TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hugo Boss HB1512367 Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hugo Boss HB1512367 Yorum

Mesaj SeRxx » 16 Nis 2012, 11:58

Ziyaliv yazdı: biraz burada sanki saatçilerden çok saatçilik yapan arkadaşlar türemiş.


Saat danışma başlıklarını en çok yorum yapanlardan biri benim, bu cümleniz çok kırıcı. Keşke saatçilerimizin bilgisi olsa da biz türemesek; keşke saatçilerimiz dürüstce insanlara eğriyi doğruyu gösterse de biz konuşmasak.

Ziyaliv yazdı: İçersinde 50 tl'lik mekanizma var işte gerisinin 20 Tl lik saatlerden farkı yok diyen bir kişi hakkında saat bilgisinden şüphe ederim.


Tecrübeyle sabittir; Tommy'i kendim açtım içinde 50 TL'lik mekanizma değil 15 TL'lik mekanizma var. Saatin etiket fiyatı da 379 TL. Al sana kalite ... Kusura bakmayın o fiyat aralığında Seiko'lar, Casio'lar varken; Tommy, Diesel vs. markaları asla önermeyeceğim..

Ziyaliv yazdı:açıp bakınız GC lerden ronda veya eta otomatik mekanizmalar çıkıyor.


Zaten siz saat danışma kısımlarını bir kere incelemiş olsaydınız, GC'lari diğer moda markalarından farklı tuttuğumuzu görürdünüz.

Ziyaliv yazdı:Bakın şöyle anlatayım eta 7750 mekanizmayı 445 usd gibi fiyata veriyor diye hatırlıyorum, o zaman bir hamilton, bir longines, bir tissot yeri geliyor 4,000-7,000 arası etikete sahip oluyor. O zaman bu saatlere de mi boss veya diğer markalara yaptığınız yorumları yapacaksınız.


Size şimdi bir kıyaslama yapayım o zaman..
Eta 7750'nin fiyatı 445 usd = 840 TL ; ETA 7750'li Tissotun fiyatı 2000 TL
Hugo Boss'ta ki mekanizmanın fiyatı 50 TL; Saatin fiyatı: 1000 TL
Buyurun size yorum.

Ziyaliv yazdı:Hala saat alacak birisine seiko 5 tavsiye ediyorsunuz bana verseniz bileğime takmam saatçi olarak 30 sene öncesinin biraz modifiye edilmiş basit saatlerini "illa otomatik saat olsun" diye öneriyorsunuz bu mudur sizin saat tutkunlarına yön göstermeniz.


Valla burada 50-60 yıl önceki tasarımından ufak modifiyelerle gelen Submariner'in peşinden ben dahil bir sürü koşan insan var :thumbup:
İnsanlar bize soruyor 200 Lira bütçem var otomatik saat alacağım hangisini önerirsiniz. Ne cevap verirsiniz ?

Ziyaliv yazdı:elbette ticaret yapacağım biz 100 senedir bu işten ekmek yiyoruz.


100 yıldır bu işi yapan köklü bir firma nasıl gittigidiyor üzerinden satış yapar anlamış değilim ..

Ziyaliv yazdı:Edox u önerini selamlamayın ama bilgisizliğinizi Edox un ne olduğunu inceleyerek giderebilirsiniz. Bugüne kadar nelere imza atmış neler yaratmış.

Bunları açıklar mısınız ? Neler yapmış bu firma ?

Son olarak bunları eklemek istiyorum. Bu işi 100 yıldır yapan bir aileden gelseydim bu forumda öyle dolu dolu muhabbetlere girerdim ki bu işin hakkını verirdim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx
 
Mesajlar: 11572
Yaş: 38
Kayıt: 01 Nis 2011, 22:39
Konum: Diyarbakır

Re: Hugo Boss HB1512367 Yorum

Mesaj Ziyaliv » 16 Nis 2012, 12:33

Serxx arkadaşım

- Edox'u selamlayan sizsiniz diye bir yazım oldu mu (beni selamlamanıza flan gerek yok, ben tokum boyle seylere)
- Belki de o sözleri biraz kırmak için kullandım bu okuyana ve anlayana göre değişir.
- Gc yi moda markalarından farklı tutmadığıma dair bir yazım yok bu konuda. Sizler aynı kefede tutuyorsunuz diye yazdım
- Ben mekanizma konusunda boss'un mekanizmasından bahsediyorum (dikkatli okursan tommy'den çıkan mekanizmayıda eklemiştim resimlere) zaten bir quartz mekanizmasının en pahalı 100 tl civarlarında. (çok komplike olmadıkça)
- içerisinde olabilir tissot'un eta 7750 ama moda markasını savunmuyorum burada içersinden 15-20-500 kaç paralık mekanizma varsa burada saatin kullanılabilirliği önemli. Hele tissot tan çıkan quartzları gördukten sonra, le lockle gibi saatleri ayrı tutuyorum dip notta bahsetmiştim (tekrar okuyunuz)
- İnternet'ten saatvesaat, edip saat, aydın saat vb. gibi saatçiler satış yapıyorlar. Ben ise gg üzerinden satış yapıyorum ki bu bir pilot çalışma ve aynı zamanda bilinçsiz, sahte ürün alan tüketiciler kandırılmasın diye, diye biz gittigidiyor platformunu kullanıyoruz. Saat meraklıları ve tutkunları kandrılmasın diye. ( keyfımden değil, siz saat tutkunları için oradan satış yapıyoruz.)
- İlerleyen zamanlarda eylül ayı gibi kendi sitemizden alışveriş yapabilecek saat tutkunları, çalışmalarımız sürüyor.

-İşin hakkını verdiğimi size kanıtlamama gerek yok bilen bilen biliyor, siz zaten bizden daha iyi biliyorsunuz, biz neden giriyoruz ki bu foruma zaten. 100 yıllık bir aileden geldiğimden böyle yazıyorum ama sizin fikirler sabit olduğundan fayda etmiyor.

- eğer 200 tl butcem varsa gidip gidip otomatik saat diye yanıp tutusmam sizin gibi basit bi seiko 5 ya da türevi alamam. Otomatik saat kullanmak seiko 5 kullanmak değildir. Otomatik saat de önermem yani kusura bakmayın tüketici 1,000 tl gibi bakiyeye çıkmadıkça. ben müşterilerime seiko 5 satamam bizim portföyümüz çok daha farklı mesela Longines Master collection gibi. Ben onları çıkabilirim portförüme ve kimse hiçbir müşterim otomatik saat istemiyor çünü o fiyata. Bir jacques lemans, swatch, citizen, casio satmak daha mantıklı quartz olarak.

- Edox 'u ben buradan yazıp kendimi yormayacağım bir zahmet siz araştırıverin.

- Ve dip not çoğu saat firmasının sahibi ve işletmecileri satış temsilcileri bu forumu okuyorlar fakat yazmıyorlar. Neden diye bir düşünün derim?
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv
 
Mesajlar: 591
Kayıt: 21 Eki 2009, 00:26

Re: Hugo Boss HB1512367 Yorum

Mesaj mrbars » 16 Nis 2012, 13:00

Vitrinden saat almakla forumdan sormak arasında ince bir çizgi var. Vitrinden saat alan kişilerin %95'i quartzdır, makinesi nedir umrunda değil zaten. Ancak birileri gelip forumda danışıyorsa, bir adım öne çıkmış demektir. Bir adım öne çıkana da mekanik saat önerilmesi kadar doğal bir olay olamaz. O yüzdendir ki, 1200 TL'lik quartza yorum isteyene Tissot/Seiko Kinetic, 600 TL'lik quartz'a yorum isteyene Seiko5 öneriliyor. 500 TL altı otomatik saatte de Seiko5 ve Orient dışında adam gibi ürün varsa da ben bilmiyorum.

Duruma, soruya, danışana ve bütçeye göre yorum yapıldığından Seiko, Tissot vs. öneriliyor. Saat forumunda olduğumuzdan mütevellit otomatiğe bias olması kadar normal bir durum yok. Forumda da belki 1-2 post dışında quartz kötüdür, almayın diyene pek rastlamadım. Genel olarak "o fiyata şu otomatik var" deniliyor.

Not: Duruma göre cevap derken, forumda ciddi bir quartz sorulduğunda; misal bir pilli Patek danışana da Seiko5 önerilmez diye düşünüyorum/temmeni ediyorum.

Not2: Bugün kolumda İsviçre quartz var. Önyargısızımdır, beğendiğim her saati alırım. Boss'un da şu anki OEM üretimin durumundan otomatiğini almam belki, ama beğendiysem de kimseye bakmam; quartzını alırım.

edit: imla
Kullanıcı avatarı
mrbars
 
Mesajlar: 3268
Yaş: 50
Kayıt: 07 Mar 2012, 12:39
Konum: Istanbul

Re: Hugo Boss HB1512367 Yorum

Mesaj Baran » 16 Nis 2012, 13:07

Bu konuyu şimdi baştan sona okudum ve ''saatçi ile saat sever ''arasındaki farkı öğrendim.Herkeze tartışmasız keyifli forumlar diliyorum.
Kullanıcı avatarı
Baran
 
Mesajlar: 13237
Yaş: 40
Kayıt: 02 Şub 2011, 23:10
Konum: Istanbul

Re: Hugo Boss HB1512367 Yorum

Mesaj asymptote » 16 Nis 2012, 13:38

Ziyaliv yazdı:- Belki de o sözleri biraz kırmak için kullandım bu okuyana ve anlayana göre değişir.

Bak sen.. :D Sedir hocam yada mlm gibi sevdiğim, saydığım arkadaşlar incitici şeyler yazarlarsa kırılırım, ama sizin yazılarınız kesinlikle benim için kırıcı olamaz. Bunu terbiyesizlik olarak algılarım, kaldı ki sizi de uyardım zaten. Biraz erdemli olsaydınız özür dilerdiniz. Özür dilemek bir yana saldırgan tutumunuzu sürdürüyorsunuz, mlm ye olan sözleriniz de terbiye sınırlarının dışında. Siz saat ticareti yapıyorsunuz ama bir saat severde olması gereken alışılagelen kibarlık, incelik yok sizde. Çünkü ruhunuza hiç bir şey işlememiş, ticaret ahlakınızı da bir markayı karalama, kötüleme üzerine kurmuş görünüyorsunuz. Bu forumda bu şekilde sizden başka yazan olmadı. Lütfen absürd tasarımlarınıza devam ediniz, kimseyi polemik içine çekmeye de çalışmayınız!..
"Saat saatçiden alınır", ama hepsinden değil..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote
 
Mesajlar: 12140
Kayıt: 11 Ara 2010, 14:28

Re: Hugo Boss HB1512367 Yorum

Mesaj necati » 16 Nis 2012, 13:58

Forumda yeniyim. Bu forumu en çok sevdiren şey genel uslüp oldu. Bu yüzden hala okuyorum. Yoksa öneriyi dinledim saatimi aldım.
Her türlü fikir tartışılabilir yeterki karşılıklı saygı korunsun. Bu forumda bu devam etmeli. Çünkü çok sayıda örneği yok böyle forumların.
Not: Bunu özellikle bir yazıya ithafen yazmadım. Tartışmanın gidişatına göre yazdım.
Kullanıcı avatarı
necati
 
Mesajlar: 2017
Yaş: 52
Kayıt: 07 Mar 2012, 21:22

Re: Hugo Boss HB1512367 Yorum

Mesaj vmetin » 16 Nis 2012, 14:07

doku uyuşmazlığı var bence
Kullanıcı avatarı
vmetin
 
Mesajlar: 5262
Yaş: 90
Kayıt: 13 Ara 2011, 17:37

Re: Hugo Boss HB1512367 Yorum

Mesaj conbay » 16 Nis 2012, 14:27

Ziyaliv saat seven birisi ki bizimle tasarımlarını vb çalışmalarını paylasiyor. Fakat bu konuya yazdığı sırada cani baksa bir şeye sıkılmış olabilir bu yüzden küçük bir özür diğer özürleri de beraberinde getirecektir.

Böyle ufak tefek şeylerde dahi tartışan, saldıran bir üsluba bürünmek geçmişimize yakışmaz. Bu sözleri hepimiz için söylüyorum.

Savunduğumuz tezleri afaki olarak değil gerçekleri görerek ve sağlam bilgilerle temellendirerek savunmak bizim erdemli yönümüz olmalı. Bu yönümüzü kaybedersek ne sanalda ne de günlük hayatta geçici nezaket kurallarıyla yüzümüzü saklamış oluruz. Ama bir gün öyle bir an gelir ki birileri "kral çıplak" diye bağırdığında yapacak bir şey kalmamış olur.

Hep beraber saygılı bir şekilde daha iyiyi hedeflemeliyiz, bölük pörçük değil...
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay
 
Mesajlar: 520
Yaş: 38
Kayıt: 23 Kas 2011, 04:17
Konum: Ankara

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Serefhan ve 125 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners