TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yat覺r覺m ve Saat

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Yat覺r覺m ve Saat

Mesaj Customs » 11 Oca 2010, 23:34

Herkesin muhakkak sahip olmak istedigi bir saat vard覺r ama bir de 繹yle dusunursek belli fiyata al覺p en az覺ndan ald覺g覺m覺z fiyat覺n yar覺s覺na satabilecegimiz bir saat mi yoksa gercekten koleksiyon ugruna belli bir getirisi olmayan saatler mi al覺yoruz? Ben mesela su anda pahal覺 bir saat almay覺 dusunuyorum ki bana gore pahal覺 3000 ytl civar覺nda ki bir gun zor durumda kal覺rsam acaba diyorum elimden c覺karatabilir miyim? Daha once clk Rolex ler icin yazm覺st覺 ald覺g覺m覺z saati en az覺nda belli bir fiyata ikinci el degeri olan bi saat diye. Acaba Rolex den baska en az覺ndan al覺nabilir duzeyde bir Maurice Lacroix - Longines - Omega - Oris - Meistersinger bunlar覺n ileride bellli bir piyasas覺 olacak m覺, yoksa sadece su anl覺k degerli saatler mi!
Kullan覺c覺 avatar覺
Customs

Ya: 42
Kay覺t: 04 Kas 2009, 20:05

Re: yat覺r覺m ve saat

Mesaj Clk » 12 Oca 2010, 01:40

Customs; moralini bozmak istemem ama bu fiyat sinifinda beklentilerini karsilayacak bir saat bulmak zor. Imkansiz degil ancak bu klasmanda hangi saatin nereye gidecegini ve ne getirecegini belirlemek cok zor.

B羹tceni biraz daha yukari cekip iyi pazarlik sonucu bir Breitling alabilirsen en saglam yatirimi yapmis olursun. Omega Speedmaster ikinci secenek olarak d羹s羹n羹lebilir. Ama hangi marka olursa olsun otomatik yada kurmali olmasina 繹zen g繹stermelisin. Quartz saatlerin ikinci elleri yok denilebilir.

Mesitersinger, Oris icin T羹rkiyede ki ikinci el durumu hakkinda pek bir bilgim yok ama Avrupa'da ikinci elde ciddi deger kaybeden saatler. Mesela benim bug羹ne kadar ki en 繹l羹 yatirimim Meistersinger Perigraphtir :)

Aciklamalar dogrultusunda biraz daha pazar arastirmasi yapar ve bu baslik altinda buldugun saatleri paylasirsan daha detayli yardimci olmaya calisirz hep beraber.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Re: yat覺r覺m ve saat

Mesaj Customs » 12 Oca 2010, 15:11

Bunlar覺n yan覺na IWC Mark serisi - Baume Mercier Classima serisi- 2. el Rolex'in datejust serisini eklersek, ki sunu da belirteyim ben saati tr den degil usa dan veya fransa dan almay覺 dusunuyorum yani fiyatlar覺 ona gore ayarl覺yorum, mesela sn clk da hat覺rlad覺g覺m kadar覺yla yanar doner kadranl覺 datejust vard覺 gercekten hem model hemde yat覺r覺m olarak kullan覺lacak bir saat gibime geliyor. Bu arada forumun kurallar覺na biraz ayk覺r覺 hareket ediyorum noktalama isaretleri ile ilgili klavyemde problemli biraz kusura bakmay覺n.

Ya: 42
Kay覺t: 04 Kas 2009, 20:05

Re: Yat覺r覺m ve Saat

Mesaj bizantolog » 12 Oca 2010, 16:03

Yat覺r覺m i癟in saat almak yanl覺 bence.

Bir saati sevdiiniz i癟in almal覺s覺n覺z.
Kullan覺c覺 avatar覺
bizantolog

Ya: 53
Kay覺t: 23 Eki 2009, 11:11

Mesaj Clk » 12 Oca 2010, 17:05

IWC 繹zellikle base modeli ile benim ilgimi ceken bir saat olmadigi icin hic aklima gelmedi ama ilk elden uygun alinabilirse ikinci elde seni asla 羹zmeyecek bir saattir. Bug羹n iyi bir arastirma ile sifiri 2300 Euro civarindan alinabilir. Ikinci elde ise fiyat 1600-1900 Euro civarinda gitmekte. (Sadece Mark XVI icin yaziyorum)

2. el Rolex b羹t羹n kagitlari ve kutusu ile orjinal olarak bulunabilirse iyi bir yatirim. Ama satin alirken cok dikkatli olman lazim.

Bizantolog arkadasimizin da belirttigi gibi sadece yatirim amacli saat almak yanlis olur bu fiyat klasmaninda. Ben saatlerimi (Daytona haric - Onu ikinci el aldim) hep sifir ve yetkilisinden aliyorum ki, bu mantikla benim yaptigim isin ilk etapta yakindan uzaktan yatirim ile bir ilgisi yok. En az 30 sene beklemem ve saatleri ilk g羹nk羹 hali ile tutmam lazim ki yatirim olsun. Bunun da mantigi yok :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj nickynick » 12 Oca 2010, 18:40

Yat覺r覺m ama癟l覺, ya da paraya hemen 癟evrilebilecek bir saat almak istiyorsan覺z, belli bal覺 markalara y繹nelmelisiniz. Bu noktada clk n覺n da dedii gibi, b羹t癟enizi biraz daha yukar覺ya 癟ekmeniz gerekebilir. Ve kesinlikle saat bu ama癟la al覺n覺yorsa, s覺f覺r al覺nmamal覺. Maurice Lacroix, Longines, Oris kesinlikle 癟ok zarar ettirir size, hele bir de s覺f覺r al覺rsan覺z. Ama b羹t癟enizi 2800-3400 Dolar aral覺覺na 癟覺kar覺rsan覺z Rolex Explorer II, ansl覺ysan覺z Rolez Submariner 14060 alabilirsiniz. Ya da IWC Mark XVI'n覺n s覺f覺r覺 3300 Euro, indirim alsan覺z 3500 Dolar gibi rakamlara alabilirsiniz. Ki baz覺 bayiler size satt覺klar覺 saati geri al覺rlar, bunda da genel politika-eer hemen sat覺labilen bir marka ise- sat覺c覺n覺n size satt覺覺 fiyattan %30-40 aa覺 bir rakama geri almalar覺 eklindedir. Bu noktada size ahsi tavsiyem, ikinci el Rolex Explorer II ye ya da Submamriner 14060'a y繹nelmeniz. Ama bu modelleri dediim fiyatlara bulabilmek, biraz arat覺rma ve sab覺r gerektirmekte. Hem bu fiyatlara bulduunuz takdirde, ayn覺 fiyattan sat覺p model y羹kseltme ans覺n覺zda oluyor.Her a癟覺dan en karl覺 saat al覺m覺 bu ekilde olur diye d羹羹n羹yorum.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj Bond » 12 Oca 2010, 21:00

Model y羹kseltme ans覺 a癟覺s覺ndan ayn覺 fikirdeyim Nicky. Bu arada Clk nin dier deer kazanma bal覺覺nda dikkatimi 癟eken noktalardan birisi saatlerin ge癟en y覺llar sonras覺ndaki deerleri genelde kullan覺lmam覺 veya 癟ok iyi durumda olarak belirtilmi, burdan yola 癟覺karsak yat覺r覺m ama癟l覺 al覺nan modelleri 20 y覺l s覺f覺r hali ile saklamak gerekiyor gibi bir d羹羹nceye kap覺ld覺m. Oysaki bir癟ok modelde eski ve a覺r覺 y覺pranm覺 olsa dahi iyi para ettiine ahit oldum, 繹zellikle Comexler 繹rnek olarak.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Clk » 12 Oca 2010, 21:09

Bond, Comex cok az 羹retilen bir model oldugu ve seri numarali ile damgalandigi icin cok 繹zel. rnek vermek gerekirse herhangi bir markadan military model olsun, camurdan olsun misali alicilar d羹nyalar kadar para d繹k羹yorlar yipranmis saatler icin. Senin bahsettigin noktada en 繹nemli unsur saatin 羹retim adedi. Ancak standart saatlerden bahsettigimizde, saatin durumu ikinci elde inanilmaz 繹nem kazaniyor.

Panerai su anda numarasini hatirlamadigim bir modeli ile 9 senede sahibine 10-15 kat kazandir di. AP'nin de buna benzer modelleri var. Cok kisa zamanda ciddi deger kazanan ancak bu saatlere ilk elden ulasmak tamamen hayal. Koleksiyoncular bu saatleri daha resmi tanitimlari yada lansmanlari yapilmadan satin aliyorlar. Geri kalan saat olursa da, onlara ulasmak cok zor. Bu ve bunun gibi kavramlarin tamami bir saatin gelecegini belirleyen noktalar.

Son nokta, 20 yil sifir hali ile saklamak degilde buna cok dikkatli kullanip saatin 繹zelligini yada orijinalligini bozacak aksiyonlardan (kasa degisimi, parlatma islemi v.s.) kacinmak olarak yorumlayalim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 223 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners