Ziyaliv'in aciklamalari 100% dogru. Luks saat sektörü önce prestij sonrada gösteris üzerine kurulu.
Gecenlerde Dallinger isimli bir saat galerisindeydim ve bir müsteri iceri girip önce Rolex almak istedigini ancak saatler ile ilgili bilgisi olmadigini belirtti. Saat konusunda fikri olmayan bir insanin yanlis yapmadan düsük bütce ile alabilecegi en iyi saat Rolex. Sonra satici JLC modellerini gösterdi fiyat olarak uc asagi bes yukari Rolex ile ayni. Forumda bir cok kisinin (ben haric) böyle bir karsilastirmada JLC sececegine eminim ama müsteri Rolex dedi. Satin almadi ama para biriktirdigini belirtip tesekkur ederek magazayi terk etti.
Ertesi gün Kitzbühel'de Galeri Tourbullion da Jacquet Droz marka asagida ki saati gördüm. Inanilmaz güzel bir saat.

Kendime yönelttigim ilk soru su oldu. 22.000 Euro fiyat ile bu saati alirmisin? Cevap bulmam uzun sürmedi... HAYIR.
Peki neden? Neden herkes Rolex, IWC, Patek, Vacheron, Glashütte, A. Lange & Söhne konusuyor ama Droz'dan bahseden yok? yada Nubeo markasini bir saat delisi ben neden hic duymadim? Nedenleri basit, IWC diger markalar ile karsilastirildiginda gecmisi ve modelleri tartisilabilecek bir marka olsada zenginler kulübüne üyedir. Bu markalar günlük moda saat üretmezler ve ürünleri deger kaybetmez, hepsinin koleksiyon özelligi vardir. Kime sorsaniz bilir ve seven sevmeyen herkes bu markalara saygi gösterir.
Dolayisi ile kalitesi yukarida ki markalardan 20 kat daha iyi olsa bile Nubeo saatlerin dizayni kanaatimce günlüktür ve 3-5 sene sonra begenilmeyecektir. 25.000 USD'i sadece bir saate 25.000 USD verdim diye koluma takmam, farkli olmak adina da bu markaya para baglamam.
Ama daha öncede yazmis oldugum gibi Luks herkesin istedigi, cok azimizin sahip oldugu ve sadece belli bir tabakanin gercek anlamda tadina varabildigi bir olgu. Dolayisi ile 25.000 bir sahsa 2,5 gibi geliyorsa ve böyle bir saat istiyorsa ona da saygi göstermek lazim

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...