Aktif yazanların 20 kişi ve 30 yaş altı olması konusuna değineyim. Öncelikle internet kullanımının yaygın ve bilinçli olduğu yaş aralığı olması bu tesbitinizi doğrulayan bir etken. Ne yazık ki 50 yaş ve üzeri kuşak internet dünyasına oldukça uzak genel olarak, bu sebeple de forumdaki yaş ortalaması farkettiğiniz seviyelerde, ben de 21 yaşındayım örneğin. Yaş mevzusunun önemli olduğu bir mera, saat, ancak buradaki üyelerin birbirine yaklaşımı pek genç kuşağın yaklaşımına benzemiyor, başka platformlarda bulunduysanız bunu farkedebilirsiniz.
Yetkililerin itelemesine gelirsek, forum 3. yılını dolduracak yakında. İlk dönemlerinden beri ben de bu ortamda bulundum, başlangıç döneminde başta Bond olmak üzere Clk, Nicky, Razz, Drk bu foruma çok emek verdi. İtelemekten ziyade insanların çekilmesi sağlanmaya çalışıldı. Buradaki amaç sadece aynı merak etrafında yer alan insanların biraraya gelmesi. Bir şekilde bunun sağlanması için uğraşıldı, güzel dostluklar kuruldu ve kendi kendine işleyen, sistematiğinde sıkıntı oluşmamış bir ortam biçimlendi.
Dışarıda gördüğünüz insanların saat merakı belki her erkeğin otomobil merakı gibi belirli bir ekonomik güce erişince sahip olma isteğidir bunu bilemiyorum ancak bu ortamda gerçekten gönül vermiş insanların emeği var. Eski konuları okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sizin de yaşınız ve konumunuz sayesinde faydalı olacağınız bir ortamda bulunmanız hepimiz adına iyi olacaktır. Her şekilde tecrübelerinizden yararlanmayı isterim.
Bir süre -yaklaşık 4-5 ay- ayrı kaldığım şu ortamı inanın oldukça aradım. Arada ufak tefek sıkıntılar olsa da böylesine düzenli ve seviyeli başka bir ortam bulamayacağımıza eminim