TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Nubeo: İhtişam ve Güç Saatleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Nubeo: İhtişam ve Güç Saatleri

Mesaj bizantolog » 08 Oca 2010, 17:26

Uzaktan görmek başka, insanın eline alıp incelemesi başka. Kesinlikle çok ama çok kaliteli saatler.

Fakat kalite ve ihtişam bizim alışkın olduğumuz ve bildiğimiz mekanizma tarafında değil, saatin mimari yapısında.

Bu nedenle zaten sayıca çok az üretilmiş olan incelediğim saatleri saat olarak değil de bir mücevher olarak değerlendirmek gerekir.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj nickynick » 08 Oca 2010, 17:29

Bu arada, senin de bir macro objektife ihtiyacın var bizantolog ;)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj bizantolog » 08 Oca 2010, 17:59

Her şey çok ani gelişti, çantamda fotoğraf makinem vardı, fakat saatleri görünce makineyi filan unuttum, ama Nubeo'lardan değil, bir Zenith Movado gördüm ki muhteşemdi, hele bir de yine hayatımda ilk kez gördüğüm bir Tissot çıktı karşıma ;)
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Frax » 08 Oca 2010, 18:15

Türkiye'de kolay satılır bence.Ne de olsa sırf gösteriş için bilmeden para saçan çok insan var ülkemizde.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj everywhere » 08 Oca 2010, 18:21

bizantologun paylaştığı resimlerdeki ikinci olan siyah saat balck mamba serisiymiş.serinin tanıtımını 2006 yılında nba yıldızı Kobe Brayntla yapmışlar.o siyah modelin fiyatı 25000 dolar.
Kullanıcı avatarı
everywhere

Mesaj Clk » 11 Oca 2010, 17:41

Ziyaliv'in aciklamalari 100% dogru. Luks saat sektörü önce prestij sonrada gösteris üzerine kurulu.

Gecenlerde Dallinger isimli bir saat galerisindeydim ve bir müsteri iceri girip önce Rolex almak istedigini ancak saatler ile ilgili bilgisi olmadigini belirtti. Saat konusunda fikri olmayan bir insanin yanlis yapmadan düsük bütce ile alabilecegi en iyi saat Rolex. Sonra satici JLC modellerini gösterdi fiyat olarak uc asagi bes yukari Rolex ile ayni. Forumda bir cok kisinin (ben haric) böyle bir karsilastirmada JLC sececegine eminim ama müsteri Rolex dedi. Satin almadi ama para biriktirdigini belirtip tesekkur ederek magazayi terk etti.

Ertesi gün Kitzbühel'de Galeri Tourbullion da Jacquet Droz marka asagida ki saati gördüm. Inanilmaz güzel bir saat.

Resim

Kendime yönelttigim ilk soru su oldu. 22.000 Euro fiyat ile bu saati alirmisin? Cevap bulmam uzun sürmedi... HAYIR.

Peki neden? Neden herkes Rolex, IWC, Patek, Vacheron, Glashütte, A. Lange & Söhne konusuyor ama Droz'dan bahseden yok? yada Nubeo markasini bir saat delisi ben neden hic duymadim? Nedenleri basit, IWC diger markalar ile karsilastirildiginda gecmisi ve modelleri tartisilabilecek bir marka olsada zenginler kulübüne üyedir. Bu markalar günlük moda saat üretmezler ve ürünleri deger kaybetmez, hepsinin koleksiyon özelligi vardir. Kime sorsaniz bilir ve seven sevmeyen herkes bu markalara saygi gösterir.

Dolayisi ile kalitesi yukarida ki markalardan 20 kat daha iyi olsa bile Nubeo saatlerin dizayni kanaatimce günlüktür ve 3-5 sene sonra begenilmeyecektir. 25.000 USD'i sadece bir saate 25.000 USD verdim diye koluma takmam, farkli olmak adina da bu markaya para baglamam.

Ama daha öncede yazmis oldugum gibi Luks herkesin istedigi, cok azimizin sahip oldugu ve sadece belli bir tabakanin gercek anlamda tadina varabildigi bir olgu. Dolayisi ile 25.000 bir sahsa 2,5 gibi geliyorsa ve böyle bir saat istiyorsa ona da saygi göstermek lazim :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bizantolog » 11 Oca 2010, 19:09

Ben de çeşitli renklerdeki taşlara yukarıda adı geçen saatlerin kat kat fazlasını verenlere şaşırıyorum.

Onların yanında, tanınan veya tanınmayan saatlere para verenler daha çok zevk sahibi bence.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Clk » 11 Oca 2010, 20:07

Bizantolog, konuyu su sekilde özetleyelim... Tanriya sükür herkesin zevki farkli, yoksa hayat ne kadar SIKICI olurdu degil mi?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 230 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners