TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Prestij İlişkisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Prestij İlişkisi

Mesaj kubbealtı » 12 Nis 2012, 16:11

vincefb yazdı:
herojd11 yazdı:sözüm kimseye değil öncelikle bunu belirteyim ama biraz içimi boşaltmam gerekiyor:)

imkanı olan bayanların çoğunun günlük olarak kullandığı pırlantalar en az bir submariner değerinde ve ben buna kimsenin birşey dediğini hatırlamıyorum ama ben erkek olarak ömürlük bir saatim olsum , evladıma miras kalsın , anıları olsun diyince binbir türlü laf yok prestij mi , yok kroluk mu yok gereksiz mi??? hayır efendim ben beğeniyorum ve istiyorum bu kadar basit

Altına imzamı atarım ;)

arkadaşlara katılıyorum
seviyorum bu ufak mekanizmaları........
Kullanıcı avatarı
kubbealtı

Mesaj buTa » 12 Nis 2012, 22:13

Atatürk'ün resimlerini gördükçe nasıl bir giyim tarzı olduğunu, nasıl bir vizyona sahip olduğunu görür, helal olsun derdim. Kullandığı şapkanın, giymiş olduğu elbidenin,kol düğmelerinin vizyonuna vizyon kattığını görür,hayranlıkla resimlerine bakakalırdım.
Ancak şu konuyu bilmiyordum, hayret ettim sonra da Atatürk bu tabi neden olmasın dedim. Atatürk'ün, 1930 lu yıllarda Türk Silahlı Kuvvetlerinin üniformalarını ünlü modacı Coco Chanel'e yaptırdığını yeni öğrendim. Bu Vizyondur... :super:

Konuyla ne alakası var derseniz bilmiyorum. Çünkü bağlayamadım... :D Saatte sanırım vizyonu tamamlayan bir aksesuar, bir sanat belkide...
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj mlm » 12 Nis 2012, 22:31

Evidence ben seni anladım :D :champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj buTa » 12 Nis 2012, 22:35

Beni anlayacağını biliyordum mlm. :D :thumbup: :champ:
Kullanıcı avatarı
buTa

Saat Prestij İlişkisi

Mesaj herofb » 12 Nis 2012, 23:21

Evidence su an tapatalk ile link veremiyorum ama Atatürk'ün patek'i konusuna alalım seni
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Bond » 12 Nis 2012, 23:27

Mustafa Kemal Atatürk'e Ait 1937 Patek Philippe & Co. Genéve :arrow: viewtopic.php?f=12&t=4314&p=49325#p49325
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Saat Prestij İlişkisi

Mesaj herofb » 12 Nis 2012, 23:49

Hızır gibi yetiştin yine baskan , tesekkurler
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj buTa » 12 Nis 2012, 23:53

Link veremedim kusura bakmayın....

MİLLİYET ANASAYFA|SON DAKİKA|BUGÜNKÜ MİLLİYETYAZARLAR|SİYASET|EKONOMİ|FİNANS|DÜNYA|SPOR|GÜNCEL|YAŞAMHızlı ErişimAlışverişArşivAstrolojiBebek ve ÇocukBilgi YarışmasıBlogBugünkü GazeteBültenCADDECumartesiÇizerlerDünyaEgeEğitimEkonomiEmlakFinansGaleriGündemHaberciHava DurumuKadınKişisel BakımKitapKonutKültür SanatMagazinMilliyet Ana SayfaMizahMobilMutfakOtomobilOyunPazarSağlıkSinemaSiyasetSizdenSizeSon DakikaSporTatilTeknolojiTv RehberiÜyelikVideoYazarlarYorum23 Mayıs 2010 PazarAna Sayfam YapFavorilerime EkleBize Ulaşın
A + A - ATATÜRK’ÜN 20 ŞIKLIK SIRRI

O, ‘karizma’nın öteki adı. Bunu karakteri, askeri ve siyasi başarıları kadar giyim zevkine de borçlu. Ardında bıraktığı her fotoğrafında bu kadar şık olması tesadüf değil...

Modayı izlemekten çok kendi modasını yaratıyordu. Bizzat çizdiği kıyafetleri Beyoğlu’ndaki iki terzi dikiyordu, çoraplarını da aldığı Arman ve Rum asıllı Ekonomides. Frak ve smokinleri İsviçre’de bir terzinin elinden çıkıyordu...
Bu cümleler, ‘Gazi’nin Son Tanıkları Anlatıyor; O Daima Şıktı’ adlı kitaptan. Nebil Özgentürk’ün 1989’da hazırlamaya başladığı kitapta tanıklara ve fotoğraflara başvuruldu, 25 tanıkla röportajlar yapıldı. Proje, 20 yıl tozlu raflarda bekledi. 2010 başında tüm belge ve kayıtlar yeniden ortaya çıkarıldı.

İngilizlere özel kıyafet
Piyasaya yeni çıkan kitapta, Atatürk’ün hastalığının ilerleyen günlerinde İngiliz diplomatlara verdiği davete nasıl hazırlandığı anlatılıyor: “Yaverinden günün İngiliz modasını öğrenmesini ve ona uygun kendisine kıyafet diktirilmesini istiyor. Yaver, ‘marin’ modasının izini sürüyor ve Atatürk konuklarını saks mavisi ceket, beyaz pantolon, jakarlı lacivert kravat, beyaz ayakkabı ve Kılıç Ali’nin armağanı kasketle karşılıyor.”

ONU ÖZEL YAPAN 20 DETAY
Kitapta gazeteci Berat Günçıkan, “Protokol yarı devlettir” diyen ve resmi kıyafetlerine büyük önem veren Atatürk’ün giyim zevkini özetliyor:

1. Günlük kıyafetlerinin bir kısmı Paris’ten, Deporant mağazasından alınıyordu. Söylenenlere göre, Fransa’daki terzisinde Atatürk’ün bedeninde bir model bulunuyor, istenilen kıyafet bu modele göre dikiliyordu.
2. Gömlekte genellikle açık renk, beyaz, krem ya da bej tercih ediyordu. Savarona yatı alındıktan sonra kısa kollu, ipek ya da keten gömlek giyiyordu.
3. Değişik yaka çeşitleri kullanıyor, kimi zaman yaka takıyordu.
4. Gömleklerinde önce Arap harfleriyle daha sonra Latin harfleriyle isminin baş harfi yazan arma kullanılıyordu. Arma gömleğinin koluna ya da göğüs kısmına işleniyordu.
5. Yazlık giysilerinin altında çorap kullanmıyor, sandaletlerini çıplak ayaklarına geçiriyordu.
6. Çamaşırında daha çok ipek kullanıyor, üzerine de mavi-lacivert çizgili, kirli beyaz renkte, şal yakalı bir robdöşambr alıyordu.
7. Hemen hemen hepsi siyah olan takım elbiseleri üç parçadan oluşuyordu, ceket, pantolon ve yelek.
8. Yeleğinde köstekli saati, ceketinin küçük cebinde ise mendili hiç eksik olmuyordu.
9. Daima ütüsünün düzgün olmasına, kıyafetin yürürken sarkma yapmamasına, kıvrılmamasına dikkat ediyordu.
10. Seyahatlerinde daha çok tüvit takımını, güderi ceketini, ‘riding coat’ tarzındaki jokey pantolonlarını giyiyordu.
11. Aksesuar olarak bastonun yanı sıra kol düğmeleri, çok sık olmasa da yaka iğnesi eksik olmuyordu.
12. Askerliğinin ilk döneminde fes, savaş yıllarında kalpak kullandıktan sonra Batılı tarzda şapkalar taktı. Panama, silindir, melon, kasket... Şapkalarına da, bütün giysilerine olduğu gibi isminin baş harflerinden oluşan bir marka işleniyordu: G.M.K.
13. Kimi zamanlar kaşkol da takıyordu. Kimisi ‘Sulka and Company’ marka, krem rengi, kar tanesi desenli ipek kumaştan yapılmış kaşkollar gardırobunu süslüyordu.
14. Frak ve smokinlerinde daha çok yün krep ve kumaş kullanılıyordu. Yeleklerde ise satene ağırlık veriliyordu.
15. Smokin ve frakta beyaz papyon takmayı yeğliyordu.
16. Pelerin, ilk kez onun omuzlarında görüldü. Hem savaşta hem cumhurbaşkanlığı döneminde, bazen siyah, bazen mavi pelerin atıyordu omuzlarına. Zor giyinebilen ve taşınabilen pelerini değme aktörlere taş çıkartacak kadar etkileyici kullanıyordu.
17. Kruvaze ceketten pek hoşlanmıyor ve bu modelden uzak duruyordu. Boyunu daha uzun göstermesi için ceketlerinin omuz ıskalasını arkaya doğru diktiriyordu.
18. 42 numara, daha çok bağcıklı rugan ayakkabı giyiyordu. Ya İngiltere’den getirilen ya da Sirkeci’deki Altın Çizme’ye ve Nuri’ye sipariş verilen ayakkabılarında duruma göre tozluk da kullanıyordu.
19. Rugan ayakkabılarının astarını kırmızı kadifeyle kaplatıyordu.
20. Çizgili çorapları yeğliyordu. İçi kuzu, bilekliği kurt kürkünden eldivenlerini çok seviyordu.

CHANEL’E ÜNiFORMA SiPARiŞi
Türkiye’nin en önemli modacılarından Vural Gökçaylı, kitapta Atatürk’ün Coco Chanel’le yaptığı çalışmayı anlatıyor. Kendisiyle konuştuğumuz Gökçaylı, “Atatürk, ordunun ilk giysilerini Coco Chanel’e çizdirmiştir. Ordu, yirmi yıl öncesine kadar bu üniformaları giyiyordu. Atatürk, subayların kısa kollu kıyafetleri için de çalışmalar yapmıştı. Paris’te ‘Biblioteque Nationel’de Chanel’e verdiği siparişlerin belgelerini gördüm. Atatürk, dünyayı, dünya modasını, dünya sanatını yakından takip ediyordu, dönemin tüm yeniliklerinden haberi vardı, en önemlisi vizyonu vardı. Chanel’deki yetenek de onun dikkatini çekmişti” diyor.
Kullanıcı avatarı
buTa

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners