TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ball Engineer Hydrocarbon Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ball Engineer Hydrocarbon Yorum ve Öneri

Mesaj SeRxx » 13 Mar 2012, 22:55

Sizin beğendiğiniz Ball'ların kasa çapı 41.5; Omega PO'ların 42mm olanların fiyatı 45mm'e daha uygun. Şahsen ben böyle bir ikilimde kalsam düşünmeden Omega'yı tercih ederdim..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mertk » 13 Mar 2012, 23:34

Evet 41.5 mm ball lar ama kolunuza takarsanız hiç te öyle olmadığını anlıyorsunuz.Kasası çok büyük saatin ve yüksekliği 16 mm.Omega po 45 mm si bile bileğimde küçük kaldı diyebilirim bu saate göre garip ama gerçek.Hele ki ball da bir diver beğendim 44 mm ama kolumda küçüçük kalıyor.Anlamış değilim açıkcası bileklerim çok da kalın değildir ama kollarım falan kalın 44 mm gerçekten çocuk saati gibi kalıyor kolumda neden olduğunu çözemedim.45 po da oturdu sayabilrim bir de ball ın bir 45 mm lik bir saati iyi bir şekilde oturdu.Beğendim diver da fotoğrafını koyuyorum bence çok güzel bir saat ama dediğim gibi 44 olmasına rağmen küçük kalıyor.Ama ball spacemaster 41.5 mm olmasına rağmen kolda baya iyi duruyor yakından bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.Herhalde kasa yapısından falan öyle duruyor diye düşünüyorum ama demek istediğimi anlamanız için kesin bakmalısınız. :PKoluma oturan saatte ikinci resimdeki saat ama malesef fiyatı biraz fazla genelde çok karışık saatleri sevmem ama yakından çok hoş duruyor.Omega,ball konusuna gelince şimdilik tam karar vermiş gibi değilim ama açıkcası ball daha çok beğendim gibi omega eski calibre po 45 çok ta çekici gelmedi nedense bana.Ondan şimdilik tercihim ball gibi diyebilirim.Ball un camları da çok kaln 4 5 mm falan belki ondan da saat daha yapılı duruyo olabilir.

Resim

Resim
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj SeRxx » 13 Mar 2012, 23:39

Dostum senin Ball'lara tekrar baktım da gerçekten çok iyi duruyor, bence sen de beğendiysen boşver Omega'yı :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mertk » 13 Mar 2012, 23:52

Teşekkürler serxx.Omega po illa bir ara alırım zaten :DSöylediğim gibi ya spacemaster modeli olacak gelmesini bekliyorum ya da bu son fotoğraftaki diver olacak.Bakalım artık diver kasası biraz daha az parlak bir kasa spacemaster lara göre ama gerçekten çok düzel bir saat.Açıkcası ball ların işçiliğini çok beğendim ben çok kaliteli saatler gerçekten yakından bakınca anlıyorsunuz.Bakalım hayırlısıyla birine karar vericez artık.Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Bir de indirim alabilsem iyi oalcak :D
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Seraphim » 14 Mar 2012, 12:11

Mertk..

Güzel model seçmişsin Engineer Hydrocarbon Spacemaster Orbital 999 Limitli , özelliklerini arkadaşlar söylemiştir . Gerçekten süper bir marka normalde böyle özellikli bir ürünü başka markada bulamazsın .

Eta 7754 kullanıyor bu modelinde , kasa titanium 45 MM , bezel sistemi çift yöne dönebilme özelliğine sahip , -40 dereceye kadar etkili , fosfor özelliği güneş enerjisinden bağımsız özel gas tubeleriyle süper bir aydınlık sağlıyor . Chronograf özelliği , GMT özelliği ,100 metre su geçirmez özelliği , shock resistant ve anti - magnetic özelliği ve patenti kendine ait tepe kısımları koruması gibi bir çok özelliği mevcut . En önemli özelliği ise AMORTİSER @ Anti Shock özelliğidir . Anti - reflective ve sapphire camı ile bence bulunması zor bir model. Bence bu özelliklere fiyatıda gayet uygun ..

Pırlant'ın fiyat konusunda ise sonuçta kurumsal bir firma , Türkiyede zaten indirim oranlarını %30 % 40 % 50 'lere getirenler şuanda çok pişman , yurtdışında böyle indirimler söz konusu değil , Cartier firmasıda kendi yetkisiyle indirim oranlarını kısıtladı . Belirlemiş oldukları bir indirim oranı var onun haricinde müşteri memnuniyeti için hediye çeki sunuyorlar . Bence gayet başarılı bir sistem ..
Kullanıcı avatarı
Seraphim

Mesaj mertk » 16 Mar 2012, 18:13

Arkadaşlar nautilus daki saatçide omegalara tekrar baktım.Speedmaster hesalite olanı vardı.42 mm olmasına rağmen saat biraz küçük durdu kolumda.Zaten safir olanınıda düşündüğüm için onun da fiyatı biraz tuzlu.Omega po 45 e baktım.7000 tl fiyat verdiler peşin.Omega da hala kafamda sayılabilir.Tag aquaracer 500mm calibre 5 için ne diyorsunuz?Kolumda deneme fırsatım olmadı ama çelik kordonun rengi biraz soluk gibi geldi fotoğraflardan.Birde breitlinglere bakmayı düşünüyorum.Bu fiyat aralığında herhdle breitling de avanger seawolf ile steelfish olur galiba.Bu modeller için nediyorsunuz veya kafanızda başka breiling modeli var mı?
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj SeRxx » 16 Mar 2012, 18:27

Tag Heuer Aquracer 500m kullanıcı incelemesi :arrow: viewtopic.php?f=13&t=4536&hilit=%C3%A7ifte#axzz1pIHv0Js6

Belki size fikir verir ...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mertk » 16 Mar 2012, 20:04

Teşekkürler bende bakıcaktım tam şimdi inceleme için :D Omega en zekice seçim geliyor ama bir türlü ısınamadım.Tag ve breitlinglere de yakından bakmak lazım tabi.Satmayı da düşünemediğim için yani uzun yıllar kullanılacak bir saat almayı düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
mertk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 135 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners