TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

12 Yaş İçin 1500 TL Bütçeli Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 12 Yaş İçin 1500 TL Bütçeli Saat Önerisi

Mesaj Cihan » 11 Haz 2012, 10:27

Herkese öneriler için teşekkürler . Asymptote, artık otomatik saatlerle tanışmak istediğim için bir tane edinmek istiyorum.Bütçede 2000 olsun bende boşaltıyım cüzdanı :lol:
Kalem&Saat!
Kullanıcı avatarı
Cihan

Mesaj Cihan » 11 Haz 2012, 10:31

Drk yazdı:Cihan gerçekten 12 yaşında mısın?

1500 yetmez o zaman daha çok para lazım, adam gibi saate :!: 12 yaşında birine bu saatler nasıl olur aklım almıyor. 100 100 veriyorsan ilerde de verirsin. 12 yaşında çocuk düşer, kalkar, saati özensizce kullanır, mekanik saat olmaz. Üstelik daha bilekler ince, nasıl takacaksın bu saatleri, babanın saatini takmış gibi gözükme sonra.

12 yaşındaki kendi halimi düşünüyorum, casionun fotoğraf çeken saati vardı, piksel piksel, onu istiyordum sanırım. Aklımın ucundan dahi geçmezdi, hatta ne olduğunu bile bilmiyordum mekanik saatin. Dijital bir adidas saatim vardı, benden mutlusu yoktu.

Al bir g-shock, tepe tepe kullan. Olmadı al bir swatch, daha klasik tarzda.

DRK , benim Tissot'um da 1 tane kılcal çizik oldu :oops: içim gitti ..O yüzden saatlerime nasıl davranacağım konusunda hiç endişelenmeniz gerekmez , utanmasam saatlerimle yatacağım :lol:
Kalem&Saat!
Kullanıcı avatarı
Cihan

Mesaj vincefb » 11 Haz 2012, 10:47

Vay arkadaş ben 12 yaşımdayken aldığım alacağım en baba saat Casio idi :D

Sonrasında yaş ilerledi moda markalarına kaydım ufak ufak.. Armani, Guess... ardından Swiss Made ile tanıştım ve bir Tissot aldım kendime Quartz mekanizmalıydı yanlış hatırlamıyorsam.. yatsı namazında kaybetmiştim bi akşam çok üzülmüştüm :(

Ardından Pam 90 ilk otomatik mekanizmalı saatim :D yaş 28 olmuştu... üstüne UN maxi marine chronometer ve sonrası malum :lol:
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj Frax » 11 Haz 2012, 10:52

Drk yazdı:Cihan gerçekten 12 yaşında mısın?

1500 yetmez o zaman daha çok para lazım, adam gibi saate :!: 12 yaşında birine bu saatler nasıl olur aklım almıyor. 100 100 veriyorsan ilerde de verirsin. 12 yaşında çocuk düşer, kalkar, saati özensizce kullanır, mekanik saat olmaz. Üstelik daha bilekler ince, nasıl takacaksın bu saatleri, babanın saatini takmış gibi gözükme sonra.

12 yaşındaki kendi halimi düşünüyorum, casionun fotoğraf çeken saati vardı, piksel piksel, onu istiyordum sanırım. Aklımın ucundan dahi geçmezdi, hatta ne olduğunu bile bilmiyordum mekanik saatin. Dijital bir adidas saatim vardı, benden mutlusu yoktu.

Al bir g-shock, tepe tepe kullan. Olmadı al bir swatch, daha klasik tarzda.

Drk sonuna kadar katılıyorum sana.

Ayrıca bu saatleri öneren arkadaşlar da ne içti son iki günde merak ediyorum :D Kendimizi düşünelim bu yaşlarda; benim de dijital adidas saatim vardı bu yaşlarda kordonunu koparıncaya kadar kullandım. Yine başka renkli saatlerim vardı abuk sabuk onları da az çok hatırlıyorum. Zaten o kadar çok saat eskittim ki ucuz olmasalar insan üzülür. Şimdi bu kardeşimiz de 12 yaşında ve önerilen saatler resmen koca adam saati. Mesele sadece imkan olması değil yakışması da lazım. Fiziken küçük birinde ince bilekler için ağır modeller önerilmesi çok saçma...

Cihan Tag Heuer Formula modellerine de bir bak ama oynarken koştururken sürekli bu saatlerin başına birşeyler geleceğini unutma. Yazık olur, çizilirse üzülürsün biraz daha büyümeyi bekle lisede al ya da alsan bile günlük kullanmak yerine akşamları ailenle çıktığından kullan :thumbup:

Casio, Swatch sevmiyorsan Lacoste al ama yok Steinhartmış Orismiş bunları sakın aklından bile geçirme bunlar baban için ona hediye alabilirsin :D
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Baran » 11 Haz 2012, 11:09

Ben olsam düşünmeden G-Shock alır takardım..Ondan fazlası haram bu yaşlarda hareketli yaşlarda..
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 11 Haz 2012, 11:27

Cihanın daha önce epey saati olmuş, yazdıklarından bunu anlıyorum. Adam gibi saat almak istiyor :D Otomatik saati olsun, erişkinler gibi saatinden zevk alsın istiyor.. Önerileri Casio ve Swatch ile sınırlamak yanlış (bunlar daha önce sahip olduğu saatler, bunlardan sıkılmış zaten ;) ) Bir de arkadaşlar hep kendi çocukluklarına gidip örnekler veriyor, bu hatalı. Devir değişiyor beyler.. :)

Cihan eğer becerebilirsen buraya bileğinde çekilmiş bir saatinin fotoğrafını koyabilir misin? Bileğin hangi ölçüde, onu görmek açısından. Bu arada Frax ve Drk abilerin haklılar, bu yaşlarda çok sevsen değer versen dahi kolundaki bir saatin hırpalanmasının önüne geçemezsin. Dolayısıyla çok pahalı olmayan ve kasa ölçüsü küçük bir otomatik saat almanı öneririm. Aslında yine en uygunu swatch ama sen onlardan bıkmışsın :D Bu durumda örneğin Seiko 5 Sports modellerine bakabilirsin, yada otomatik olması şart değilse Citizen Eco Drive saatler de hoşuna gidebilir senin. Yalnız Tissot, Oris, Steinhart vs. bu markalar hem tarz, hem de bütçe olarak senin yaş grubuna uygun saatler değiller.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Hsnmrycl » 11 Haz 2012, 12:03

Cihan, yerinde olsam 47mm'lik bir Panerai Fiddy alırım. Hem saklambaç oynarken arkasına da saklanabilirsin :thumbup:
ayrıca, patek philippe diye bir marka var. ona da bakmanı öneririm.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj SeRxx » 11 Haz 2012, 12:07

Hsnmrycl :D :lol:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: almanbirasi, Dorukeski, tt59 ve 157 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners