TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arkadaşlar Ben Bir Halt Yedim :) Seiko SNAA92P1

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Arkadaşlar Ben Bir Halt Yedim :) Seiko SNAA92P1

Mesaj Hsnmrycl » 06 Nis 2012, 11:56

tolgi06 yazdı:genelde kutuları açıp baktıkları için pek faydası olmuyor ama umut dünyası işte

bu olay başına gelen oldu mu hiç?
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Tolgi06 » 06 Nis 2012, 12:22

hsnmrycl yazdı:
tolgi06 yazdı:genelde kutuları açıp baktıkları için pek faydası olmuyor ama umut dünyası işte

Benim başıma geldi evet. Kutunun üzerine düşük fiyat yazdırmama rağmen Seiko Coutura Kinetic gümrüğe takılmıştı. Bariz şekilde kutu da açılmıştı.Sonuç ise %20 vergi olmuştu :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Hsnmrycl » 06 Nis 2012, 12:28

tolgi06 yazdı:
hsnmrycl yazdı:

Benim başıma geldi evet. Kutunun üzerine düşük fiyat yazdırmama rağmen Seiko Coutura Kinetic gümrüğe takılmıştı. Bariz şekilde kutu da açılmıştı.Sonuç ise %20 vergi olmuştu :D

üzüldüm doğrusu. her yıl trilyonlarca vergi kaçıran iş adamının peşine böyle kararlı bir şekilde düşmez benim güzel devletim.

çok düşük yazdırmamak mı lazım acaba kutuya. belki o da dikkat çekiyordur.
75 dolar falan yazdırsak kurtarırız belki :roll:
ya da tamamen şans...
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj arayanbulur » 06 Nis 2012, 12:55

eskiden çok yurtdışı alışverişim vardı. 150 euroydu sınır eğer 150 euroyu aşarsa aşan miktarı ödüyordun pek koymuyordu insana.

şimdi kanun maddesini inceledim 75 euro aşan her mal ticari mal kabul edilirmiş. yani 75 euro muafiyeti de yok artık. fiyat neyse onu aynen % 20 sini ödüyorsunuz. Hükümet cari açığı böyle kapatacak herhal :D demir perdelerle.
Kullanıcı avatarı
arayanbulur

Mesaj conbay » 06 Nis 2012, 14:40

arayanbulur yazdı:eskiden çok yurtdışı alışverişim vardı. 150 euroydu sınır eğer 150 euroyu aşarsa aşan miktarı ödüyordun pek koymuyordu insana.

şimdi kanun maddesini inceledim 75 euro aşan her mal ticari mal kabul edilirmiş. yani 75 euro muafiyeti de yok artık. fiyat neyse onu aynen % 20 sini ödüyorsunuz. Hükümet cari açığı böyle kapatacak herhal :D demir perdelerle.

Ben şu anda lisanüstü eğitim kredisi alıyorum bu krediyle lisansta aldığım krediyi ödemem gerekiyor (erteleme istemem halinde her ay faiz biniyor, eğer ödemeyezsem haciz geliyor, tıpkı diğer öğrenciler gibi...)

Sağlık güvencesi ile çok şükür lisans eğitimimde bir muayene dışında işim olmadı. 1 ocaktan itibaren bir diş muayenesi için hastaneye gitmek istedim, Genel sağlık sigortası kapsamında kapsam dışı olduğumu öğrendim. Herhangi bir sağlık güvencemin olmamasına rağmen...Özel hastaneye gideyim dedim eskiden 70 TL olan muayene ücreti 90 TL'ye çıkarıldı. Pay oranı %70'ten %90'a çıkmış, masraflarda bu ölçüde kişiden alınacakmış.

Bu aralar İran'a bulaşıyorlar, sıcak çatışma ve İran'ın karışması ihtimalinde de petrol fiyatlarının tavan yapacağını düşünürsek; 75 Euro'luk limit yakında "ne getirirsen getir gümrük vergisi" şekline dönüşebilir. "Buna da şükür" algısını güçlendirmemiz lazım, yoksa insan sinirleniyor:)
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj arayanbulur » 06 Nis 2012, 14:57

conbay yazdı:
Ben şu anda lisanüstü eğitim kredisi alıyorum bu krediyle lisansta aldığım krediyi ödemem gerekiyor (erteleme istemem halinde her ay faiz biniyor, eğer ödemeyezsem haciz geliyor, tıpkı diğer öğrenciler gibi...)

Sağlık güvencesi ile çok şükür lisans eğitimimde bir muayene dışında işim olmadı. 1 ocaktan itibaren bir diş muayenesi için hastaneye gitmek istedim, Genel sağlık sigortası kapsamında kapsam dışı olduğumu öğrendim. Herhangi bir sağlık güvencemin olmamasına rağmen...Özel hastaneye gideyim dedim eskiden 70 TL olan muayene ücreti 90 TL'ye çıkarıldı. Pay oranı %70'ten %90'a çıkmış, masraflarda bu ölçüde kişiden alınacakmış.

Bu aralar İran'a bulaşıyorlar, sıcak çatışma ve İran'ın karışması ihtimalinde de petrol fiyatlarının tavan yapacağını düşünürsek; 75 Euro'luk limit yakında "ne getirirsen getir gümrük vergisi" şekline dönüşebilir. "Buna da şükür" algısını güçlendirmemiz lazım, yoksa insan sinirleniyor:)

hocam zaten bütçeyi oturup incelediğiniz bütçe de koca bir delik olduğunu görüyoruz. insanları önce herkes istediği doktara gidebilir dediler. üniversite hastaneleri sağlık ocağı gibi oldu. eskiden sağlık ocağına gider sevk alır devlet hastanesine oradan da üniversite hastanesine giderdik. şimdi ise hükümet gitme demiyor ama gidersen sevk zincirini atlarsan 10 tl muayene ücreti alırım diyor. üniversite hastanesi için ise daha fazla. aile hekimine çok sevk yaparsan paranı keserim diyor :D aile hekimleride pek sevk vermek istemezler. gidin deneyin. reçete başı 3 tl ( 3 kaleme kadar sonra her kutu 1 tl ) geçen çocuğum hastalandı ( kendim sağlık çalışanıyım ) gittim ECZAneden peditus + calpol parasını verdim aldım. daha ucuza geldi. sosyal devlet gitti liberal devlet geldi...

başınızı ağrıttıysam özür dilerim. kanayan yaramı deştiniz bende susamadım.

saygılarımla...
En son arayanbulur tarafından 06 Nis 2012, 15:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
arayanbulur

Mesaj conbay » 06 Nis 2012, 15:01

Yok estafurullah....Bütçe açığı sözünü duyduğumda, benim kafa komple kilitleniyor zaten:)
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj Hsnmrycl » 06 Nis 2012, 16:20

söylesek tesiri yok, sussak gönül razı değil... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 152 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners