TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Certina DS-1 vs. Hamilton JazzMaster / Bonus T-Couturier

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Certina DS-1 vs. Hamilton JazzMaster(Bonus : T-Couturier

Mesaj mucadeleci » 12 Nis 2012, 21:47

Razz yazdı:Open Heart mevzusundaki kanaatimi ise şu metaforla açıklamaya çalışayım: Tourbillon olmayan saatte Open Heart = FIAT Albea 1.2lt.'ye plexi kaput :D

Bunu kaçırmışım :) :lol: +1 diyorum :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Re: Certina DS-1 vs. Hamilton JazzMaster / Bonus T-Couturier

Mesaj fbolukbas » 12 Nis 2012, 23:58

Bence Certina'nın her versiyonu ayrı bir güzel olmuş. Ama siyah kadran tercih ederdim.
Tabi gerçeğini görmek gerek.
Bir de fiyat alabildinizmi?
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Archezia » 13 Nis 2012, 01:17

serxx yazdı:Bunu demişsin ;)

Archezia yazdı:Yauv, şu Oris'in peşini bırakın artık ya. Tissot, Seiko 5 diyoruz hep dedik, onlardan kurtulduk Oris geldi. :lol:

Kahraman kardeş, git bir Certina DS1 al. Oriscilerin hepsinin aklı gider bak sana garanti. :twisted: Hem değişiklik olur forum için... Bütçeni arttırmadan koluna Artelier takanları özendirirsin. (Gerçi artelier de yok sanırım forumda. Orisciler bari Artelier alın diverdan sıkıldık.)

---Tapatalk---

Dedik hakkaten, ta o zamandan belliymiş. (2 gün öncesi :lol:) Yoksa artelier alıp Oris diver hegemonyasını mı sona erdirsek napsak :)

Sedir Hocam, Bond, haklısınız çelik bilezik daha mantıklı tabiki. Ama rosegold işleri karıştırıyor işte, çünkü onların çelik bileziklisi yok. Nedenini açıklayayım. Aslında Le Locle olduğu için klasik bir saat almak gerçekten çok mantıklı değil. Ama elimden birşey gelmiyor çünkü o kadar saat baktım, alıcı gözüyle bakınca hep bu klasikleri beğendim. Ben de diyorum ki madem o kadar benzer saatler alacağım bari diyorum kasa farklı olsun da az değişiklik olsun. Rose goldların bu kadar çekici gelmesinin sebebi o. Zaten bu saati çok takayım diye bir derdim yok, alırım rose gold arada bir takarım diyorum.

Ama arkadaşlar varsa klasik dışında bir teklifiniz açığım gerçekten tavsiyelere. Ben bakındım bol bol ama çok güzel bir alternatif bulamadım. Belki gözümden kaçan, aklıma gelmeyen modeller vardır güzel. Biraz daha bakayım az çok alternatife yakın düşündüğüm farklı modelleri koyayım bari de size de fikir vermiş olurum.

Fbolukbas, bu saatlerin hepsi 1800TL civarı zaten. Düş %35 indirimi, kalıyor 1200TL falan. :)

Bu arada sizi de yoruyorum böyle bir sürü karar verememe, fikir sorma falan ama kusuruma bakmayın artık. :oops:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj msturan » 13 Nis 2012, 01:38

Archezia, ben olsaydım Certina'yı seçerdim bunlardan... Hatta siyah kadran olanını :champ:

Kaplamanın zamanla sıkıntı çıkarmasının göze alınması (ve yeniden kaplanıyorsa bunun maliyetinin gözden çıkarılması) durumunda bence rose kaplama çok şık duruyor 8-) Ama gerçekte nasıl görünür; yahut sen bunu nasıl kombinelerle giyeceksin bilmiyorum.. Hamilton'un rakamları ve distribütörü biraz düşündürdü :? Tabii ki finishing, polishing kalitelerini karşılaştıramayacağım; ama Certina'nın kadranda merkezden dışarı doğru olan doku da oldukça çekti beni :champ:

Fikrim bu; fakat öncelikle şimdiden hayırlı olsun :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj fbolukbas » 13 Nis 2012, 11:33

Certina öncesi sessizlik ;)
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Archezia » 13 Nis 2012, 11:47

Msturan, siyah kadran çelik kasa almam orası kesin :D Ama siyah kadran rose gold kasa alabilirim bakalım Certina'ya karar verirsek. Kaplamanın soyulması falan çok dert değil ya. Dediğim gibi çok az giyerim zaten resepsiyonlara(!) falan :lol: Biraz ağırdan alayım diyorum daha vakit var. Bir arkadaş da alacak gibi belki onunla beraber alırım, ekstra indirim :twisted:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj fsinan » 13 Nis 2012, 13:48

Certina siyah bezel, çelik bilezikliyi incelemiştim. Kasa çok "tavşan", deri kayışla da daha iyi görünecektir. Klasik bir model için benim bileğimde çok güzel durmuştu...

Bence Certina. Certina sahibiyim, bence çok kaliteli saatler.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj önder » 13 Nis 2012, 14:23

Bence Siyah kadranlı Certina çok güzel görünüyor.
Kendiniz en beğendiğiniz modeli alın derim.Yoksa aklınız hep onda kalır.
Kullanıcı avatarı
önder

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Serefhan ve 139 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners