TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio PRG-130T Kasa Materyal Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Casio PRG-130T Kasa Materyal Bilgi

Mesaj darbelux » 26 Mar 2012, 21:45

Arkadaşlar öncelikle merhaba,

Daha önceden Casio PRG110t-7vdr modelini kullanmıştım. Saatten aslında çok memnundum ancak dış kasasının plastik olmasından dolayı ve en ufak darbelerde bile çok kolay deforme olmasından dolayı elimden çıkardım.

Ancak yine de gönlüm sürekli protrek serilerine kayıyor. Son zamanlarda PRG130T-7vdr gözüme çarpıyor. Ancak sitelere baktığımda kimisinde kasasının plastik, kimisinde ise titanyum veya çelik olduğu yazıyor.

Şimdi bu saatin(PRG130T) kasası hangi malzemeden onu bilmiyorum ve bilenler varsa bu konuda bilgi rica ediyorum. Bir çok yerde bu soruma cevap alamadım pek kullanan olmadığı için umarım burda cevabımı alırım.

Şimdiden teşekkürler.
En son darbelux tarafından 26 Mar 2012, 23:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
darbelux

Re: Casio PRG-130T hakkında

Mesaj Thevenin » 26 Mar 2012, 21:57

Arka kapak celik, bilezik titanyum, bezel, butonlar, geri kalan yerler resin plastik.

Resim
Resim

Kirik bir Pathfinder'dan kasa malzemesi kesiti.

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Re: Casio PRG-130T Kasa Materyal Bilgi

Mesaj darbelux » 26 Mar 2012, 23:30

Hocam ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ediyorum ama sizin verdiğiniz görseller PRG-110 serisne ait, benim berak ettiğim ise PRG-130T serisi :)
Kullanıcı avatarı
darbelux

Mesaj Thevenin » 26 Mar 2012, 23:45

Gorseller arka kapakta yazdigi gibi PAW-1300T; ama PRG-130T icin de ayni malzemeler gecerli.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj darbelux » 26 Mar 2012, 23:47

Thevenin yazdı:Gorseller PAW1300; ama PRG-130T icin de ayni malzemeler gecerli.

yani onun da kasası plastik öyle mi :(

Demek ki protrek sevdamdan istemeyerek de olsa vazgeçicem..

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar
Kullanıcı avatarı
darbelux

Mesaj Firavun81 » 27 Mar 2012, 13:34

Sert plastik darbelux..Hepsiburadaya gir orda PRG 240T Modeli var orda alan bi arkadaş detaylı yorum yapmış ordan okuyabilirsin..Geneli PRG lerde aynı...
PLATİN
Kullanıcı avatarı
Firavun81

Mesaj darbelux » 27 Mar 2012, 14:00

Firavun81 yazdı:Sert plastik darbelux..Hepsiburadaya gir orda PRG 240T Modeli var orda alan bi arkadaş detaylı yorum yapmış ordan okuyabilirsin..Geneli PRG lerde aynı...

Açıkçası PRG110 modeli saatim beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Çünkü günlük hayatta istemeden de olsa saatimizi sağa sola çarpabiliyoruz. PRG serileri de oldukça hacimli bir saat ve bu çarpmalara doğal olarak daha yakın oluyorlar.

PRG110 saatimdeki kısa zamanda ortaya çıkan deformasyonları görünce saatten soğudum ve hemen sattım, ancak gerçekten güzel ve kullanmaktan çok memnun olduğum bir saatti, yine saat araştırırken PRG130T serisinin bazı sitelerde titanyum kasa vs. olduğu yazıyordu öyle tekrar kafama takıldı. Ama ne yazıkki bundan sonra plastik kasalı saat almayı düşünmüyorum :(
Kullanıcı avatarı
darbelux

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 152 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners