TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ulysse Nardin Maxi Marine Black Sea Yorum ve Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Ulysse Nardin Maxi Marine Black Sea Yorum ve Bilgi

Mesaj erkan41 » 10 Mar 2012, 01:54

Arkadaşlar ben bu ulysse nardin black sea ile ilgili görüşlerinizi almak istiyorum maxi marine koleksiyonu bu saatlerin gece görüşü de kırmızı mı çünkü saat numaralarının olduğu kısım kırmızı turuncu fosfor dolgu mevcut şimdiden teşekkürler bu saate bayılıyorumm:))

Resim
Kullanıcı avatarı
erkan41

Re: Ulysse Nardin Maxi Marine Black Sea Yorum ve Bilgi

Mesaj Bond » 13 Mar 2012, 04:42

Güzel saat forumda bir kaç kullanıcıda farklı modelleri olması lazım ;) Detaylı incelemede vardı hatta Razz'ın, ayrıntılı bilgiyi oradan alabilirsin tüm seri ile ilgili. :thumbup:

Arama kısmına Fosfor, Luminova, SuperLuminova, Nemoto gibi kelimeler yazarsan Luminova bilgi konularına da kolayca ulaşırsın. Ama bu kelimelerin bazılarını elbette bilmiyor olabilirsin. Ben sana bir alıntı ekliyorum buradan da bir çok ilgili konuya bağlantı vermiştim.

Kırmızı SL iki türlü var bir tanesi gece silik pembe gibi ışıldar, diğeri ise çok silik bir yeşil oluyor olması lazım ama kullanımı çok az onun diye hatırlıyorum. Daha az ışıma yapanı siyah luminova, belli belirsiz yeşil olur ve çok kısa sürer. Linklerde tablo resimleri olması lazım inceleyince anlarsın farklarını. Mesela bizim TSF SE 1 indeksinde kullandığımız koyu turuncu gece sarı olur.

Bond yazdı:Eterna bu Seikoda kullanılan Luminova yada Lumi Brite diğer çoğu Seiko ile aynı kodda olmalı, fotoğraflar yanıltıcı olabiliyor. Luminovayı etkileyen birçok faktör var. Uygulandığı yüzey genişliği, kullanılan luminova cinsi, kalitesi, SL kodu ve uygulamanın kalınlığı gibi birçok faktör etki edecektir. Şu an en iyisi SL. Bana sorarsan Luminovanın patlama yapmamasıda önemli yada yüzeyin pürüssüz olması ve net görüntü vermesi.

Luminova ve Super Luminova kodları olan konudan bakarak, ışıma değerlerini rahatlıkla anlayabilirsin. Diğer bir konuda benzer soru için verilmiş cevaplarda mevcut, bazı ilgili TSF linklerini ekliyorum belki işine yarar. Diğerlerinede arama fonksiyonu ile ulaşabilrisin.

Sandwich Kadran Tarihçe, Luminova ve MDV Enjeksiyon Bilgi :arrow: viewtopic.php?f=181&t=3784

Super Luminova BG W9 Bilgi :arrow: viewtopic.php?f=181&t=3774

Renk Skalasına Göre Super-Luminova Indexler :arrow: viewtopic.php?f=12&t=1787&p=14136#p14136

Saat Fosfor Türleri Hakkında Bilgi ve Tavsiye :arrow: viewtopic.php?f=12&t=4426&p=50778#p50778

Resco Patriot :arrow: viewtopic.php?f=12&t=3612&p=38873#p38873

Seiko Lumi Brite Açıklanan Bir Konu :arrow: viewtopic.php?f=62&t=3477&p=36926#p36926

Resim

Tritium tüp kullannan saatlerden istemediğini tahmin ettiğim için sana tavsiyem Lüm-Tec olur. MDV teknolojisi 8 kat luminovayı dagıtmadan enjeksiyon yöntemi ile uygulamayı sağlıyor. Ayrıca saatleride oldukça kaliteli ve güzel düşünceme göre.

Genel olarak Seikoda L ve SL kullanılmıyor, fakat aynı maddenin biraz uygulama şekli farklı olan patentli Lumi Brite kullanıyor Seiko. Bu üründe başarılı ve hemen hemen yakın ışıma değerleri sunuyor ama bence diğer markalardaki uygulama kalitesi kadar iyi değil, özellikle alt segment modellerde. Üst serilerde daha ince işçilik sunuluyor. SL kodlu Nemoto ve RcTritec Patentli ürünler biraz daha başarılı, bir diğer başarılı örnek Rolex'te Chromalight, tam açıklanmasada araştırmalarımıza ve yabancı forumlardaki yorumlara göre buda SL RcTritec patentli ürünün bir değişik versiyonu ve Rolex tarafından farklı isimle sunuluyor.

Dış link bilgi çok var ama Türkçe yazdığımız için TSF içinden linkleri tercih ettim. Örnek olarak Steinhart modelleride SL C3 ve BG W9 kullanıyor, ve uygulaması iyi kalitededir bu yüzden onlarda patlamayan ve net güçlü ışıma eğrisi çiziyor. Ayrıca Türkiyede mevcut değil ama saatini yurtışına göndererek daha güçlü Luminova uygulaması yapan custom firmaları kullanmakta bir opsiyon. Birde full kadran Luminovalı model alabilirsin, buda okumayı kolaylaştırabilir. Ball, Traser vb gibi diğer konuda olan Tritium tüplü ürünler haricinde şu an isteklerine karşılık veren tek ürün MDV teknolojili Lüm-Tec modelleridir bence. Bir diğer örnek MDV teknolojili özel yapım Resco Patriot onunda linkini verdim yukarda. Birde son olarak forumu çok sık takip etmeyen diğer üyelerimizinde arama fonksiyonunu kullanarak bilgilere daha kolay ulaşma şanslarının olduğunu hatırlatmak isterim.

Resim

Lüm-Tec Website :arrow: http://www.lum-tec.com/

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Seraphim » 13 Mar 2012, 18:42

Başarılı model .. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Seraphim

Mesaj drk » 13 Mar 2012, 19:38

Güzel saat ancak biraz oyuncak gibi bir duruşu var. Black ocean ve savarona modellerine de baktınız mı?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Tolgi06 » 13 Mar 2012, 21:20

Bond'dan yine ibretlik bir hafıza örneği beyler :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj msturan » 13 Mar 2012, 21:30

tolgi06 yazdı:Bond'dan yine ibretlik bir hafıza örneği beyler :D

Şaşılmayacak gibi değil.. Ben sabah söylediğimi akşama unutuyorum; patron ise her üyenin söylediğini topiği topiğine biliyor maşallah :D
Patron, ceviz mi, pekmez mi; nedir bunun sırrı? :D
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj nickynick » 14 Mar 2012, 10:50

msturan yazdı:
tolgi06 yazdı:Bond'dan yine ibretlik bir hafıza örneği beyler :D

Şaşılmayacak gibi değil.. Ben sabah söylediğimi akşama unutuyorum; patron ise her üyenin söylediğini topiği topiğine biliyor maşallah :D
Patron, ceviz mi, pekmez mi; nedir bunun sırrı? :D

Açıkla artık başkan :D
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj erkan41 » 31 Mar 2012, 12:41

bond farklı bir bakıs acısı getirdi konuyaa biraz bilimsel oldu sanki anlamakta zorlandım ama anladım acıklanaları cok tesekkür ederim..black ocean ve savarona modellerine baktım black oceanı pek begenmedim cünkü black sea kırmızı ve siyahın uyumu cok güzel diye düşündüm ve gözüme güzel göründü ama savarona modelleri güzel ancak officine panerai sayfasında bir saat daha begendim panerai pam 422 modeli ikisininde tarzı spor ama farklı malzemeler kullanılmıs siz olsanız hangisini alırdınız görüşlerinizi almak isterim bu arada panerai pam 422(47 mm çapında) biraz büyük sanki bnm bilekte çok kalın değil:)) tekrar yorumlarınız için tesekkürlerr..
Kullanıcı avatarı
erkan41

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 131 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners