Hikayemi anlatmaya başlıyorum... Bayaadır saat almıyorum ve artık yeni bir saat alma zamanım geldi sanırım. O yüzden, çok da uzun olmamakla beraber bir süredir seçenekleri gözden geçiriyorum. Az buçuk bazı sonuçlara vardım ama işin içinden tam olarak çıkamadım ve sizin yardımınıza, fikirlerinize ihtiyacım var.
Şimdi, herşeyden önce bu saati ihtiyaçtan almıyorum yani illaki bulunsun diyebileceğim bir özellik yok. Sadece keyfi tercihlere göre alacağım bu saati ve bu tercihlerin sonucu olarak sade ve hatta büyük olasılıkla klasik bir saat alacağım inşallah. Şöyle netleştireyim; klasik bir saat almayı düşünüyorum ama çok klasik olmayan saatler de sade olması koşulu ile kabulumdur.
Ben seçenekleri daralttım ama yukarıda altı çizili kısımda dediğim gibi bunlar dışında önerilere de açığım. Önümde 3 seçenek var gibi: Certina DS-1, Hamilton JazzMaster Viewmatic ve Tissot T-Couturier. Bu saatler de kendi içlerinde, kasa ve kadranlarına göre de ayrılıyor tabiki

Certina DS-1
Bu model zaten benim beğendiğim bir modeldi. Klasik, sade bir model düşününce de hemen seçenekler arasına girdi doğal olarak. Kasa olarak çelik veya rose gold kaplama seçenekleri var. İkisine de sıcak bakıyorum. Sedir Hocamın başlığında dediğim gibi altın olması sorun değil, saati takabileceğim okazyonları

C006.407.36.081.00

C006.407.36.031.00

Hamilton JazzMaster Viewmatic
Şimdi sıra geldi Hamiltona. Bu modeli seçenekler arasına sokmamın sebepleri de janjanlı modern hatları olan ama aynı zamanda klasikliğini de koruyan kasa yapısı ve Certina'dan daha iyi bir makineye sahip olabilme olasılığı. Bu makine olayını araştırdım ama çok net bilgilere ulaşamadım. Certina standard grade, Hamilton elaborate(yada belki de top) grade olma ihtimali var sanırım. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirse güzel olur.
H32515535

Tissot T-Couturier
Bu model de uzun süredir beğendiğim ve tavsiye isteyenlere önerdiğim bir model. Siyah kadran rosegold kaplama kasa hoşuma gitti denediğimde. Çelik kasa olursa da hafif spor olsun turunculu, kontrast dikişli model olsun istiyorum. Kasanın yan taraflarında (kronograflarda tam butonların olduğu yerlere denk gelen kısımlarda ve kasanın diğer tarafında aynı yerlerde) bulunan brushed(geri kalan yerleri polished kasanın) ve hafif içe girintili kısımlar ise düşündürücü. Dikkatli bakarsanız fotoğraflarda belli oluyor söylediğim kısımlar. Seçenekler altta;
T035.407.36.051.00

T035.407.16.051.01

Saatlerin hepsini kolumda denedim ve gördüğünüz gibi bir karara varamadım. Hepsi de güzel geliyor bana.(En az Hamilton güzel geliyor ama

Unutmadan belirteyim. Sevgili yönetici arkadaşlarım mutlaka beni düşünüp anket ekleyeceklerdir konuya. Ama ben özellikle anket istemiyorum, böyle kalırsa memnun olurum. Benim için yorumların/fikirlerin niceliği değil niteliği önemli çünkü.
Dediğim gibi farklı öneriler varsa onlara da açığım. Belirlediğim kriterlere uyduktan sonra neden olmasın

Edit : Eklemeyi unutmuşum. Tissot dışındakiler de bombeli cam var. Certina'nın camı Hamilton'dan farklı olarak bir de kasadan biraz daha yüksekte başlıyor.