TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SPB005J & Seiko SNP045P Arasında Tercih

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizce hangi model

Seiko SPB005J
12
80%
Seiko SNP045P
3
20%

Toplam oy : 15

Seiko SPB005J & Seiko SNP045P Arasında Tercih

Mesaj ufukyildiz » 31 May 2012, 01:32

Merhaba arkadaşlar,

Forum yardımıyla ilk saatimi almak için tüm cesaretimi topladım, masa başında tercihlerimi ikiye indirebildim. Masa başı diyorum zira saatçiye girince beynim dönüyor ona da bakayım bunu da deneyeyim derken yapamayacağım ben bu işi diyerek gerisin geri gözüm vitrinde şunu da denesemiydim acaba diyerek uzaklaşıyorum. Hele birde markayı geçtim model koduna kadar söyleyerek otomatik olduğunu belirttiğim halde işte bunu söylüyorsunuz diye önüme quartz model çıkaranlar varki, kendimi mağazadan dışarı zor atıyorum, kötü konuşmamak adına. Bu nedenle sizlerden saat hakkında yorum yaparken Ankara'da saatten anlayan saatçi önermenizi de isteyeceğim.

İlk tercihim edindiğim bilgiler doğrultusunda güvenilir bir kalibreye(6R20) sahip olduğu için Seiko spb005j olur diye düşünüyorum (düşünüyorum diyorum çünkü cesaretimi topladım ama karar veremedim gözüm 775x kalibrelere de kayıyor) fakat bu model artık üretilmiyor mu ondan pek emin olamadım zira e-bay'de bile bir kaç tane olduğunu görüyorum. Bayide bulsam bile fiyatı ne kadar olur bu yüzden kestiremiyorum.

Resim

İkinci tercihimin snp045p olması ise her ne kadar kinetik olsa da barındırdığı teknoloji beni resmen tahrik ediyor(o autorelay nedir öyle yanında perpetual takvimle birlikte), bir de bulunabilen bir model olduğunu gördüğüm için ilkini bulamazsam ve en önemlisi quartz oluversin ne olacak diyebilirsem alacağım tek saat olur diye düşünüyorum.

Resim

Verdiğim örneklerden yola çıkarak 3 aşağı 5 yukarı kasa çapı, kadran yapısı, kordon çeşidi ve fiyat aralığı tercihim ortaya çıkmıştır diye düşünüyorum, tekrar okuduğumda kararsızlığımda ortaya çıkmış gibi bu yüzden önerilerinizde benim için değerli olacaktır.

Tanışma faslından sonraki ilk mesajım olduğu için hatam olduysa affola.
Kullanıcı avatarı
ufukyildiz

Re: Seiko SPB005J & Seiko SNP045P Arasında Tercih

Mesaj drk » 31 May 2012, 01:42

İkisi arasından tercihim şüphesiz snp045 olurdu, hatta tüm premier serisi içinden tercihim yine bu saat olurdu :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mucadeleci » 31 May 2012, 01:59

6r20 Premier in tasarımı içinize siniyorsa mutlaka tavsiye ederim, Kinetic Auto Relay bende kullanıyorum, müthiş bir quartz mutlaka tavsiye ederim. Böylece ikisini de tavsiye etmiş oldum :)

1-6R20
2-7D48
diyelim o zaman :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj ufukyildiz » 31 May 2012, 02:39

keşke imkan olsada ikisini birlikte alabilsem. Fakat bu sefer de aklım eminim başka 2 saatte kalacak bu defa 4 tavsiyem birden olacak. Mevzu uzayıp giderken ben saatlere yine ya ekrandan ya vitrinden bakacağım :?
Kullanıcı avatarı
ufukyildiz

Mesaj ufukyildiz » 31 May 2012, 15:22

Bir de yine Premier serisinden yanılmıyorsam 2010 ya da 2011 koleksiyonuna ait 4R39 kalibreli SSA023J2 var. Fiyatı daha uygun fakat mekanizması ile ilgili çok fazla bilgi bulmadım. Benden daha yavaş yaşlanan bir saat istediğim için emin olamadım(neyden emin oldum ki zaten :D ).

Resim
Kullanıcı avatarı
ufukyildiz

Mesaj SeRxx » 31 May 2012, 17:58

6r20 son verdiğiniz saatin mekanizmasından daha kalitelidir :thumbup: Bu modeller Türkiye'ye henüz gelmedi. eBay'da falan 400 küsür dolar seviyesinde ..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj zfr » 31 May 2012, 18:51

Bu fiyatlarda otomatik saat arıyorsanız Tissot Le Locle de düşünülebilir...

Resim
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj dkmbismarck » 31 May 2012, 21:23

ufuk bey merhaba.

seiko premier spb001 modelinin kullanıcısıyım.saati aldığımda forumda incelemesini de yapmıştım.8 aydır kullanıyorum gayet memnunum.bu saati türkiye'de bulabilmek oldukça zor hele roma rakamlı olanını.saat hakkında merak ettiğiniz hususlar olursa yardımcı olabilirim.

serxxx rumuzlu sayın üye eski bir snp001 kullanıcısıdır.kinetic auto relay teknolojisi hakkında kendisine danışabilirsiniz.

sonuç olarak bu iki model arasından benim size tavsiyem spb005 modelidir.

Resim
Kullanıcı avatarı
dkmbismarck

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Dorukeski, kesikparmak ve 152 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners