TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

500 TL Bütçe / Casio Edifice ve Swatch Arasında Kaldım

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 500 TL Bütçe / Casio Edifice ve Swatch Arasında Kaldım

Mesaj SeRxx » 20 Nis 2012, 00:33

Bu aralar eski konulara yoğun bir ilgi var :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj vollkan59 » 22 Nis 2012, 12:26

merhaba,
orient FM00001B ve EV0R001B modellerinden hangisi daha iyi?(saat özellikleri ve camları vs.. açısından)veya bu tarzda farklı orient önerileri olan arkadaşlar..
yada bir seiko mu önerirsiniz..
teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj asymptote » 22 Nis 2012, 12:51

500 TL bütçe ile bu gezegende alınabilecek en iyi otomatik saat, Seiko SNZH55K1:
Resim
@jersterca, watchuseek

Forumdan bir arkadaşımız almıştı bu saati, konuyu okursa belki bir iki yorum bırakabilir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mrbars » 22 Nis 2012, 13:46

SNZH55..

Bu BP FF esintileri taşıyan diver seride
SNZH55 yukarıda asymptote'un verdiği siyah
SNZH57 sarı siyah
Resim
SNZH53 mavi
Resim
SNZH51 beyaz kadran
Resim

Türkiye'de hiçbiri satılmıyor. Yurtdışında da stoklar var ama ebay, amazon vs. iyi araştırmak lazım.
140-200 USD EXW + 40 USD kargo + 40 USD KDV, maksimum 280 USD'lere geliyor. (benim aldığım SNZH57 kapı teslim 190 USD + 2 TL geldiydi).

Fiyata göre çok hoş bir seri. Son aylarda forumlarda iyice popülerleşen FFF mod olayı da artısı. Alıp 3 kuruş daha harcayıp şu yapılabiliyor:

Resim
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj fulhamx5 » 19 Mar 2015, 23:51

asymptote yazdı:500 TL bütçe ile bu gezegende alınabilecek en iyi otomatik saat, Seiko SNZH55K1:
Resim
@jersterca, watchuseek

Forumdan bir arkadaşımız almıştı bu saati, konuyu okursa belki bir iki yorum bırakabilir..

gerçekten güzel saat. haftaya istanbul'a gidiyorum. bir diver saat alacağım.
ama aklım karmakarışık. bu saat araştırma işine yeni girdin ne çok alternatif çıkıyor araştırdıkça
rolex submariner en sevdiğim saat ama maximum verebileceğim bütçe longines hydroconquest olur.

ama diyorumki onu alacağıma seiko snzh55k1 veya orient mako filan mı alsam?
şbu topic 2012 senesinde.

2015 senesinde halen gezegendeki en iyi alınacak saat seiko snzh55k1 mu dersiniz?
arkadaşlar yardımlarınızı esirgemeyin de güzel bir diver alayım
Kullanıcı avatarı
fulhamx5

Mesaj zgnclskn » 20 Mar 2015, 00:01

Hocam forumu baya didik didik etmişsiniz anlaşılan :) snzh açıkçası benim favorim kozmetik olarak, ben sanıyorum 53 e meyilliyim daha çok. İlerisi için Rolexe niyetliyseniz hydro parasını girizgah sermayesi yapmak mantıklı olabilir, Seiko ya da Orient alır tepe tepe kullanır zamanla da üzerine ekleme yaparsınız yavaştan.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 20 Mar 2015, 00:14

Snzh da vidalı tepe yok ve güncel Seiko 5 lerin baz makinası olan 7s26 kullanıyor. Elle kurma ve saniye durdurma özelliği yok ama 7s serisi gayet stabil ve verimli bir makina bildiğim kadarıyla, 4r olaydı bu özellikler de gelir tadından yenmezdi ama ben bir 7s im olsun da istiyorum zaten. Diverlar arasında daha vintage tarzı, zarif kadranı bence snzh ı diğerlerinden ayırıyor. Benim favorim olması bu yüzden, yuvarlak tip indisleri falan sevmiyorum mesela genel olarak. Bence on numara saat, Sirkeciye bakmadım ama saatin Türkiyede bulunması hala problemli. Haftaya gittiğimde ben de var mı diye bir bakacağım olmazsa yaza kadar bir süre zarfında ilk yurt dışı saat alım deneyimimi yaşarım sanıyorum :)
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj fulhamx5 » 20 Mar 2015, 00:31

zgnclskn yazdı:Snzh da vidalı tepe yok ve güncel Seiko 5 lerin baz makinası olan 7s26 kullanıyor. Elle kurma ve saniye durdurma özelliği yok ama 7s serisi gayet stabil ve verimli bir makina bildiğim kadarıyla, 4r olaydı bu özellikler de gelir tadından yenmezdi ama ben bir 7s im olsun da istiyorum zaten. Diverlar arasında daha vintage tarzı, zarif kadranı bence snzh ı diğerlerinden ayırıyor. Benim favorim olması bu yüzden, yuvarlak tip indisleri falan sevmiyorum mesela genel olarak. Bence on numara saat, Sirkeciye bakmadım ama saatin Türkiyede bulunması hala problemli. Haftaya gittiğimde ben de var mı diye bir bakacağım olmazsa yaza kadar bir süre zarfında ilk yurt dışı saat alım deneyimimi yaşarım sanıyorum :)

teşekkürler :)
ben bu hafta sirkeciye bakacam. bakalım bulabilecek miyim? önereceğiniz bir mağaza var mı orada?
pazarlığa açık mı oralar. mesela % kaç indirim yaparlar acaba yaklaşık

siz sanırım bu seiko yu , orient mako nun önünde seçerdiniz
Kullanıcı avatarı
fulhamx5

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners