TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer Autavia ve 2000 Aquagraph Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

TAG Heuer Autavia ve 2000 Aquagraph Yorum

Mesaj morrissey » 27 Mar 2012, 12:50

Merhaba Arkadaslar,

Forumun eski topiclerinin tamamini okudum, saat yorumlari, kutu acilislarinin...

ancak Tag Heuer in su anda devam etmeyen modeli Autavia icin bir topic ya da yorum goremedim. Sadece bazi tartismalarda, tartisilan saatle karsilastirmak uzere cumle icinde kullanilmis bir kac kez.

bu saat hakkinda, eger zahmet olmaz ise, bilgi paylasabilecek forumdaslarim olursa sevinirim.

Resim

aslinda asil amacim su saatle autavia arasinda kaldigim icin sizlerin degerli goruslerini ogrenmek.

tag heuer 2000 aquagraph

Resim

evet biliyorum bir tanesi direk dalgic modeli, digeri degil :)

yasadigim yerde, cok uygun fiyatla buldugum bu iki saatten birisini alma niyetindeyim. amacim overall olarak hangisi daha tatminkar ise ona karar vermek.

degerli goruslerinizi icin cok tesekkur ederim.

saygilarimla.
Kullanıcı avatarı
morrissey

Re: TAG Heuer Autavia ve 2000 Aquagraph Yorum

Mesaj Archimed » 27 Mar 2012, 14:44

Selamlar, her iki model de halen üretilen güncel modeller arasında mı? Eğer güncel değillerse (ki hiçbir saatçi vitrininde bu modelleri gördüğümü hatırlamıyorum) veya bu modeller Türkiye'ye getirilmiyorsa başka modellere bakmanı öneririm.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj razz » 27 Mar 2012, 14:58

İkise de oldukça farklı saatler öncelikle..

Aquagraph, belirtilen WR değeri dahilinde Chronograph fonksyonunun aktive edilebildiği ( 500m derinlikte krono butonlarına basabilirsiniz ) nadir saatlerden biri.. Gerçek bir ToolWatch.. Bu özelliğinin doğal bir sonucu olarak oldukça ağır bir saat.. Kauçuk kayışla bir nebze hafiflediğini de söyleyebilirim bu arada.. Kurma kolu, saatin kalınlığı ile oranlandığında bileğin üzerine gelen yarıda daha çok yeraldığından kısa bir süre sonra değdiği yerde kızarıklık yapması kaçınılmaz..

Autavia, markanın Heuer dönemlerindeki dizaynlarına sadık kalınarak üretilmiş çok başarılı bir Retro / Re-Issue.. Özellikle Bi-Compax ( iki adet krono alt kadranı ) dizilimi, eliptik kasası ve solda yer alan ayar tepesiyle klasik Heuer ruhunu yansıtan nadir örneklerden..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj drk » 27 Mar 2012, 15:02

Merhabalar, hangi ülkedesiniz? Bu saatleri beğendiniz mi, yoksa ucuz oldukları için cazip mi geldi? Bir de mahsuru yoksa fiyatlarını yazabilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj morrissey » 27 Mar 2012, 15:39

sayin Razz, bilgiler icin cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi Aquagraph cok sik ve kult gorunumlu ama bir o kadar da agir bir saat. benim bilegim de ince sayilir.

Autavia ise belki daha bir kult saat, retro goruntusu cok hosuma gidiyor. tag heuer in bu seriyi discontinued etmesini de anlayamiyorum. belki de monaconun satislarini etkiledigi icin olabilir, retro , re issue olarak monaco modeline agirlik vermeyi dusunmus olabilirler.

Sayin Drk, tabii ki mahsuru yok.

Ben Rusyadayim. Foruma yeni uye olmus sayiliirm, en azindan yeni yazmaya basladim. Kendimi uygun bir firsatta tanitacagim. Maalesef genis sayilabilecek bir koleksiyonumu dagitmis ve bundan pisman olmus bir uye olarak buradayim:)

Saatlere gelince, ikisini de hem begendim, hem de su andaki butceme uygun buldugum icin ilgi gosteriyorum. Moskovada bir saatci magaazasi zincirinde tag icin uygun fiyatlar oldugunu farkettim.

autavia USD ye cevirirsek 2500 USD, aquagraph ise 2400 USD fiyatli.

ilginiz icin tesekkur ederim.
Kullanıcı avatarı
morrissey

Mesaj morrissey » 27 Mar 2012, 15:42

sayin Archimed, merhaba. iki model de artik guncel olmayan modeller. nadir de olsa saatci vitrinlerinde bulunabilmekte.
Kullanıcı avatarı
morrissey

Mesaj razz » 27 Mar 2012, 15:49

Rica ederim morrissey.. :champ: Umarım yakın zamanda tekrar koleksyonunuzu istediğiniz şekle getirebilirsiniz.. :thumbup:

TAG Heuer malesef Classics Series'e eskisi kadar önem vermiyor.. Farklı pekçok modeli bulunan Monza bir ara tamamen üretimden kalktı.. Şimdi yine tek bir model olarak piyasada.. Carrera hakeza hem dizayn hem de mekanik açıdan günün şartlarına uyum sağlayan modellerle öne çıkarken güzelliğini sadeliğinden alan 1964 Re-Issue artık üretilmiyor.. Monaco fLE ve standart modellerle Classic Heuer severleri memnun etmeye devam ederken belki de serinin en önemli parçalarından Autavia'da artık üretilmeyen modeller arasında yerini alıyor..

Bahsettiğiniz rakamlarda ben Autavia'yı gözüm kapalı tercih ederdim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj morrissey » 27 Mar 2012, 15:52

Razz cok tesekkurler. insalllah :)

ben de Autavia ya cok yakinim zaten. ancak acaba bir hata yapiyor muyum diyerek foruma sormaya karar verdim...
Kullanıcı avatarı
morrissey

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 148 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners