TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Ingenieur Quartz Model Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

IWC Ingenieur Quartz Model Bilgi

Mesaj bulenty » 15 Mar 2012, 04:18

Bir IWC buldum,fotosunu gördüğünüz bu saati tanıyan varmı? Kasa ve genel görünüm hoşuma gitti,fakat Quarz olduğunu görünce çok şaşırdım.IWC,Breitling gibi markaların Q saat ürettiklerini bilmiyordum açıkcası

Resim

Uploaded with ImageShack.us

factory code 3361 and 2.369.995.

Web de aramam sonucunda birtek bu ebay deki bu saati gösteriyor.
Başka sonuç yok
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Re: IWC Ingenieur

Mesaj Bond » 15 Mar 2012, 04:36

Bulenty bu saati IWC Ingenieur Sub Model ya da Pre Ingenieur diye adlandırabiliriz. Saat quartz kadın modeli 33mm. Altın kasalı versiyonu da mevcut, benzer bir örnek ekledim. Eski bir kadın modeli olduğu için web üzerinde çok fazla örneğini bulmak zor.

Bir kaç tanesi hariç hemen hemen tüm önemli İsviçre firmaları belli dönemlerde quartz saat üretmiştir ;)

IWC Ingenieur Gold Ladies :arrow: http://www.chrono24.com/en/iwc/ingenieur-gold--id1440627.htm?picnum=0&tab=details

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: IWC Ingenieur Quartz Model Bilgi

Mesaj bulenty » 15 Mar 2012, 11:45

Teşekkürler Bond
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj vmetin » 15 Mar 2012, 11:56

Bende rolex oyster quartz ve Audemars Piguet Royal oak quartz görünce şok olmuştum. :shock:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Eterna » 15 Mar 2012, 14:35

Sevgili Bond, asla pilli saat üretmeyen birkaç model hangileri acaba?
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj cenk » 15 Mar 2012, 14:42

mesela oris :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj Bond » 15 Mar 2012, 18:47

Oris reklamlarının aksine tarihinde bir kez quartz seri çıkardı ;) Hiç quartz model üretmeyen önemli markalara örnek olarak Lange, Breguet, Blancpain ve Panerai hatırlıyorum. Elbette bunlardan bazıları ( özellikle Panerai, kısmen Blancpain ) yeniden doğan markalar olduklarından zaten quartz dönemini kaçırdılar :D Duvar saati var Panerai'nin elbette onu saymazsak. Başka bir kaç önemli marka daha var ama bakmak lazım.

Diğer alt veya az bilinen markalardan üretmeyenler var, özellikle Doğu Alman markaları ama onları konu dışı tutmak lazım çünkü teknolojileri, finans güçleri hem bu ürünleri üretemeyecek kapasitedeydi hemde müşteri kitleleri o dönemde çok pahalı olan quartz ürünleri alamayacak kişilerdi. Elbette Quartz saatlerin ilk çıktığı ve takip eden yakın dönemlerinde mekanik saatlere göre çok daha pahalı ve toplumda ayrıcalıklı ürünler olarak kabul gördüğünü hatırlatmak lazım. ;) Aslında bu açıdan bakarsak üretebilmek ve satabilmek o dönemde önemli bir olaydı.

Edit: Bu arada 1973 yılında Rolex Submariner için USA liste fiyatının $ 385 US ve Daytona için $ 386 US'ken, quartz modellerin daha alt seviye markalarda dahi yaklaşık $ 1.500-2.000 US arası olduğunu ekleyeyim :D Aslında bu otomatik quartz konsunda bazı detayları ve bu sektörde aslında ciddi ilgilenen bir çok kişinin bildiği gerçekleri yazdığım bir konu var oraya eklenecek bir bilgi ama burada kısaca bulunsun.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj bulenty » 18 Mar 2012, 01:20

Bond yazdı:Oris reklamlarının aksine tarihinde bir kez quartz seri çıkardı ;) Hiç quartz model üretmeyen önemli markalara örnek olarak Lange, Breguet, Blancpain ve Panerai hatırlıyorum. Elbette bunlardan bazıları ( özellikle Panerai, kısmen Blancpain ) yeniden doğan markalar olduklarından zaten quartz dönemini kaçırdılar :D Duvar saati var Panerai'nin elbette onu saymazsak. Başka bir kaç önemli marka daha var ama bakmak lazım.

Diğer alt veya az bilinen markalardan üretmeyenler var, özellikle Doğu Alman markaları ama onları konu dışı tutmak lazım çünkü teknolojileri, finans güçleri hem bu ürünleri üretemeyecek kapasitedeydi hemde müşteri kitleleri o dönemde çok pahalı olan quartz ürünleri alamayacak kişilerdi. Elbette Quartz saatlerin ilk çıktığı ve takip eden yakın dönemlerinde mekanik saatlere göre çok daha pahalı ve toplumda ayrıcalıklı ürünler olarak kabul gördüğünü hatırlatmak lazım. ;) Aslında bu açıdan bakarsak üretebilmek ve satabilmek o dönemde önemli bir olaydı.

Edit: Bu arada 1973 yılında Rolex Submariner için USA liste fiyatının $ 385 US ve Daytona için $ 386 US'ken, quartz modellerin daha alt seviye markalarda dahi yaklaşık $ 1.500-2.000 US arası olduğunu ekleyeyim :D Aslında bu otomatik quartz konsunda bazı detayları ve bu sektörde aslında ciddi ilgilenen bir çok kişinin bildiği gerçekleri yazdığım bir konu var oraya eklenecek bir bilgi ama burada kısaca bulunsun.

Bu bilgiler benim için yararlı oldu,ayrıca eşimi de bir töhmetten kurtardı.Evlilik hediyesi bir Q omega constellation takmışlardı,bu günlerde ben de onla dalga geçiyordum,,,"hanıım hanım ucuzuna kaçmışınız" diye :lol:
Kullanıcı avatarı
bulenty

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 148 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners