TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sapma ve Mıknatıs Meselesi Bilgi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sapma ve Mıknatıs Meselesi Bilgi

Mesaj Offside » 29 May 2012, 11:31

Yaklaşık 3 yıldır,Günlük hayatta kullandığım bir bir seiko 5 im var.Günlük 10-12 sn gibi,benim için kabul edilebilir bir sapmaya sahip.Geçen hafta işim gereği girdiğim,elektronik sökümü yapan bir yerde çok kuvvetli avuç içi kadar bir mıknatıs gördüm.Mekanda bir taraftan sohbet edip bir taraftan mıknatısla maymunluklar yapmaya başladım (mıknatısla oynamak çok zevkli :D ),heyecanla oynarken bir ara koluma,hatta bileğime uzun süre çok yakın tuttuğumu fark ettim.Yaptığım kontroller sonucu korktuğum şeyin başım geldiğini anlamam kısa sürdü.Şimdi günlük 1 dakika civarında hatta daha fazla bir sapması var.Size sorum saati servise götürmekten başka bir alternatifim varmı? veya servise götürmek sorunu çözermi?.Saat 100m wr ye sahip bildiğim kadarıyla kapağı kaldırdıktan sonra su geçirmezlik garantisini kaybediyor bunu istemiyorum ne yapmalıyım? teşekkür ettim.
Kullanıcı avatarı
Offside

Re: Mıknatıs Meselesi

Mesaj asymptote » 29 May 2012, 11:45

Kapağın sökülmesine gerek yok, demanyetizasyon işlemi saat sökülmeden yapılır. Demagnetizeri olan herhangi bir saatçiye götürün halledecektir. ;) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Baran » 29 May 2012, 11:47

asymptote rica etsem acıklayabilirmisin nasıl bir işlem o merak ettimde.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Offside » 29 May 2012, 11:53

asymptote yazdı:Kapağın sökülmesine gerek yok, demanyetizasyon işlemi saat sökülmeden yapılır. Demagnetizeri olan herhangi bir saatçiye götürün halledecektir. ;) :thumbup:

Teşekkür ederim sayın asymptote böyle bir işlemden hiç haberim yoktu çok yardımcı oldunuz.Özellikle kapağın sökülmesine gerek kalmadığına sevindim.
Kullanıcı avatarı
Offside

Mesaj trader » 29 May 2012, 12:06

sekio 5 ın hangı modeli ?
Kullanıcı avatarı
trader

Mesaj DenizKSK » 29 May 2012, 15:12

Demanyetizer şöyle birşey aslında. Asymptote haklı, işinin ehli bir saatçi halledecektir. :thumbup:

Resim
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 61 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners