TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Prestij İlişkisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Prestij İlişkisi

Mesaj bulenty » 14 Nis 2012, 02:31

Saatin statüsünü bizim halk anlamaz.Esasında bizim halk (üzülerek söylüyorum)kargadan başka kuş tanımaz.

Bilse bilse zenginlik timsali Rolex ve altın gösterişli saatleri bilir,görür herneyse...

Çok değerli hekim/bilimadamı arkadaşlarımız vardır.Tabi değersizler yok değildir,her meslekte olduğu gibi.

Değerli arkadaşlarımız tüccarlık pek yapamazlar(hekimlikte tabi),herşeyleri mısmıldır,ama paraları vardır,yalnız çok doğaldır ki kendi zevklerine harcayan aydın,mürekkep yalamış okumuş insanlardır.Arabaya pek önem vermezler,meraklarıda yoktur.Orta -üst sınıf güvenliği ön plana çıkaran bir araç işlerini görür.

Ama bizim değişen hatta farklılaşan halkımız şu cümleyi kurar:

"İYİ DOKTOR OLSA MERCEDESE BİNERDİ" bu fıkra falan değildir.Pek yorum yapmıyacağım.

Sadece şunu ifade edeyim,para kazanmak isteyen hekim veya diğer meslek erbabı;eğer halk ile iç içe ise imaj tazelemk(güya)zorunda hisseder kendini
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj trader » 21 May 2012, 15:48

bulenty yazdı:Saatin statüsünü bizim halk anlamaz.Esasında bizim halk (üzülerek söylüyorum)kargadan başka kuş tanımaz.

Bilse bilse zenginlik timsali Rolex ve altın gösterişli saatleri bilir,görür herneyse...

Çok değerli hekim/bilimadamı arkadaşlarımız vardır.Tabi değersizler yok değildir,her meslekte olduğu gibi.

Değerli arkadaşlarımız tüccarlık pek yapamazlar(hekimlikte tabi),herşeyleri mısmıldır,ama paraları vardır,yalnız çok doğaldır ki kendi zevklerine harcayan aydın,mürekkep yalamış okumuş insanlardır.Arabaya pek önem vermezler,meraklarıda yoktur.Orta -üst sınıf güvenliği ön plana çıkaran bir araç işlerini görür.

Ama bizim değişen hatta farklılaşan halkımız şu cümleyi kurar:

"İYİ DOKTOR OLSA MERCEDESE BİNERDİ" bu fıkra falan değildir.Pek yorum yapmıyacağım.

Sadece şunu ifade edeyim,para kazanmak isteyen hekim veya diğer meslek erbabı;eğer halk ile iç içe ise imaj tazelemk(güya)zorunda hisseder kendini

çok haklısın bulenty.
Kullanıcı avatarı
trader

Mesaj trader » 21 May 2012, 15:49

Üzülerek söylüyorum bizim halkımız bu konularda gösterişe meraklı idaaya girerim rolex takanların %80 i rolex i gösteriş için takıyordur.Önemli olan ne fiyatı ne olursa olsun(sadece saat için söylemiyorum) onu sevmemiz manevi bir değer yüklememiz.

Kızmayın ama mesela penarai isterse 1mılyon tl olsun onu bana hediye etseler seiko yu tercih ederım çünki kendime yakıştıramıyorum.Saat seçiminde de modaya kapılmamak lazım.Dünyanın en zengin adamı Warren bufett (meslekdaşım olduğu için bu örneği veriyorum) :) 1995 model bir mercedens e biniyor bu türkiyede olsa demek ki kazanamıyor derler...
Kullanıcı avatarı
trader

Mesaj Baran » 21 May 2012, 16:00

Mercedesinde Rolexinde yenısı eskisi olmaz ;)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj 2fast4u » 21 May 2012, 16:23

adam ne guzel klasık yapacak arabayı benım paneraı de 1950 model yani :D dunyanın her yerınde para yapan seylerı sevıyorum :geek: gecen morimoto newyork'tayım para cıkısmadı koydum saatı masaya... şef hesap ödendı beyfendı yıne beklerız dedı :D
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj fsinan » 21 May 2012, 16:25

Halkın tanıyıp tanımaması hiç önemli değil.

Her baktığında, hatta bakmak istediğinde bakınca hoşuna gidiyorsa tamamdır.

Şu hayatta size keyif verecek şeyler hayatın koşuşturmacası, stresi, sorunları arasında gerçekten çok kıymetli.

İnsan öncelikle kendisini sevmeli, sevince de kendisini mutlu etmek istemeli. Bunun bir yolunu bu şekilde bulduysak ne mutlu bize.

Ben 14000TL verip Rolex alıp mutlu olacaksam, kullanıp 30 sene sonra damadıma hediye edeceksem, bunu düşünmek bile bana mutluluk veriyorsa ne mutlu o damada, değil mi ama?

Keşke bu halk sadece saatten anlamasa diyor ve yazıma son veriyorum.... ;)
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Saat Prestij İlişkisi

Mesaj SeRxx » 21 May 2012, 16:32

2fast4u yazdı:gecen morimoto newyork'tayım para cıkısmadı koydum saatı masaya... şef hesap ödendı beyfendı yıne beklerız dedı :D

2fast, saat ucuza gitmeseydi bir mesaj atsaydın kelepir olarak alırdık :D

---Tapatalk---
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj 2fast4u » 21 May 2012, 16:47

bond a mesaj attım o da bulaşıktan sonra ellere krem ıyı gelır deyınce mecburen saatten olduk :D
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 218 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners