TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio Protrek Saat Seçimi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Casio Protrek Saat Seçimi

Mesaj Essero » 17 Haz 2012, 11:50

Arkadaşlar bu aralar Casio Protrek serisi bir saat almayı düşünüyorum. Daha önce Prg-40t-7v kullanmıştım. Fakat saatin kabalığından dolayı sattım. Sonra bir daha bu seriden bir saat kullanmadım. Şimdi aklımda bazı modeller var fakat yine bu saatin boyutlarından rahatsız olurum diye çekiniyorum. Daha önce kullandığım model titanyum kordona sahip olduğundan saatin kabalığının bundan da kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Prg40t nin kalınlığı 17.9mmydi. Alttaki modeller daha ince fakat 17.9mm ile 15mm veya 11.5 mm lik bir saatin kabalığını yanyana deneme imkanı olmayınca pek kıyaslayamıyorum. Saati günlük olarak da kullanacağım. Aklımdaki modeller:

1. Casio Prg-110y
2. Casio Prg-130y
3. Casio Prg-200-4dr
3. Casio Prg-240-1dr
4. Casio Prg-510-4dr

Sizce yukarıdaki saydığım özellikler dikkate alınırsa görünüm, kibarlık, malzeme kalitesi ve özellikleri açısından hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?
Kullanıcı avatarı
Essero

Re: Casio Protrek Saat Seçimi

Mesaj Thevenin » 17 Haz 2012, 16:34

Olculeri de sirayla ekleyeyim:

56.9 X 47.4 X 11.5 mm
56.2 X 50.6 X 13.9 mm
56.2 x 50.2 x 11.2 mm
57.3 X 50.9 X 15.3 mm
56.8 X 49.3 X 14.2 mm

Acikcasi zaten yapi itibari ile hala kaba olan bir seri, yine de bu kez titanium disinda resin vs. kayisin yardimci olacagina katiliyorum :thumbup: 130Y veya 510 secerdim sanirim.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Essero » 17 Haz 2012, 20:03

Cevabınız için teşekkür ederim ama hala karar veremedim işin açıkcası. Eğer ölçüleri aynı olsaydı dediğiniz gibi düşünmeden 130y veya 510 modelinden birisini alırdım. 110 ve 200 modelinin incelikleri çok cazip geliyor... 510 modelinin analog hali de çok hoş görünse de siyah modelin dijitali daha çekici geliyor. Keşke imkanım olsa da elime alıp karar versem öyle çok daha kolay olurdu sanırım. Şu an böyle bir imkanım olmadığından ancak yorumlarınıza göre karar vermem gerekecek. 240-1dr modeli çok gösterişli güzel ama en kaba olanı da o. Fiyatı da oldukça uygun aslında o yüzden çok ikilemde kaldım ama sonra boyutlarından dolayı elemek zorunda kaldım. 130y modeli biraz daha gösterişli duruyor bir kaç ekstra özelliği de mevcut ama 110y ve 200 modeline göre biraz daha kaba. Hepsi büyük saatler olunca artık mm lerin hesabını yapmak durumunda kalıyorum. :D
Kullanıcı avatarı
Essero

Mesaj drk » 18 Haz 2012, 00:24

110y modelini kolumda şu anda, gayet rahat, konfor sorunu yaşamazsınız :thumbup: Aslında diğerleriyle de yaşamazsınız ancak siyah ekranı okumak normal ekrana göre biraz daha zor.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj sadice83 » 18 Haz 2012, 02:15

Bende prg240 var yine sitede bir incelemem bulunuyor ama bu kadar rahat hafif ve kullanışlı saat yok tavsiye ederim günlük kullanım için birebir
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj Essero » 18 Haz 2012, 17:22

Fotoğraflardan ve videolardan görüldüğü kadarı ile negatif ekrana sahip olan modeller çok çekici görünüyor ama sizin sözleriniz biraz kafamı karıştırdı doğrusu... Aslında inceledikten sonra 130y yi uygun fiyata bulabilirsem almayı düşünmeye başlamıştım. 510 modeli de çok güzel fakat küçük ekranından dolayı pek bir anlamı kalmıyor keşke dijital ekran büyük olsaymış. Analog saat görüntüsü ile de çok da çekici gelmiyor yani gösterişli ve pahalı saat havasını pek göremedim... 110y için de çok iyi bir fiyat teklifi aldım aslında...
Fakat 240 ince olsaydı fiyatını da göz önüne alarak hemen onu alırdım sanırım... Keşke 240ı koluma takıp deneyebilme imkanım olsaydı o zaman hemen kararımı verebilirdim...
Kullanıcı avatarı
Essero

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 150 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners