TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Special Edition Görüş

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Audemars Piguet Royal Oak Offshore Special Edition Görüş

Mesaj drk » 29 Nis 2012, 14:08

Hayır 25bin TL ile 2milyon TL arasında değişiyor fiyatlar, bu yüzden sormuştum ;)

Bazı ROOlarda alışılmışın dışında teknolojik malzemeler kullanılıyor. Bu malzemelerin kendince avantajları ve dezavantajları var. Mekanizmalar bütün kronograflı modellerde aynı. Eskiden çıkmış ve bazı özel versiyonlarında jaeger 899 üzerinde dubois depraz kronograf modüllü mekanizma, yeni çıkmış modellerde ise in-house 3120 üzerinde dubois depraz mekanizma bulunuyor. 30-40bin TL civarında standart bir ROO alınabiliyorken, 100bin TL seviyesine yaklaştıkça karşımıza özel modeller çıkıyor. Eğer tek bir ROOm olsun diyorsanız daha klasikleşmiş modellere yönelmenizi tavsiye ederim. Koleksiyon yapıyorsanız özel modeller elbette daha cazip.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj selçuk34 » 29 Nis 2012, 14:10

o modellerde güzel tabi en sevdiğim 3 renk dikişli deri kayış ROO modeli ama biraz daha pahalı diğerlerine göree.. :)
Kullanıcı avatarı
selçuk34

Mesaj selçuk34 » 29 Nis 2012, 14:13

Drk senin acıklamalarına gelince ben koleksiyon yapmıyorum sadece takmak için özellikle deri kayış modellerine bakmıstım tabi bir saate 2 milyon TL vermem veremem de..:) ama ROO modelleri hosuma gitti özellikleri deri kayıs luminova kronograf felan bi de spor tarzda ün yapmıs bir saat...malzemelerin dezavantajı derken anlayamadım drk nasıl bir dezavantajı var.:)
Kullanıcı avatarı
selçuk34

Mesaj drk » 29 Nis 2012, 14:18

Mesela karbon kasalı ve bezelli modellerde zamanla aşınma ve liflerine ayrılma olabiliyor, kullanıma bağlı olarak. Çelik ve altın modeller çok kolay çizildiğinden eğer bu konuda hassas biriyseniz çözüm ya polisaj yada parça değişimi. Birkaç polisajdan sonra da saat keskin hatlı görüntüsünü kaybetmeye başlıyor. Seramik saatler sert bir darbe karşısında kırılabilir. Bunlar gibi dezavantajlar...
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj selçuk34 » 29 Nis 2012, 14:24

evet haklısın o yüzden deri kayış modellerini almak istedim cünkü çelik kayıs saatim var dikkatli kullanan bir insanım ama bazı aksilikler olup çizilmeler olabiliyor..ROO modellerinin kasa kısmı celik oldugundan onu korumakl daha kolay olabilir..:)
Kullanıcı avatarı
selçuk34

Mesaj vincefb » 29 Nis 2012, 18:28

Mavisi gerçekten güzel ama yanında başka renk saatlerinde olması lazım diye düşünüyorum ;)

O yüzden ben tercihimi bu 3'nün dışında bir AP ROO'dan yana kullanırdım.. HeroFB'nin dediği gibi siyah kadran olabilir ;)
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj selçuk34 » 29 Nis 2012, 21:58

bu ROO larda kayıs değişimi var mı? eğer olursa tabi siyah kadran daha iyidir diye düşünüyorum..:)
Kullanıcı avatarı
selçuk34

Mesaj drk » 29 Nis 2012, 22:01

42mmlik ROOların kayışlarını birbiriyle değiştirebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Serefhan ve 139 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners