TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Deri Kayışların Kullanım Ömrü Hakkında Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Deri Kayışların Kullanım Ömrü Hakkında Yorum

Mesaj Baran » 12 Mar 2012, 20:42

Hırsch kesin çözüm bence,tere dayanıklı su gecirmeyen antialerjik modelleri var onlara su deymediği sürece terden zarar geleceğini sanmıyorum bileğinize teninize denk gelen iç kısımları değişik bir malzemeyle kaplanmış gayet iyi.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Ziyaliv » 12 Mar 2012, 21:28

Merhabalar

Saatlerin deri kayışları ne kadar ham ya da kalın deriden üretilirse üretilsin, deri kayışlar kullanıcının vücüdündaki terin asit oranından olsun, suyun, tuzlu suyun, kimyasalların (sabun vb.) içerisinde ne kadar çok kalırsa ömrü o kadar kısa olur. Önce kullanıcının vücüdündaki terin asit oranından bahsedelim, kullanıcının terindeki asit miktarı ne kadar fazla ise kayışın çürüme sürüsi o kadar kısalır. Terdeki asit yeri geldiğinde bazı saatlerin kasalarında bile oksitlendirmeye hatta bazı kişilerin terleri, kendi tenlerinde alerji bile yapmaktadır. Benim kendi terim bende alerji yapıyor mesela, ben yaz aylarında deri kayışlı saat çok kullanamam bileklerim kızarmaya başlar hemen. İkincisi deri kayışın su ile olan teması, deri kayış her ne kadar iyi bir deri hatta water proff bile olsa zamanla su deriyi çürütmeye başlar. Üçüncüsü ise deniz suyu deniz suyundaki tuz hem deri kayışın rengini bozmakta, özellikle kahverengi deri kayışlarda. Kayışı mümkün olduğunca yoğun sudan, terden korumaya çalışınız. Kayışların bilekteki çürüme süreleri bizim deneyimlerimize göre kişiden kişiye değişerek 3 ay ile 1,5 yıl arasında değişmektedir.

selamlar
Ziya
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Scubat » 13 Mar 2012, 15:46

Aydınlatıcı mesajlar için çok teşekkürler...Özetlersem:

1-Deri kayışlı saatleri tercihen kışın kullanmak
2-Deniz, havuz hatta banyoya bile sokmamak
3-Kalitelisini kullanmak

(köpekbalığı ve vatoz derisi olanları özellikle sorup almayacağım, o nadide hayvanları sadece derisi ve yüzgeci sebebiyle lüks tüketim malzemesi için avlıyorlar)

Birşey daha soracağım ben kayışları genelde hep aynı yerden (Sirkecide doğubank bloğundaki minicik casio satan dükkanın yanından girilen pasajdan) alıyorum. Seiko sporturanın orjinal olmayan kayışına 50 tl neredeyse her yıl veriyorum. Bu ucuz mu oluyor pahalı mı?
Kullanıcı avatarı
Scubat

Mesaj SeRxx » 13 Mar 2012, 16:04

Orjinal Sportura deri kayışları 150 TL civarında Aydın saat 'ten sormuştum .. Orjinal metal bileziği almanız daha iyi gibi ..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 13 Mar 2012, 16:16

Scubat yazdı:(köpekbalığı ve vatoz derisi olanları özellikle sorup almayacağım, o nadide hayvanları sadece derisi ve yüzgeci sebebiyle lüks tüketim malzemesi için avlıyorlar)

Aynı zamanda yağlarından kozmetik ürünlerin yapımında faydalanıyorlar, sizin bu hassasiyetinizi kadınlar da göstermeli bence..
İşin gerçeği crocodile ve alligator kayışlar için özel çiftliklerde yetiştirilip genç yaşta katledilen timsahlara acıyor insan, en iyisi deve kuşu ve dana gibi eti yenen hayvanların derisinden yapılan kayışları kullanmak.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Scubat » 13 Mar 2012, 17:51

Hepsi can sonucta ama ciftlik hayvanlarindan istifade etmek tabiatin dengesiyle, türlerin devamlılığıyla alakali olmadigindan kabul edilebilir bence.
Kullanıcı avatarı
Scubat

Mesaj drk » 13 Mar 2012, 19:33

Scubat, sonun kadar katılıyorum size ve düşüncenizden dolayı teşekkür ediyorum :champ:

Egzotik hayvanların sadece insanoğlunun garip isteklerini karşılayabilmek için katledilmeleri vahşice bir düşünce.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj aokyy » 13 Mar 2012, 20:32

Zaten çelik bilezik daha güzel.
Kullanıcı avatarı
aokyy

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Engineer1153, MrPandül ve 213 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners