saygı konusu
Herojd,
Amacım sizi kırmak,üzmek ya da kendi deyiminizle kapitalist sermayenin uşağı ilan etmek değil. Sadece biraz daha sakin olmanız ve "kardeşim size ne adamın parası var harcıyor" tarzı yaklaşımınızı gözden geçirmeniz.
Ben özellikle saat hakkında konu açan arkadaşa verdiğim cevapta " sormuşsunuz ben de cevaplayayım": Bu para bir saat için çok para diye belirttim. Yoksa gidip o saati almış,burada kutu açan veya fotoğraflarını paylaşan birisine hiçbir zaman o şekilde yazmadım,yazmamda tercih ve beğeniye o aşamada saygı duyarım.