TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SPB005J & Seiko SNP045P Arasında Tercih

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizce hangi model

Seiko SPB005J
12
80%
Seiko SNP045P
3
20%

Toplam oy : 15

Re: Seiko SPB005J & Seiko SNP045P Arasında Tercih

Mesaj necati » 01 Haz 2012, 15:02

serxx yazdı:Herkes İsviçre'ye kafayı takmış o yuzden olabilir; Carrera yerine Ananta; DJ yerine Grand Seiko Hi-Beat tercih edilmezse olacağı budur :D

---Tapatalk---

Sen bu tehlikeyi önceden sezmiş ve dile getirmiştin oysa :lol:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj ufukyildiz » 01 Haz 2012, 15:14

Zannediyorum bir nedenide Sekionun iç pazarda uzun süre tutulan ürünlerini dış pazara sunma politikası olabilir. Ya da pek çok ürünün montaj işlemini Çinde yaptırıyor olması(başlangıçta verdiğim her iki otomatik saat japon üretimi, montajı dahil) önyargı oluşturduğu için İsviçre markaları kadar yaygın ol(a)mayadabilir. Seikonun pazarlama kısmında yönetici olmadıkça net bir cevap veremeyeceğiz bu soruya.
Kullanıcı avatarı
ufukyildiz

Mesaj ufukyildiz » 22 Haz 2012, 16:04

Arkadaşlar internetten alım konusunda cesaretimi toplayamadım ve bayiden SSA021J2 modeli için 1000TL 8 taksit olarak fiyat aldım. Saati detaylı olarak da inceleme fırsatı buldum genel olarak beğendim fakat 12/24 göstergesi her zaman bana gereksiz geldiği halde kadranda güzel bir görüntü oluşturuyor. Mekanizmanın görünmesini sağlayan kapak hoş ama saatle ilgili beğenmediğim tek noktaya sebebiyet veriyor. Mekanizma görsel olarak pek iyi değil, performansı beni üzmez diye düşünüyorum ama insan içinden geçiriyor vidaları en azından maviye boyasaydınız diye.

Almadan inceleme yapmış gibi oldum fakat görüşlerinize ihtiyacım var bu noktada. Belirttiğim noksan benim için problem değil fakat bu bütçe ile çok daha iyilerini alabilirsin ya da bu saati bu fiyattan daha uygun fiyata alabilirsin diyen arkadaşlar varsa fikirleri benim için önemli.
unutmadan saatide gösterelim;
Resim
En son ufukyildiz tarafından 22 Haz 2012, 22:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
ufukyildiz

Mesaj kızılbulut » 22 Haz 2012, 16:17

Seiko snp045p daha iyi gibi geliyor bana.Hem kinetik hem perpetural.Bununda otomatikten artakalır yanı yok.Tam kuarz diyemezsin.15-20 yıl gibi bir pil ömrü var.2099 yılına kadarda artık yılları hesaplayan otomatik takvim.Tek dezavantajı günlerin ismi yok.Otomatik bir başka tabi.Ban olsam ikisine de sahip olmaya çalışırdım.Japonlar kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler üretiyorlar.Ben japonları tek geçerim. :D
Kullanıcı avatarı
kızılbulut

Mesaj ufukyildiz » 22 Haz 2012, 20:54

Görsel olarak çok beğendiğim bir model SNP0045P fakat otomatik saate yönlendim, teknolojik bir saat her zaman alabilirim hatta her model bir öncekinden daha yeni özelliklere sahip olacaktır. 130. yıl özel serisini değil de 140. yıl özel serisini alırım belki. Şu an için otomatik bir saat istiyorum ya da kurmalı. Bu nedenle son verdiğim örnek üzerine yorumlarınızı almak istiyorum.
Kullanıcı avatarı
ufukyildiz

Mesaj SeRxx » 22 Haz 2012, 21:39

Seiko SSA021J inceleme :arrow: viewtopic.php?f=13&t=9250#axzz1yY5Dmcg3
Buradaki yorumlara göre karar verebilirsiniz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj ufukyildiz » 17 Ağu 2012, 00:45

Nihayet kararımı verdim ve SNP045 modelini satın aldım. Malumun ilanı olacağı için kutu açılışı yapmayacağım, saatte zaten yarın elimde olacak. Kasasında ufak bir zedelenme olduğu için yenisinin getirtilmesini istedim. Saati aldığımda borcum olan foto incelememi yapacağım sizlere.

Öğrenmek istediğim bir konu var; bu model için Türkiye'de 130. yıl kutusu(siyah ve içerisinde 130. yıldönümü yazan kutu) var mı? Yoksa klasik beyaz kutu mu? Bayidekiler de tereddütte kaldı, beyaz kutu ile gelirse Aydın Saat'ten isteriz dediler.

Resim
Kullanıcı avatarı
ufukyildiz

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak ve 148 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners