necati yazdı:Birgün üzerinde adidas tişört görüp nerden aldın diye sordum, pazardan almış, çakma yani. Oysa o söylemese aklımdan geçmezdi çakma olduğu, çünkü hep orjinal adidas alırdı.
Belki daha iyi bir örnek verilebilirdi

neden diye soracak olursanız:
Artık Adidas ve Nike benzeri spor ürünlerin orjinali en çok çakması kadar kaliteli üretiliyor. Bu özellikle ayakkabı için böyle. Üretim Çin'e kayınca kalite kaybı kaçınılmaz oluyor. Aldığım bir Nike marka spor ayakkabının ikinci haftasında yandan dikişleri söküldü. İade ettim, değişimi 3 hafta sürdü. Şimdi tekrar dikişler açılırsa artık değişim olmuyormuş, valla korkuyorum giymeye, çünkü etiketinde "made in china" yazıyor
Söylediklerinize genel olarak katılıyorum bu arada. Tarih boyunca zenginlik ve soyluluk en büyük statü ayrımı olmuş toplumlarda. Bunu da insanlar yaşadıkları mekanlar ve kullandıkları eşyalar ile göstermişler. En ilkel topluluklarda dahi bu ayırımı görüyoruz..
Edit: Bu arada yazdıklarımdan sahte ürünleri akladığım falan anlaşılmasın kesinlikle.. Korsan her türlü üretime karşıyım, fakat markaların da kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini düşünüyorum.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein