TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tavsiyesi Rica Ediyorum / Bütçe 6.500 TL

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Tavsiyesi Rica Ediyorum / Bütçe 6.500 TL

Mesaj sharky » 12 Mar 2012, 14:40

Merhaba arkadaşlar,

Saat konusunda ilgili de olsam pek bilgili olduğumu söyleyemem. Sahip olduğum saatler içerisinde de Seiko Perpetual Calander modeli dışındakiler genelde kot markaları :) Şimdi kendime güzel klasik bir saat almak istiyorum. Kafamda birkaç marka olmasıyla birlikte aslında tüm önerilerinize de açığım.

Bütçem ortalama 5.000TL olmakla beraber duruma göre 6.500TL civarına kadar da çıkabilirim.
Hammadde olarak deri kayışlı bir model de düşünsem de aşağıda söyleyeceğim gibi Rolex imkanım olursa yada hoşuma giderse çelikte olabilir itirazım olmaz.
Saat tipi olarak klasik istiyorum
Kadran rengi konusunda kafamda net olarak hiçbirşey yok. Aslında beyaz istiyorum ama koyu renkleri daha çok seviyorum sanırım çünkü tüm saatlerimin kadranları siyah yada kahverengi.
Çap olarak ufak bir adam olmadığım için 39-43 arası (böyle bir aralıkta var mıdır bilemedim :)) iyidir sanırım.
Mekanizma konusunda gerçekten bilgisizim.
Kasa tipi olarak yuvarlak istiyorum

Konuyu açarken gerekli olabilecek tüm bilgileri vermeye çalıştım ve umarım hata yapmamışımdır.
Aklımdaki markalar: Rolex (sanırım bütçeme uyacak fiyatta modeli yok ama açıkçası internet üzerinden fiyatlarını göremedim, mağazasına gidecek vakti de henüz yaratamadım ama bu hafta sonu gidip yerinde inceliyecem eğer beni çok aşmazsa)
Tag Heuer olabilir, saatlerini gerçekten beğeniyorum.
Usyle Nardin olabilir dicem ama bildiğim kadarıyla o da bütçemin oldukça üstünde genel olarak.

Açıkçası sizin yönlendirmeniz, biraz da tavsiyenizle bu haftaiçi karar verirsem, haftasonu da canlı olarak kafamdaki saatlere bakıp kararımı vermem daha rahat olacak.

Herkese şimdiden teşekkürler....
Kullanıcı avatarı
sharky

Re: Saat tavsiyesi rica ediyorum

Mesaj vincefb » 12 Mar 2012, 14:54

illede Klasik demiyorsanız Graham alalım size?
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj sharky » 12 Mar 2012, 14:59

Kesin klasik olsun demiyorum ama siz söyledikten sonra google'da arattığımda karşıma çıkan modeller pek kafamdaki gibi değil. Ama yine önerilere açığım tabi.
Kullanıcı avatarı
sharky

Mesaj vincefb » 12 Mar 2012, 15:05

Swordfish modelini ben kullanmıştım sıradışı bir tasarımı var aradıgınız fiyat aralığınada uygun... tabi 2. elleri ama temizini bulmak sorun değil..

Submariner 7.000 CHF'nin altına biraz zor.. Tag heur benim tercihim ve modellerini bildiğim bir marka değil.. UN bulunabilir 3.250 eurolara
Maxi Marine Diver bulabilriz.. İsteğinize en yakın modellerden biri diye düşünüyorum UN MAxi Marine için bir bakın isterseniz Googledan...
Kullanıcı avatarı
vincefb

Saat tavsiyesi rica ediyorum

Mesaj SeRxx » 12 Mar 2012, 15:06

Tag Heuer Carrera'ya ne dersiniz ?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj betreyal » 12 Mar 2012, 15:07

Tarzınıza uyarmı bilmem ancak yazdığınız özelliklere bakarken aklımdan bu geçti yazdığınız fiyat aralığınada uygun.....

Resim

http://www.ugursaat.com/?urun-9411-MAUR ... 1-131.html
Kullanıcı avatarı
betreyal

Mesaj vincefb » 12 Mar 2012, 15:16

Maurice Lacroix benimde beğendiğim bir marka fakat 2. elde kaybı çok oluyor maalesef... :?
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj sharky » 12 Mar 2012, 15:24

İkinci el düşünmüyorum, onu belirtmeliyim.

Rolex'in datejust modelini de beğeniyorum fakat fiyatları hakkında bilgim yok. Sanırım onlar da bütçemin üstündedir. Biraz daha zorlasam 7.500TL'ye çıksam bile sanırım yine de pek yaklaşamıcam gibi ama bu haftasonu gidip canlı canlı inceleyip fiyatlarını öğrenicem yine de :D

Resim
Mesela bu saati bütçeme uygun şekilde alabilirsem benim için mutlu son olur... :champ: Gerçekten çok beğendim. UN saatler için bakmamı önereceğiniz bir yer var mı İstanbul'da ?

Tag Heuer aslında biraz joker benim için. Çoğu modelini beğeniyorum ama genelde spor modelleri oluyor (yada saatler bana spor geliyor), bazı beğendiğim modellerde 8-10 bin TL civarında (web sitelerinde gördüğüm fiyatları) Ama yine de her zaman benim için b planı. Seçeneğimin en çok olduğu marka sanırım.

Geçen gün Eminönü'nde vitrinde Maurice marka saat gördüm ve çok beğendim. 3000 CHF yazıyordu etiketinde de. Sonra internetten bir kaç modeline baktım ve 2-3 modelini de beğendim. Seçeneklerim arasında ama genelde okuduğum yorumlarda kayışındaki M harfinin düştüğü ve daha sonra da o M harfi için kayışının değiştiği yönündeydi. Bende takıntılıyım böyle konularda o yüzden bir soru işareti oluştu kafamda. Ama anladığım kadarıyla oldukça kaliteli ve güzel bir marka (mı?) Tag Heuer ile birlikte kenarda tuttuğum ve beğendiğim bir marka şimdilik. Diğer seçeneklerimi de belirleyip ona göre karar vermek istiyorum Maurice için.
Kullanıcı avatarı
sharky

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 146 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners