TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sezon Kapanış Saati

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Siz Hangi İki Saati Tercih Edersiniz?

Panerai
14
13%
Chronoswiss
5
4%
Blancpain
5
4%
Breguet
8
7%
Jaeger LeCoultre
18
16%
Maurice Lacroix
6
5%
Ulysse Nardin
10
9%
Vacheron Constantin
13
12%
Rolex Submariner
16
14%
Rolex Submariner LV
5
4%
Rolex Datejust
6
5%
Rolex Explorer
6
5%

Toplam oy : 112

Re: Sezon Kapanış Saati

Mesaj Frax » 08 Haz 2012, 02:19

Tamamen beğeni odaklı bir tercih olacak sanırım. Markalar ya da modeller bu şekilde oluşmuş gibi geldi bana. Aynı ayarda iki saat yerine Drk tarafından önerilen tek bir saat tercihi bence de oldukça iyi olur. RO'yu ben sevmem keşke onun yerine Nautilus alınabilir olsa... Yaşınız ve konumunuz gereği size daha çok yakışacağı kanısındayım :champ:

Ayrıca kesinlikle merak dolayısıyla sormak istediğim bir şey var.

viewtopic.php?f=12&t=4963&p=103673#p103634

bulenty yazdı:
Drago yazdı:
Razz yazdı:18K All Gold ROLEX DayDate President'a "parlak sarı şey" demek bir hayli sübjektif hatta bir çıt da provokatif bir yorum olur Drago ;)
Rolex'i marka olarak sevmiyorsun sanırım.. ? Yoksa parlak sarı şeyler arasından beğendiğin ürünler de olduğunu hatırlıyorum :idea:

Bu kadar alıngan olmaya gerek yok Razz :champ: sonuçta fikir ve beğenilerimizi paylaşıyoruz...ve Rolex'te bundan muaf değil tabi ki... Kaldı ki 4-5 tane Rolex'i olupta hala aklı diğer markalara takılan arkadaşlarda yok değil hani ;) buradan şunu çıkarıyoruz içimizdeki SAAT aşkına Rolex'te derman olamıyor...

Yoksa provakasyon peşinde değilim...ayrıca konu saat olunca ve dış görünüş olunca yorumların sübjektif olmasıda kaçınılmazdır. Ayrıca Rolex'i sevmiyor değilim, sadece abartıldığını düşünüyorum, reklamının çok fazla yapıldığının farkındayım ve saatten anlayanlar kadar anlamayan bir sürü insanında sadece markası için aldığını biliyorum.Bu bile beni ondan uzaklaştırıyor.

İnan saate o kadar para verme fikrini rasyonalize edip (kendimi ikna etsem bile) tercihimi başka markalardan yana kullanırım. :champ:

Aynen katılıyorum...benim rolex e verilecek param yok...
Patek Philippe,Vacheron Constantin,IWC,Jaeger-LeCoultre tercihimi kesin bunlardan yana kullanırım.Henüz hiçbirine sahip değilim.Benim Frederique Constant a ayrı bir sempatimde vardır.Özellikle klasik anlayışta fiat- performans ve şıklığı nı kimseyle tartışmam,ammavelakin rolex sevene de saygı duyarım."anlamayan bir sürü insanında sadece markası için aldığını biliyorum.Bu bile beni ondan uzaklaştırıyor. "özellikle bu yönü...Örnekse eğer bir arabaya verecek 250 bin eurom olsa kesinlikle Mercedes ve BMW ye para vermem.

Bu fikir nasıl ve niye değişti? Çünkü forumdan önce bendeki Rolex algısı da çok farklıydı...
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj bulenty » 08 Haz 2012, 02:43

Yukarıda sonra bahsederim demişim.Bu foruma başladıktan sonra Rolex e karşı tutumum yumşadı.
Bu gün Adana Rolex te idim.Fiatlar konusunda temaşa ediyoruz.Saolsunlar güzel indirimlerde veriyorlar.

Oranın müdürü çekmeceden bir kullanılmış Rolex DJ II çıkardı,1 senelik altın-çelik modellerden bir saat.Görseniz bir değil 10 yıllık dersiniz,özenseniz bu kadar kötü kullanılmaz,herneyse ,"abi dedi senin merakını biliyorum,saatleri çok güzel yenilediğini de" doğru dedim.

Bizim yurdum magandalarından biri 1 sene önce almış,şimdi getirmiş "yahu benim bütün arkadaşlarda bundan var,al bunu ne yaparsan yap demiş,,,daha önce de bu mevzulardan çok bahsedildiği üzre uzatmaya gerek yok;Rolex benim gözüme hep sonradan görmüş maganda saati olarak görünürdü.Yukarıda yaklaşırken uzaklaşıyorum dememin sebebi o;paray ilk kavuşanın aldığı saat imajı vardır.

Mutlaka Rolex çok kaliteli bir saattir,bunu tartışmaya gerek yok.

Onca saat aldım,herhalde istesem 5-6 rolex alırdım.Bir tane kurmalı vintage aldım,numunelik;ha koluma takıncada hoşuma gidiyor.

Onun için hep yaklaşırken;yok yahu bu benim tarzım değil dedim vs vs gece vakti çenemiz düştü
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj bulenty » 08 Haz 2012, 02:45

Doruk,AP lerde sade klasik model,beni daha çok cezbediyor
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj Frax » 08 Haz 2012, 02:51

Cevabınız için teşekkürler.

Ben de sizinle aynı bakış açısına sahibim hatta Rolex ne ise Mercedes için de aynısını düşünür(d)üm. Ama son 1 senedir bakış açım değişti tek marka olarak ikisi de gözümde çok fazla yükseldi...

Son sözüm Nautilus çok güzel saat :) :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj necati » 08 Haz 2012, 08:45

Resim
Hocam sabah sabah mesaiyi bıraktım sizin için kafayı çalıştırdım :D
Madem o saatler arasında 2 tane alabilirsiniz, madem sezon finali, madem yüksek meblağ ödeyerek saat alacaksınız. O halde bu saati alın.
Bir kere saatin marka değerini bilmeyen, mekanizmasından anlamayan biri bile şu saatin güzelliğini saygı göstermek zorunda :super: .
Listedeki saatlerden ikisini alsanız bile oluşturacağı etki, nautilius kadar olmayacak. Elbette burada sizin zevkiniz öncelikli ancak madem buraya konu açtınız, yaratacağı etkinin ve beğenilerin anlamı var demektir. Aslında bu öneriyi yaparken zahmet edip fiyatına bakmadım bile. Sadece bunuda bir şekilde temiz ikinci el olarak temin edebileceğiniz varsayımıyla yazdım. Seçiminiz ne olursa olsun, saatlerin hepsi güzel, ancak sansasyonel bir sezon finali kötümü olur :champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Ozgur » 08 Haz 2012, 08:55

Bu liste Patek siz AP siz olmamis, madem atis serbest benim oy marka olarak Vacheron a gider :champ:
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj herofb » 08 Haz 2012, 09:11

bence Patek'ten önceki durak Vacheron olmalı ama bu arada submariner olmadan koleksiyon asla tamamlanmaz onu da belirteyim
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj vmetin » 08 Haz 2012, 09:35

Necati'nin önerdiği modele tamamen katılıyorum, benim ise size yakışacağını düşündüğüm marka ve modeller şunlar

1. sıra kesinlikle Audemars Piguet Royal Oak Jumbo

Resim
Resim
konusu da burada :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=162&t=7439#axzz1x6lpxCZd

2.sırada ise Jaeger-LeCoultre Deep Sea Vintage Chronograph var

Resim
Resim

ilgili konu burada :arrow: viewtopic.php?f=162&t=7349#axzz1x6lpxCZd

3. Sırada Panerai Historic Radiomir PAM00337 var

Resim
Resim

serhat200' ün kutu açılışı ve izlenimleri :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=6883#axzz1x6lpxCZd

4. Sırada ise tamamen kendi fantezim olan Hermès Dressage Petite Seconde var

Resim
Resim
Resim

ilgili başlık burada :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=162&t=8183#axzz1x6lpxCZd
Kullanıcı avatarı
vmetin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 125 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners