TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Presage SARX001 & Tissot Le Locle Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Siz Olsanız Hangisini Tercih Edersiniz?

Seiko Presage SARX001
22
59%
Tissot Le Locle
15
41%

Toplam oy : 37

Re: Seiko Presage SARX001 & Tissot Le Locle Seçim Önerisi

Mesaj conbay » 05 Haz 2012, 19:19

Seiko gerçekten çok güzel duruyor optik açıdan.
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj necati » 05 Haz 2012, 19:45

Sarx001 i sevdiysem sebebi var :D (arabeskvari oldu galiba :lol: ) İşte sebep

Videonun olduğu sayfada sağ yanda en üstte mavi kadranlısı var, onada bakmanızı tavsiye ederim :super:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Drago » 05 Haz 2012, 20:24

necati yazdı:
Drago yazdı:
serxx yazdı:Bence Aydın Saat'le iletişime geçmeden bu modelleri almamak gerek. Le Locle Türkiye'de 500 doların altında alınabiliyorsa bu modellerde uygun fiyata alınabilir :thumbup:

Benim gördüğüm saatçi 800 TL civarı fiyat vermişti...

Le locleyemi 800 lira fiyat verdiler?
Sarx001 in beyaz ve mavi kadranlı olanları gerçekten çok yakışıklı duruyor ve cezbediyor :roll: .
Bir de sarb035 var. Daha ucuz ve mekanizması sarx001 ile aynı. Ama kası çapı 37mm. Bir dezavantaj sayılabilir küçük kasa sevmeyenler için.
Sarx001 için bulduğum en uygun fiyat altta linkini verdiğim sitede (600 dolar)
http://www.c-watch.co.jp/ww/sarx001.html

Hayır 6R15 mekanizmalı ve buradaki Seikolara benzeyen modellerdi...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj necati » 05 Haz 2012, 20:51

O halde fiyat bence gayet iyi. Yurt dışından getirtilse ancak o fiyata gelir. Bahsettiğiniz dükkanların muhtemelen internetten satışı yoktur.
Bizzat o mağazadan görerek almak isterdim.
Bildiğim kadarıyla sizde sarb035 modeli var. Onu da beğeniyorum, fiyatı daha uygun. Ah küçük yerlerde yaşamak yokmu :x . Ya internetten alacaksın yada yolunun büyük şehirlere düşmesini bekleyeceksin. :(
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj asymptote » 05 Haz 2012, 21:09

Sık seyahat etmiyorsa küçük şehirde kalanlar için maalesef tek seçenek internet alışverişi kalıyor. İnternet alışverişlerinde de ne gibi sürprizlerle karşılaşacağını bilemiyor insan, yaşanan bir olumsuzluğun giderilmesi doğal olarak çok uzun zaman alabiliyor.. Ancak çok sevdiğim bir model varsa ve ancak yurt dışından alınabiliyorsa ben alırdım herhalde..
Benim ölüp bittiğim Seiko da bu işte:
Resim
Resim
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=4127&p=46606&hilit=SARB031#p46606
Sanırım artık üretilmiyor.. Çapı 36 değil de en azından 38 mm olaydı ikinci el de olsa alırdım ve en çok sevdiğim saatim olurdu..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj necati » 05 Haz 2012, 21:38

asymptote yazdı:
Sanırım artık üretilmiyor.. Çapı 36 değil de en azından 38 mm olaydı ikinci el de olsa alırdım ve en çok sevdiğim saatim olurdu..

Resim
Sarb031 i sevdiyseniz sarb035 ide sevebilirsiniz. Üstelik piyasada mevcut. 470 dolar civarında. Kasa çapı kurma kolu hariç 37 yada 38mm.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj asymptote » 05 Haz 2012, 21:48

Yeni nesil Seiko otomatiklerin hepsi takibim altında necati bey.. Bu modeli de biliyorum. Ancak kanaatimce hiçbiri (Grand Seiko dahil) optik açıdan Sarb031' in eline su dökemez.. Analog saatlerde tasarım olarak Seiko ve Casio' nun bazı modelleri ile Patek Calatrava serisi tam olarak bana hitap ediyor.. Sizin beğendiğiniz Seiko modeli de gerçekten çok hoş, benim tek beğenmediğim tarafı çok kaba duran 12 ve 6 pozisyonundaki romen rakamları oldu..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Drago » 05 Haz 2012, 22:02

necati yazdı:O halde fiyat bence gayet iyi. Yurt dışından getirtilse ancak o fiyata gelir. Bahsettiğiniz dükkanların muhtemelen internetten satışı yoktur.
Bizzat o mağazadan görerek almak isterdim.
Bildiğim kadarıyla sizde sarb035 modeli var. Onu da beğeniyorum, fiyatı daha uygun. Ah küçük yerlerde yaşamak yokmu :x . Ya internetten alacaksın yada yolunun büyük şehirlere düşmesini bekleyeceksin. :(

İzmir'de Ceran Saat oluyor kendileri... :)

Ben SARB035'i SeiyaJapan'dan almıştım...
Kullanıcı avatarı
Drago

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium ve 151 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners