Bu saatte 3 tulumba var. Maliyeti yüksek olmasının sebebi, elbette marka değeri ve az üretim. ETA istese 10 gün güç rezervli mekanizma da yapabilir ancak bu tarz mekanizmalar az sayıda saat için sıfırdan yaratılıyor. Mekanizmanın malzeme maliyetine bakarsak mantıklı bir sonuca ulaşamayız

Herkeste olmayan mekanizma/saat=daha çok para.
Mevcut mekanizma üzerinden gidilerek güç rezervi artırma işlemi bazı saatlerde mümkün. Mesela normalde ETA 7750nin güç rezervi 42 saatken farklı tulumba kullanımı sayesinde 46 saate çıkabiliyor. Asıl en önemli sorun güç rezervini artırırken hassasiyeti bozmamak. Sonuçta 8/10 günlük enerji sağlayabilecek zembereklerin verdiği güç ile 1 saat enerji sağlayabilecek yay arasında ciddi bir potansiyel farkı var, ikisi de aynı gücü çarklara iletmek zorunda ki saat doğru zamanı göstersin.
Uzun güç rezervinden ziyade uzun süre aynı hassasiyeti koruyabilmek de çok önemli. Kurmalı saatlerde bence uzun güç rezervi olmazsa olmaz. Bazen saati kurmayı unutuyorum, bazen de durmasın diye kurmak zorunda kaldığımı hissedip strese giriyorum

Haftada bir kurmak güzel tabi

Yada çözüm otomatiklerde

Bu zemberek sayısı işi de bir garip. Mesela AP 3120nin(tek zemberek) nispeten uzun bir güç rezervi var, 60 saat. Birçok üretici bu değeri 2 tulumba ile yakalıyor. Aynı şekilde IWC, Panerai, Blancpain gibi üreticilerin uzun güç rezervli mekanizmalarında 2-3 tulumba bulunurken Langenin 31 gün güç rezervli mekanizmasında tek adet dev bir tulumba var. Bu saatlerde oldukça karmaşık tork limitleyici sistemler kullanılıyor.