TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Master Collection Moon Phase Yorum ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Longines Master Collection Moon Phase Yorum ve Tavsiye

Mesaj Customs » 06 Oca 2010, 21:32

Daha önceden Oris Big Crown Moonphase almıstım ama saate bir turlu alısamadım saat kolumdan cıkartınca max 5 , 6 saat sonra duruyor ve tekrar takınca her seyi yeniden ayarlamam gerekiyordu.Bu saat hakında fayda fiyat oranıyla karsılastırırsak , yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
Customs

Re: Longines Master Collection Moon Phase

Mesaj Bond » 07 Oca 2010, 21:51

Oris Big Crownda kullanılan ETA 2688/2671 bazlı Oris 581 kodlu mekanizmanın 38 saat gibi bir güç rezerv süresi var verilere göre, 5-6 saatte durmamalı. O zaman ne anlamı kalır elbette sıkıntı olacaktır, servise sordunuzmu bu durumu customs?

Longines Master Collection Moonphase birçok komplikasyona sahip bir model, açıkçası bu fiyat aralığında özelliklerine göre fiyat/performans oranı oldukça iyi. Bu kadar komplikasyona sahip modelleri diğer bir çok markada bu fiyatlara bulamassınız. Mekanizması yada diğer özellikleri ile ilgili herkesin bileceği şeyleri yazmıyorum. Burda ne fiyat aldınız bilemiyorum fakat saatin liste fiyat $ 2800 US ve yaklaşık $ 2000 US seviyesine alınabilir. Buradaki fiyatıda vergilere oranla uygun ise bence alınabilir bir model. Malzeme kalitesi ve işçilik için iyi feedbackler var genel olarak. Her tarz kıyafetle takılabilecek bir model, zaten en çok satılan ve tercih edilen modellerden biri. Tabii çelik modeli olarak düşündüm, altın için fiyatı iki misli gibi sanırım. Burada ne fiyat aldınız?

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj nickynick » 07 Oca 2010, 21:53

2800 dolara bu özelliklerde başka markalarda saat bulmak zordur diye düşünüyorum. Zaten peşin alınırsa %30' a kadar indirim almak ta mümkün.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Customs » 08 Oca 2010, 14:23

oris de ki problemden dolayı saati iade ettim olabilir boyle seyler dedi aldıgım yer ve onlardan alacagım var. dediginiz gibi fiyat 3500 ile 3250ytl en dusuk internetten bulabildigim kadarıyla bu hafata sonu birde sansıma istanbulda denemek istiyorum orisin en cok cercevesindeki tırtıllı bolum hosuma gitmisti bir de her ne kadar pek kulanılmasada saate ozellik katan moonphase ozelligi bir de saatcinin soyledigi bir sey dikkatimi cekti ne kadar fonksiyon o kadar daha problem cıkma ihtimali dedi.
Kullanıcı avatarı
Customs

Mesaj bizantolog » 08 Oca 2010, 14:41

customs yazdı:ne kadar fonksiyon o kadar daha problem cıkma ihtimali

Bu bilgece söylenmiş bir söz. Aslında hayatın her alanında geçerli. Bir fotoğraf makinesi satılıyor mesela, hem ses kayıt cihazı, hem hd kalitesinde film çekiyor, hdr özelliği var, gprs ve internet bağlantısı var filan filan, ama fotoğrafa gelince yüklü fiyatına rağmen bunca zımtırtının ek zararlarından dolayı iyi fotoğraf çekemiyor. Ama mesela Leica fotoğraf makineleri sadece fotoğraf çekiyor, hem de en iyisini çekiyor! Fark yoğunlukta.

Saatlerdeki fazla fonksiyonların çoğu kullanılmıyor zaten, göze hoş görünüyorlar sadece (şahsi görüşüm, kimseye laf atmıyorum).

Karmaşık fonksiyonlara sahip saatler alındığında bunun bir külfeti de mutlaka oluyor, bu nedenle sadelik her zaman güzellik demektir bence.

Bir saat tarih ve gün göstergelerinden fazla olarak sadece kronometre özelliğine sahip olmalı bence. Bunun üstüne çıkıldığında her zaman mutlu olunamayabilir.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj alltomatic » 12 Oca 2010, 01:05

aslında tarih derken benim anladıgım şu perpetual özellik olmazssa olmaz gibi.bazen bıktırıyor insanı ay kaç çekiyor diye ayarlamak.aslında işin garip tarafı şu zaman o kadar çabuk geçiyor ki belki de bu bizi korkutuyor bir ay geçmeden diger bir ay gelince ....düşünsenize geriye dogru giden bir ay takvimli saat ürettiklerini kesin perpetual olamazdı...
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Mesaj aslanlar » 03 Ara 2010, 20:56

slm arkadslar elimde belgeli gercek saatimi ihtiyactan dolayi Longines Master marka almak isteyen arkadslara uygun fiyata verebilirim selamlar
Kullanıcı avatarı
aslanlar

Mesaj mlm » 03 Ara 2010, 21:05

Aslanlar, foruma hoşgeldiniz, satmak istediğimiz saatlerinizi Satılık Saatler bölümünde fotoğrafları ve diğer özellikleri ile birlikte tanıtıp o şekilde satışa sunabilirsiniz. Hem böylelikle alıcılar ne alacaklarını bilirler ve size güvenirler, siz de daha objektif olmanın huzurunu ve rahatlığını yaşarsınız. Eğer arzu ederseniz tanışma bölümünde kendinizi tanıtabilir ve sizi daha yakından tanımamıza yardımcı olabilirsiniz. Sevgiler. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners