TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

12 Yaş İçin 1500 TL Bütçeli Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 12 Yaş İçin 1500 TL Bütçeli Saat Önerisi

Mesaj Frax » 11 Haz 2012, 12:14

Bilekte fotoğraf önerisine katılıyorum. Bu arada 1.65 boy ile ben de saklanabilirim Panerai'lerin arkasına, ağır oluyor lütfen :D

Model önerisinden ziyade fikirler ortaya çıkmış bu konuda, kardeşimizi kırmadan kendisine elimizden geldiğince yardımcı olalım...
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Hsnmrycl » 11 Haz 2012, 12:38

Frax, bence Cihan bizimle kafa buluyor 8-)
Aksi halde, 12 yaşında saat konusunda bu farkındalık inanılmaz.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Cihan » 11 Haz 2012, 15:09

hsnmrycl bende PP alacak para olsa.....Ama inşallah o günler de gelecek :D
Kalem&Saat!
Kullanıcı avatarı
Cihan

Mesaj asymptote » 11 Haz 2012, 15:24

msturan koş yetiş, sana rakip geldi.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj msturan » 11 Haz 2012, 23:08

asymptote :D

Madem adım geçti, burada şöyle bir şeyi irdelemek isteyeyim.. Cihan, annenin "Ne bu 100 100, adam gibi bir saat alalım tak" görüşünü yanlış yorumluyor olabilir misin? Sanırım senin swatch'lar dışında bir arayışa girmen, bu saatleri kullanılmaz duruma getirmenden ötürü değil, bir doymama durumu var. Eğer durum buysa, bütçeyi artırmak, sadece annenin görüşünü "Ne bu 1500 1500, adam gibi bir saat alalım tak" yönünde değiştirecektir, ya da "Yeter artık oğlum, biz de para basmıyoruz yani" şeklinde değiştirecektir. Yani, bütçeyi artırmak, sadece takıldığın saatlerin çıtasını yükseltecektir, zira swatch'lardan sık sık sıkılıyorsan 2000 liraya alacağın bir saatin bu alışkanlığını bıçakla keser gibi değiştirmesini bekleme.. Yok eğer swatch'ları gerçekten kullanılmaz hale getirmenden ötürü kaliteli bir saat arayışına giriyorsan; yine sıkıntı var.. Bu sefer kullanılmaz hale getirdiğin şeyler 2000 liralık şeyler olacak.

Ben de buradaki çoğu kişi gibi bir fikir beyanında bulundum. Tabii ki kimsenin bir art niyeti yok, sana burada istediğin gibi sadece bir öneri verilebilirdi. Sadece bazılarımız - benim de içinde bulunduğum bir grup - bazı gerçeklerin farkında olmama ihtimalini (bizim zamanımızda senin yaşındakiler çoğu şeyin farkında olamayabiliyordu, ben dahil) göz önüne alıyoruz. Buna karşın, eğer hala ne istediğin konusunda kararlı bir duruşun varsa ben de seni takdir eder, öneride bulunurum..

Tekrar belirteyim, tamamen yardım amaçlı bir yorum yazdım, yanlış anlaşılmasın. :)
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj 4n6 » 12 Haz 2012, 09:32

U-Boat veya Graham önerilmemiş. Şaşırdım.. :)
Cihan bey, benim naçizane önerim (hsnmrycl şu ana kadar niye önermemiş, ona da şaşırdım); alınız bir "Vostok Amphibian", gündelik olarak rahat rahat kullanınız. Düşsün, kalksın, çarpılsın, çizilsin, nasılsa birşey olmaz kolay kolay. Kasa çapı da bileğinize uygun gelecektir, ağırlığı da öyle. Ayrıca fiyatı da çok uygun. 200m su geçirmezliği de cabası. Hem de klasik saat markalarının dışında bir farklılık yaratmış olursunuz. Gündelik kullanımdaki mekanik-otomatik saat hevesinizi Vostok'la giderin. Özel günler, vs. için de önereceğim saat "Longines Evidenza - Otomatik" olacak. Hem zarif ve kibar, hem ebatı uygun.. Erişkin yaşlarınızda da rahatlıkla kullanabileceğiniz bir saat.
Saygılar..

http://www.smirs.com/vostok-watches/vos ... 16420059b/
http://www.authenticwatches.com/mensevidenza.html
Kullanıcı avatarı
4n6

Mesaj Cihan » 12 Haz 2012, 09:57

4n6 :champ: Vostok bu aralar aklımdan geçiyordu fakat nerden bulacağımı bilemiyordum , teşekkürler !
Kalem&Saat!
Kullanıcı avatarı
Cihan

Mesaj drk » 12 Haz 2012, 12:12

Cihan, şaşırtıyorsun beni! 12 yaşında bir çocuktan beklenmeyecek bir olgunlukta yazıyorsun, tebrik ederim! En fazla kaç mm çapa kadar saatler önerelim? Bileğinin çevresi kaç cm?
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: AlpKI, Dorukeski, tt59, ylmaz94 ve 166 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners