Ziyaliv » 16 Nis 2012, 00:39
Meehabalar
uzun süredir burada, bu saat danışma bölümünde bir şey yazmıyorum ama, biraz burada sanki saatçilerden çok saatçilik yapan arkadaşlar türemiş. Öncelikle şunu bahsedeyim biz saatin değeri moda markası diye ve 1,000 tl piyasa fiyatı var diye şunu diyemeyiz. İçersinde 50 tl'lik mekanizma var işte gerisinin 20 Tl lik saatlerden farkı yok diyen bir kişi hakkında saat bilgisinden şüphe ederim ve derim bu kişi gerçekten konusu geçen saati incelemeden yorum yapmış. Bir kere bu tarz saatler dediğiniz ki GC yi ele alalım Boss'a kadar gelelim bu saatler 1.000 tl ve üzeri ise fiyat olarak içerinde dandirik bi mekanizma yoktur, açıp bakınız GC lerden ronda veya eta otomatik mekanizmalar çıkıyor. Saatlerde birinci sınıf 316L cerrahi çelik kullanılıyor. Bakın şöyle anlatayım eta 7750 mekanizmayı 445 usd gibi fiyata veriyor diye hatırlıyorum, o zaman bir hamilton, bir longines, bir tissot yeri geliyor 4,000-7,000 arası etikete sahip oluyor. O zaman bu saatlere de mi boss veya diğer markalara yaptığınız yorumları yapacaksınız. Hala saat alacak birisine seiko 5 tavsiye ediyorsunuz bana verseniz bileğime takmam saatçi olarak 30 sene öncesinin biraz modifiye edilmiş basit saatlerini "illa otomatik saat olsun" diye öneriyorsunuz bu mudur sizin saat tutkunlarına yön göstermeniz. Ben mağazama gelip seiko 5 soranlara eski teknoloji almanızı önermem diyorum işin açıkcası. Sizde lütfen markaları değerlendirirken biraz daha objektif olmanızı tavsiye ederim.
selamlar
"Saat, Saatçiden Alınır...."