Merhaba
Kadran sadece marka ve kalitesine göre değil modeline görede değişik aşamalardan gecer. Fakat genel olarak geçtiği aşamaları ben size aktarayım:
Kadran plaka halinde kalibresine (her zaman gercek kalibresinden daha büyük capta) göre pres aracılığı ile kesilir. Daha sonra yine mekanizmanin özelliğine göre (ETA, VALJOUX vs.) kadranin arkasına ayak dedigimiz bakır yada pirinçten kücük metaller kaynaklanır. (kaba bir sekilde kaynak yapmanıın mantalitesi Turkiyedeki soba borularının kaynak yapılışı gibi. Ama bu cok daha hassas milimetrik) Daha sonra Mikro frezede kadran istenilen ölçu ve şekilde islenir. Daha sonra boyama ve vernikleme asamasina gidilir. Daha sonra tampon baski ile gerekli rakamlar ve marka ismi basilir. Daha sonra eger uzerinde elmas yada metalle dekupe edilmis rakam varsa bunlar uzerine yapistirilir.
Bu genel olarak bir kadranin gectigi islemlerdir. Fakat özel kadranlar elle işleme (giyoşe) vs. ekstra ışlemler olur genel olarak. Belkı de bana bır saat modelı fotoğrafı gönderirseniz o kadran üzerinde size açıklamaya çalışırım. Türkçemin elverdiği kadarıyla. Aslında Türkçem çok iyidir ama teknik terimleri burada öğrendiğim için türkçelerini pek bilmiyorum. Bu arada klavyenin azizliğine ugrayabilirsiniz. Klavyem yabancı olduğu için türkçe harflerin olduğu yerleri karıştırıyorum.
tesekkürler