TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yerel Saat Farkları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Yerel Saat Farkları

Mesaj alltomatic » 21 Oca 2010, 21:36

Yerel saat farklarını gösteren otomatik ya da quartz bir saat var mı? Her başkent arasında olan saat farklılıkları otomatik saatlerde dogru mu gösteriliyor yada böyle birşey var mıdır?
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Re: yerel saat farkları

Mesaj yildiz » 21 Oca 2010, 22:56

Merhaba altomatic

Evet yerel saatler var mesela UTC ( Universal time coodinate veya GMT zweitezone )
Örneğin Firma Sinn Modell 856 ve Dualtime serie si cok guzel ve oldukca kaliteli ve buyuk özenle uretilmistir.
Stainless steel Tegiment -Tekneloji. Aradaki fark %99 dogrudur, yalniz dikkat bu saatler mikantis alanina girdimi %50 sapma oluyor. örneğin hastaneye gittiniz röntgen icin ve saat kolunuzda oldugu zaman hastaneden ciktiginizda saatiniz 1-2 saat ya ileri ya geri gidebilir buna dikkat etmek lazim. Cogu tuketici bunu bilmiyor sikayette bulunuyor ama tekrar bir saatci ustasina götürdügünüz an bunu düzeltebilir. http://www.sinn.de genis bilgiler edinebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
yildiz

Re: Yerel Saat Farkları

Mesaj Clk » 21 Oca 2010, 23:31

Yildiz hanimin belirttigi gibi Sinn Dual Time (resim asagida) modelini secebilir.

Resim

yada Patek Phillipe World Time 5131 tarzi döner ic cerceve ile yerel saat farklarini belirleyecegin bir saate yönelebilirsin.

Resim

baska bir örnek Vulcain

Resim

birde bu saatlere alternatif benim sahip oldugum aviator var ama internette maalesef bulamadim.

Linkte en sondaki resimde orta sirada sagdaki saat.

viewtopic.php?f=12&t=453&p=4934&hilit=merakla+beklenen#p4934
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj yildiz » 22 Oca 2010, 15:45

evet clk tesekürler resimler icin ben resimleri aktaramadim .
Dual time en net olani digerleri renkli oldgu icin cok karisik . Saate bakip anlamak icin birkac saniyenizi alabilir :)
Kullanıcı avatarı
yildiz

Mesaj Clk » 22 Oca 2010, 15:59

Haklisiniz. Ben siyah, beyaz yada mavi düz kadranli saatlere asigim bu yüzden.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 254 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners