vmetin yazdı:Bülenty yetiş

Yav emin olun şu satırları okumadan önce ebay da vintage auto chrono seiko bakıyordum.Kaybettiğim yerine koymak amaçlı,,
Bu konuyu okurken ise ;aaaa bir de baktım benim ismim anılıyor
Önce şunu söyliyeyim ben şimdiye kadar başta saat ve diğer tutkunu olduğum hiçbir şeyimi 2. el düşünerek almadım.Bu benim çok zengin bir adam olduğumdan değil,ben de tutkular çok kuvvetlidir.Bunu tarif etmekte ne yazıkki türkçemizde önüne "çok fazla"tümcesini getirmekten gayrı bir kelime yok.İngilizcede passion da değildir tam anlamıyla;fetişizim fransızcadan gelmiştir ama bir parça ifade eder.İngilizce de "enthusiatizm"i passion la birlikte kullandınızmı cuk oturur.Ticarete çok aklım ermez,hep arkadaşlarıma söylerim,daha doğrusu benden gençlere,yaklaşık 16 sene muayenehanecilik yaptım,herhalde meslektaşlarım arasında en az kazananlar listesinde ilk 5 e girerim.Çünkü hiç bir zaman hasta hekim ilişkisinde iyi esnaf olamadım.Daha doğrusu esnaf yanım yoktur.Bu yüzden yaşamım boyunca cok maddi zarar etmişimdir,ama tutkularımın gerçekleşmesi beni mutlu kıldığı için umurumda da değildir.Belki aileden gelen bir takım şeylerde etkili,geçelim,konuya dönelim.
Önce şunu söylemek isterim.Bu saati taktığında her türlü mutlu olacak insanın hiç bir şey düşünmeden bu saati alıp mutlu olmasını dilerim ve saygı duyarım.
Seiko nun imajını pek tabiki biz yaratmadık.1970 yıllarda ortaokula başladığımızda saat bazında gençlerin en büyük hedefi bir seiko sahibi olmaktı.Hiç kimsenin omega,longines vs gibi fikirleri yoktu,sebebi gençlere hitap eden modelleri olmadığı gibi ulaşılmaz idiler.Ebeveynlerimiz ise Seiko yu küçümserlerdi.Diğer üst seviye saatlerden ise pek az büyüğümüzün haberi vardı,bizler zaten bilmezdik.
Büyüklerimizin kolunda,hali-vakti yerinde olanlarda Omega,Longines;orta hallilerde Nacar,Hislon vs.Ben o tarihlerde Adana gibi evvelden çok daha zengin olan bir memlekette ,örneğin Rolex takan hatırlamam.
Seikonun o tarihlerdeki ve hala devam edegelen imajını şöyle özetlersek yanlış olmaz sanırım:Sağlam,gençlere hitab eden,oldukça ekonomik.Son on yılda çok ciddi atılımlar yapmasına rağmen,imajında çok değişiklik olmamıştır.
130.yıl nedeniyle GS çıkmış ve 13000 TL civarı fiatlandırılmış;alana saygı duyarım.Ben bu parayı vermem.Bu parayı haketmediği için değil,belki hakettiğini düşündüğümüz bir çok saatten daha fazla hakediyordur.
Seiko benim ilk gençlik yıllarımın çok önemli bir simgesi olmasına rağmen tutku haline gelmemiştir.Çünkü o yıllardan beri Seiko nun önünde çok önemli markalar olduğunun ayrımına varmaya başlamışımdır.Daha seiko kullanırken hedeflerim değişmiştir.Bunun adı :daha kaliteli ve prestijli bir saate sahip olmaktır.
Hepimiz biliriz ki markalar baştan koydukları,yola çıktıkları imajı ilerleyen zamanlarda çok zor değiştirebilirler veya değiştiremezler.
Bunun örnekleri çoktur,veripte yazıyı uzatmak istemiyorum.
Benim için bir tutku değildir,önemli anısı olan bir markadır.
Tekrar ediyorum,tutkusu olana ve alana saygım sonsuz olur.Mutlaka çok kaliteli ve mutlu olacağı bir şey almıştır.Özellikle bu gavur yaşamda mutlu olmak çok önemlidir.