TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sezon Kapanış Saati

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Siz Hangi İki Saati Tercih Edersiniz?

Panerai
14
13%
Chronoswiss
5
4%
Blancpain
5
4%
Breguet
8
7%
Jaeger LeCoultre
18
16%
Maurice Lacroix
6
5%
Ulysse Nardin
10
9%
Vacheron Constantin
13
12%
Rolex Submariner
16
14%
Rolex Submariner LV
5
4%
Rolex Datejust
6
5%
Rolex Explorer
6
5%

Toplam oy : 112

Re: Sezon Kapanış Saati

Mesaj bulenty » 08 Haz 2012, 01:09

Frax yazdı:Hocam oylamaya açalım mı saatleri? Çok seçenek var hem kolaylık olur yazmaya üşenenlere :D

İyi olur herhalde,forumun beğenileri de artık önem kazanıyor.

@AboveTheRim Breguet uygun...
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj drk » 08 Haz 2012, 01:14

İlk seçenek paneraiyi diğerlerinden ayırayım önce. Boyut olarak epey büyük ve tarzı çok daha farklı geliyor bana. Chronoswiss elendi. Blancpain leman chronograph çok güzel ancak mevcut blancpaininizin yanında gerek yok. Breguet type güzel bir saat ancak daha birkaç gün önce saatçinin elinde kalan type xxleri neredeyse bedavaya toptan bir şekilde elinden çıkardığını gördüm. Satılmayan bir saat, bazen böyle şans işi 2. elinden daha ucuza sıfırı bile bulunabiliyor. JLC'de o modele gelene kadar çok daha şık seçenekler var bence. ML hastalığım demişsiniz, pas geçiyorum. Rolexlere toptan yorum, herhangi bir submariner, gmt-master, datejust, hepsi güzel ancak model ve kadran çok önemli. Madem koleksiyon yapıyoruz, UN boşluğu için hoş bir model seçmişsiniz ama ben olsam önceliğimi başka saatlere verirdim. Overseas de aynı şekilde breguet ile aynı kaderi paylaşmıştı. Listesinin yarı fiyatına Vacheron almak, keşke haberim olsaydı...

Bence şu ana kadar aldığınız saatlerin hepsini gözden geçirelim ;) Şahsi fikrim bir sürü ortalama saat alacağıma birkaç tane çok özel saat almaktan yanadır.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj AboveTheRim » 08 Haz 2012, 01:14

asymptote yazdı:Breguet' in kadranı Breguet kimliğinden çok uzak.. :x

Başkan ne yaptın sen 2sn'de koskoca Type XX'e :D Neyse ben oyumu kullandım. Sadece Classique serisi belki 1 adım daha önde benim için :champ:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj cenk » 08 Haz 2012, 01:19

drk a katılıyorum 1-2 özel parça konusunda ;)
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj bulenty » 08 Haz 2012, 01:40

Drk yazdı:İlk seçenek paneraiyi diğerlerinden ayırayım önce. Boyut olarak epey büyük ve tarzı çok daha farklı geliyor bana. Chronoswiss elendi. Blancpain leman chronograph çok güzel ancak mevcut blancpaininizin yanında gerek yok. Breguet type güzel bir saat ancak daha birkaç gün önce saatçinin elinde kalan type xxleri neredeyse bedavaya toptan bir şekilde elinden çıkardığını gördüm. Satılmayan bir saat, bazen böyle şans işi 2. elinden daha ucuza sıfırı bile bulunabiliyor. JLC'de o modele gelene kadar çok daha şık seçenekler var bence. ML hastalığım demişsiniz, pas geçiyorum. Rolexlere toptan yorum, herhangi bir submariner, gmt-master, datejust, hepsi güzel ancak model ve kadran çok önemli. Madem koleksiyon yapıyoruz, UN boşluğu için hoş bir model seçmişsiniz ama ben olsam önceliğimi başka saatlere verirdim. Overseas de aynı şekilde breguet ile aynı kaderi paylaşmıştı. Listesinin yarı fiyatına Vacheron almak, keşke haberim olsaydı...

Bence şu ana kadar aldığınız saatlerin hepsini gözden geçirelim ;) Şahsi fikrim bir sürü ortalama saat alacağıma birkaç tane çok özel saat almaktan yanadır.

Patek arayışları sürmekte,varolan saatler gözden geçiriliyor,belki bizim forumda birkaç gün listelerim,çünkü görüyorum ki aylardır,çok makul fiatlara saatler alıcı bulamamakta.Yol ebay den geçiyor.

Choronoswiss ve aldığım ML lim türü saatlere aşırı zaafım var.Önleyemiyorum.Onun için Patek gecikiyor.Komplikasyonlu olanları beğeniyorum $ 50.000-130.000 arası fiatları var.Calatrava serisinin boyutları çok küçük,30mm üstüne rastlamadım,üstelik saniye bile yok,Patek takacam diyede ona para vermem.

Vacheronu koydum ,laf ola beri gele,araştırdıkça soğuyorum.JLC nin yeni tasarımlarını aşırı kaba buluyorum.Bu araya lacivert kadran ,sade AP RO girebilir.UN submariner almıştım zaten,ama bu lacivert-mavi beni bitiriyor.
Bir DJ II için bugün bir teklif gelecekti yarına kaldı vs
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj drk » 08 Haz 2012, 02:04

Bence istek ve beklentilerinize göre bir liste hazırlayalım ve o saatler için arayışa girelim derim ;)

AP RO güzel saat, DJ2 kesinlikle çok mantıklı bir hareket olur. Gördüğüm kadarıyla mavi kadran istiyorsunuz ve komplikasyon da hoşunuza gidiyor. Mesela şöyle bir saate ne dersiniz? Çok temiz 2. eli bulunabiliyor bazen ve fiyatlar bu kalitede bir saat için uygun denilebilir.

ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Thevenin » 08 Haz 2012, 02:09

Kronograf agirlikli tercihlere bakarak bence de ROC munis bir secim olur. Ote yandan jubilee bir DJ ile de sezonluk jubile yapilabilir.

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj bulenty » 08 Haz 2012, 02:14

Drk yazdı:Bence istek ve beklentilerinize göre bir liste hazırlayalım ve o saatler için arayışa girelim derim ;)

AP RO güzel saat, DJ2 kesinlikle çok mantıklı bir hareket olur. Gördüğüm kadarıyla mavi kadran istiyorsunuz ve komplikasyon da hoşunuza gidiyor. Mesela şöyle bir saate ne dersiniz? Çok temiz 2. eli bulunabiliyor bazen ve fiyatlar bu kalitede bir saat için uygun denilebilir.

ResimResimResim

İlk AP çok hoş,neden olmasın...Son araştırdığımda ebay da temizine rastlıyamadım.
Yarın DJ II den haber gelecek bakalım.
Kullanıcı avatarı
bulenty

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 127 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners