Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.
Sağolun, çok teşekkür ediyorum. Valla bende anlamadım nasıl iş, bütün talihsizlikler beni buluyor İlk baktığımda bezelin tam 12'de hizalanmadığını farkettim, en nefret ettiğim şeydir dönen bezelli saatlerde bu durum, hadi neyse dedikten sonra bir de tozu görünce... Neyse başlığı gereksiz yere meşgul etmiyim ama hiç beklemiyordum bu durumu. Saati almadan önce iyice sağını solunu incelemekte fayda var demekki.
Drk, geçmiş olsun ama saati almadan farketmen zaten iyi olmuş.....
karaelçi, saatin dışında bireysel emeklilik bence daha iyi olacaktır. Saatin ne olacağını bilemezsiniz, ancak şimdiden başlanan bireysel emeklilik müstakbel çocuğunuzun geleceğini iyi ölçüde garanti altına alacaktır ve ileride de sizi her zaman akıllı iş yapmış diyerek yad edecektir..... (aksi bir durumda akılsızlıkta olmaz elbette .. )
Belirtilen bütçeyle ben Panerai modellerini düşünürdüm. Lakin bu fikrin saat konusunda henüz acemi birinden geldiğini gözönünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Kondisyonunun kullanılmadan sağlam kalması için de 30 yıl çalışabilecek bir winderı şart görüyorum.
Bunlar sizin için öneri idi, benim fikrimi sorarsanız saat zevk işidir, yatırım değil.
Şu an duygusal bir yaklaşımla yanlış karar verme ihtimaliniz de var. İyi düşünmek acele etmemek lazım. Hala iyi bir şekilde çalışan 30 yıllık seiko 5 ler var. Bunu söylememdeki amaç seiko 5 almanızı önermek değil. Sözgelimi kullandığınız skx007 30 yıl sonra manevi değeri yüksek ve muhtemelen hala çalışan çok özel bir hediye olamazmı? Peki bu para ne olacak. İşte duygusal nedenlerle hata yapılacak durum bu. Sonuçta o para kumardan yada uyuşturucu ticaretinden değil, babanızdan geliyor. Demek ki bunu bir bankaya atıp ileride çocuğunuza çok çok daha büyük faydası olacak bir kaynak bırakmanız mümkün. (30 yıl sonra bu saati değerli kılan şey markası yada maddi değeri değil, manevi değeri olacak. O halde rolex vb bir marka olmasının o kadar rolü kalmıyor).