TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hugo Boss HB1512367 Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hugo Boss HB1512367 Yorum

Mesaj AboveTheRim » 16 Nis 2012, 03:45

asymptote yazdı:Yoksa akılcı ve pragmatik davranıp zamanı en hassas gösteren high-end bir quartz alır kurtulurduk

Evet açıkçası böyle yaptım ve kurtulduğumu düşünüyorum 8-)

Hugo Boss'u Ziyaliv'in düşündüğünüz şiddette savunduğunu sanmıyorum açıkçası üstelik Seiko 5 konusunda gerçekten bir abartı olduğunu düşünüyorum forumda.

Örneğin leopard-2 a4 tankları vardır. Sanırım 1980li yıllarda üretilmiş en son. Lakin bizim ordu 6-7 defa modifiye etmiştir geliştirmiştir. Ha şuanda Agit ordularında leopard-2a4'leri yangın söndürme aracı olarak kullanılıyor o ayrı.

Bizim geliştirilmiş a4
Resim

Bu da geliştirilmemiş yunanlıların a4'ü

Resim

Mekaniğin girdiği her alanda bu böyledir. Karbürotörlü motorlar ne güzeldi zamanında süper ses çıkarırdı kaldı mı hayır, daktilolar vardı ona yazı yazardık kaldı mı hayır? Pejo J9'ları hatırlayın araçlar 85 model ama ülkemizde tuttu.2000'lerde bile üretildi. Pejo J9 ucuzdur ulaşılması kolaydır ama hem yolcu, hem de mekanik güvenlik açısından diğer araçlarla karşılaştırılabilir mi? Milyon tane örnek verilebilir daha. Yani burda Ziyaliv'e gerçekten hakveriyorum. Pilli saat, quartz, kinetik ya bu seiko 5 al daha iyi demek bence saatler konusunda sizin kadar bilgili insanlar için bir "lüks".

Bu kullanıcıya verilecek en iyi cevap Hugo,Lacoste gibi markalarda fiyat/kalite oranı hakiki saat markaları olan Seiko/Tissot/Citizen gibi markalara göre daha düşüktür. Heleki Seiko premier serisine bakmadan, her nekadar yıllardır Hugo parfüm kullanıyor ve çok memnun olsamda bu markadan , bu paraları hemen harcamayın saate :thumbup:
En son AboveTheRim tarafından 16 Nis 2012, 03:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj conbay » 16 Nis 2012, 03:51

ne idugu belirsiz moda markalarini savunmak kinder supriz yumurtasi gibi icinden acaba ne cikacak diye beklemek cok mantikli degil bence.
tissotlarin 2 yil sonra ariza cikardiginda yapilamama ihtimali dusundurucu.
seiko 5 in bu kadar tutma nedeni alinabilecek bir fiyatta otomatik saati seiko garantisiyle sunmasi. acikcasi saydiginiz bircok ust duzey otomatikler gercekten ust duzey urunler lakin fiyatlarinin ortalama memur maasinin 3-4 kati oldugunu da unutmayin. ama derseniz ki otomatik saat zengin sporu:-) o zaman dedelerimizi nereye koyacagiz?
uzun lafin kisasi japonlar caliskan adamlar :D
bu arada ziyaliv onerebileceginiz 0-500 fiyat araliginda otomatik saatler nelerdir acaba ?
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj mucadeleci » 16 Nis 2012, 08:18

*AboveTheRim, verdiğiniz tank örneği dışındaki örnekler maalesef çok ilgisiz olmuş tank öreneğiniz içinde tam uygun olmuş diyemem. Eğer 6119 mekanizma pejo j9 ise 4r36 voswogen caravalle, eğer 6119 daktilo ise 4r36 word ile işinizi görebileceğiniz bir bilgisayardır. Karbüratörlü motorlar ile ilgili örnekleri zaten yukarıda vermiştim ama yine kısaca değineyim, bugün ford firması mustang (ve diğer birçok aracında) 302 cubik inch hacminde blok kullanır (90lı yıllarda 289cui kullandılar) temelde motor aynıdır ama materyal, ateşleme sistemi v.s. değişiktir. hepsi için kaldı mı diye sormuşsunuz, cevap evet, hepsi halen kullanılıyor.

Not: Karbüratörlü motorlardan gelen o güzel ses demişsiniz, o güzel sesin sebebi karbüratör değil.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Hugo Boss HB1512367 Yorum

Mesaj mlm » 16 Nis 2012, 08:44

Edox'u önerenler saygıyla selamlansin, Seiko 5 önerenlere taarruz edelim, hatta çıkış zamanı icin saatlerimizi ayarlayalım, ah pardon Seiko 5 benimkisi, otomatik ama basit bir saat, ayar da tutmuyor namussuz..
Sevgili Ziyaliv, su sıralar isler kesat galiba, diyorum size sizin cogumuzun kolunda olan ve basit olarak nitelendirdiğiniz saatleri satmaya başlamanız durumunda tüm bu fikirleriniz değişecek inanın bana..
Hem böylelikle mağazanıza gelip Seiko 5 soranlara atacak bir iftiranız değil, gösterecek bir iki tane basit de olsa saatiniz olur, zira basit de olsalar Seiko 5 ler de 'saat' tanımlaması icine girerler, tabi bütün bunları sizin bir 'saatci' olduğunuz varsayımı üzerine konuşuyorum.. Bizden de selamlar..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 16 Nis 2012, 09:21

AboveTheRim yazdı:Mekaniğin girdiği her alanda bu böyledir.

Her alanda böyle değildir, özellikle mekanik saat alanında hiç öyle değildir.. Önceki sayfada pahalı in-house mekanizmalar dışında bugün en iyi kalibreler olarak kabul edilen ETA mekanizmalardan bahsettim ve bunların geçmişinin 50-60 senelik olduğunu söyledim, sanırım siz o kısmı atladınız. George Daniels'in co-axial eşapman sistemini kol saatlerine uyarlamasını saymazsak saat dünyasında mekanik anlamda son 50-100 senede çok ciddi değişimler olmamıştır. Balans sistemine yönelik iyileştirmeler, balans yayı için yeni alaşımlar (Rolex-Parachrom, Patek-Sprimox vs.) dışında öyle horolojiyi yeniden yazdıracak yenilik yada buluşlar yoktur maalesef. Mekanik saatlere yardımcı belki en faydalı gelişme daha kaliteli yağların vs. üretilmesidir..
Mekanik saat her şeyden önce bir tutkudur, bunu böyle görüp değerlendirmek lazım. Tutku sahibi insan ile dükkan sahibi insanın yaklaşımının da farklı olması bizi şaşırtmamalı diyorum, ben şaşırmıyorum en azından.
Ayrıca bu forumda Seiko 5' in abartıldığı falan da yok. Siz yabancı forum sayfalarını gezmiyorsunuz galiba. Watchuseek' te de arkadaşlar abartıyorlar Seiko otomatikleri. Koca uluslararası forum, onlar da geriden takip ediyorlar teknolojiyi.. :!:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Ziyaliv » 16 Nis 2012, 10:36

Sayin Mim eğer ki benim islerim kesetsa ve beni seiko 5 gibi bı saat kurtaracaksa vay bu saat sektörünün haline.Bugünlerde bir kisi ile bile artık saatcilere seiko 5 sormuyor, fiyatını duyan ise kaçıyor, seiko 5 e 300 tl verilir mı diye. Siz ne konuştuğunuzun farkında bile değilsiniz . Ayrıca evladımın koluna seiko 5 de takmam. Ne mı takarım o da bana kalsın, size burada yönlendirile bilgi vermenin bı faydası yok. Edox u önerini selamlamayın ama bilgisizliğinizi Edox un ne olduğunu inceleyerek giderebilirsiniz. Bugüne kadar nelere imza atmış neler yaratmış.
En son Ziyaliv tarafından 16 Nis 2012, 16:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj sedir » 16 Nis 2012, 10:52

BUgünlerde tekrar uzun bir dinleme-okuma dönemine girmeyi düşünüyordum. Artık bu mesajdan sonra olsun bari ;)
Tartışma Hugo Boss'un danışımından Seiko5'in karalanmasına dönüşmüş ama yanlış olmuş.
Hugo Boss, Calvin Klein, Gucci ve saire de saat yapacak ve satacak. Ama bunlar saatçi olarak anılmayacaklar. İleride tarz değiştirirler onu bugünden bilemeyiz. Şu anda satışımız olsun düşüncesiyle saat kasası tasarlamakta ve bunları da giysileriyle birlikte pazarlamaktalar.
"Saat" üreticisi "büyük" firma az. Birçok "saat" firması makineyi alıp kendi "giydirip" satıyor. Buna çok meşhur saat merkaları da dahil. Bu da işin üretici tarafı. Burada Ziyaliv arkadaşımızın yaptığı en büyük hata Seiko 5'i "satmam, takmam, taktırmam" demesi olmuş. Seiko 5 herkesin kolay ulaşabildiği bir saat. Saat. Birçok kişi saat aşkına böyle başlıyor. Kaç kişi doğrudan gidip Rolex, Omega, Longines, Oris diye saat zevkine başlangıç yapıyor. İki ve üç harfli diğer büyük markaları saymadım bile.
Seiko 5'i günümüzde bile yok sayamazsınız. Bugün ben (milyonlarca Seiko 5 kullanıcısından biri) hala 15 sn sapma gösteren 45 yıllık bir Seiko 5 kullanıyorum. Birçok kuartz saatim de oldu. Ama onların bazılarının vidası bile yok artık. Elektronik çöplüğünde toz oldu gittiler.
Satıcı penceresinden bakınca -hiç ayıplamıyorum yanlış anlamayın lütfen- ne kadar çok fiyat o kadar çok kar demektir. Burada mlm'e katılıyorum, eğer satış portföyünüzde Seiko 5 iyi bir yer tutsaydı böyle yazmazdınız.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj mlm » 16 Nis 2012, 11:03

Edox'u önereni selamlayan ben değilim :)

Ziyaliv yazdı:Merhabalar

Beyler Edox da düşünebiliriz. Class 1 ya da İce Shark serisi diver modeller için gayet iyi bir alternatif olabilir. Ayrıca distiributorde var Mey Saat parça tedariği gibi durumlar sorun olmaz. Fiyatlarda çok çok bi uçuk olmaz. Örnekler altta veriyorum.

Edoc İce Shark
Resim

Edox Class 1
Resim

angelman yazdı:Ziyaliv 2 düşüncende alkışlanası :champ:

Ziyaliv yazdı::super: Angelaman Selamlıyorum kardeşim

Sevgili Ziyaliv;

Saat satıcısı ile saatçi arasındaki farkı gayet iyi biliyoruz, öğrendik, evet..
Bu arada farkındalık kolay iş değil, haklısınız, size farkında ve farklı hayatınızda başarılar, beni lütfen cehaletimle baş başa bırakınız..
Hayırlı işler ve satışlar..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Serefhan ve 139 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners