TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Camel Active A690.6672LBPA Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj zbeceren » 11 Mar 2012, 16:57

Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba! 4 yıldır kullandığım Casio EF-503 modelinden sıkılıp yeni bir saat almaya karar verdim. Camel active markasının saatleri hoşuma gidiyor. hepsiburada.com'da Camel A690.6672LBPA modelini 312.00TL'ye buldum. Bu saat hakkındaki bilgilerinizi öğrenebilirmiyim?

Link:
http://www.hepsiburada.com/Liste/camel-a6906672lbpa-erkek-kol-saati/productDetails.aspx?productId=saa6906672lbpa&categoryId=25008404#Gorseller

Resim
Kullanıcı avatarı
zbeceren

Mesaj herofb » 11 Mar 2012, 17:22

Merhaba , hosgeldiniz

Bu saati casio gibi 4 yil sorunsuz kullanabileceğinizi sanmıyorum mutlaka kasada atmalar olacaktır bu butce ile seiko ve casio en mantıklısı eger kalite ve dayanım onemli degilse tabiki alabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Camel Active A690.6672LBPA Bilgi ve Yorum

Mesaj zbeceren » 11 Mar 2012, 19:21

herojd11 yazdı:Merhaba , hosgeldiniz

Bu saati casio gibi 4 yil sorunsuz kullanabileceğinizi sanmıyorum mutlaka kasada atmalar olacaktır bu butce ile seiko ve casio en mantıklısı eger kalite ve dayanım onemli degilse tabiki alabilirsiniz

Bilgi için teşekkür ederim tabiki 4 yıl sonra tekrar casio saatimi aramak istemem öncelikle deri kayışlı spor bir saat istiyorum 500 tlye kadar bütcem var bana ne önerirsiniz?
Kullanıcı avatarı
zbeceren

Mesaj SeRxx » 11 Mar 2012, 19:31

Seiko Chronograph sizi hiç üzmez ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Tolgi06 » 12 Mar 2012, 01:52

serxx yazdı:Seiko Chronograph sizi hiç üzmez ;)

+1
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj conbay » 12 Mar 2012, 07:04

Seiko, Orint veya Casio diyoruz:) Pulsar ve Lorus'ta da güzel alternatifler var...

Modar markarını boşverin, saat üreten markalara bakın, en iyi yöntem bu olur...
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj Bond » 13 Mar 2012, 03:10

Tam fanatiksiniz :) Elma ile armutu karıştırmamak lazım bence. Seiko alt seviye quartz chronolar veya diğer belirtilen markalar gayet mantıklı ve güzel ama bu fiyat seviyesinde optik olarak istekleri karşılamaları pek kolay olmuyor her zaman. Her moda markasını yada bu tarz ürünü direk kestirip atmamak lazım. Sonuçta burada soran kişi 300 TL bütçe ile bir saat alma düşüncesinde, bu marka çok uzun yıllardır saatçilikte olan ve bazı ilklere imza atmış bir İsviçreli grup firması tarafından üretiliyor. Teknik olarak bakarsanız Çin lokasyonlu üretilen K serisi bir giriş seviyesi quartz chrono Seiko ile Camel Active şu modeli arasında pek fark yok kalite olarak. Seiko'nun tecrübesi, üretim kontrolleri daha iyi olabilir. Bence bu tarz farklı yapılı bir model arayan kişi için alternatif olabilecek bir ürün. Sadece bu marka değil, belli standartlara sahip bir çok marka olabilir.

Camel Active bir zamanlar oldukça meşhur olan Camel Trophy yarışları sebebi ile 90'larda lisanslı üretime girmiş bir marka. Arkasında ciddi bir kurum var, müşteri hizmetleride dünya genelinde iyi olmalı. Örnek otomatik bir model arzu etse, alışması için giriş seviyesi bir Seiko, Orient önerilmesi gayet mantıklı olabilir bunun yerine. 1.500-3.000 TL'ye Camel sorsa zaten alınması mantıksız olur çünkü saatler ile ciddi ilgilenen ve belli bütçede ürün alacak bazı konulara önem veren bir kişi bu saatlerin hiç birini almaz, ne Seiko, Orient giriş seviyesi quartz veya Camel Active quartz.

Casio ise çok ayrı bir kategoride, kendi klasmanında, özellikle digital alanda çok başarılı bir marka. Bazı markaların sınırlı modelleri hariç rakibi yok denecek kadar az.

Örnek olarak bazen 50 dolara satılan bazı baz yeni üretim Rus saatleri oluyor forumda paylaşılan, bu saatlerin ne mekanizma ne de kasaları Rusyada üretilmiyor. Hepsi çok düşük kalite Çin üretimi. Gürçağlar hocaya sorabilirsiniz, eskiden durum farklı idi. Misal bazı super Rus saatleri mevcut ama bunlarda da elma ile armutu karıştırmamak lazım. Yan yana şu Camel Active veya Seiko giriş seviyesi quartz ile o bahsettiğim Çin üretimi Rus saatini alın bakın kalite farkı ne direk anlayacaksınız.

Amacım sizi eleştirmek değil, bu tarz ürünlere yeri geliyor bende yazdım benzer iletiler. Ama böyle bakarsak olaya bu durumda Mondaine, Nautica, Jacques Lemans, Skagen, Swatch vb bir sürü markayı saat dünyasından direk elememiz lazım. :D Alacak kişiye biraz açıklamak lazım diye düşünüyorum. İllede otomatik diyenler var, onlara makul bütçe için isteniyorsa elbette Seiko 5, Orient giriş seviyesi mantıklı. Bu tarz ürünleri sevenleri ise ayrı kategoride değerlendirmek lazım ve o şekilde yaklaşmak gerek. Lüks ve yüksek saatçilik ürünleri ilgilenenler ise ayrı. Sahte ürünler dışında herkese ancak bu şekilde hitap edilebilir diye düşünüyorum çünkü her saat kullanıcısı grubun ürünlere yaklaşımı ve beklentileri farklı.

Zbeceren daha önce soranlar olmuştu aramaya "Camel Active" yazarsan bilgi alacağın konulara ulaşabilirsin. Daha önceki notları ekliyorum. ;) Aramadan faydalanabilirsin.

Bond yazdı:Camel Active İsviçreli Mondaine Group tarafından üretiliyor. Mondaine, Luminox ve Camel Active bu grupta. Gösterdiğin modelde Swiss ETA ETA G10.711 Quartz mekanizma bulunuyor. Saatin bazı parçaları uzakdoğu üretimi olabilir ama bu çok normal bir durum. Aynı zamanda Swiss Ronda ve Japon/Çin Miyota mekanizmalarda kullanıyor modellerinde. Camel Active esas işi saat üretmek olan bir firma değil, tekstil vb bir sürü lisanslı üretimi olan bir marka. Beğeniyorsan elbette alınır tamamen zevk ve tercihe kalmış. Optik olarak fena durmuyor. 500 TL seviyesine bir çok farklı marka ve çalışma prensipli saat alabilirsin. Mekanik modellerde alternatifler Swiss olarak çok az ama Japon markalarında birçok saat bulabilirsin. Bunlar seni dizayn olarak tatmin etmeyebilir elbette, o zaman bu fiyat aralığında ancak quartz modellere yönelebilirsin. Forumda diğer alternatif danışma konularına bakarsan birçok işine yarayacak bilgi veren konular mevcut. İnceledikten sonra daha sağlıklı olarak kendi kararını verirsin.

Resmi websitesi için link :arrow: http://www.mondaine.ch/

Herhangi bir ürün alım süreci tamamen kişilerin bütçesine, isteklerine, beklentilerine, tarzına ve kullanım amacına yönelik bir seçim sonucu oluşan bir karar. Bu yüzden farklı fikirler veya yorumlar gelmesi çok doğal.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj herofb » 13 Mar 2012, 03:42

başgan kızma ben kasa rengi atar diye şey ettiydim :oops:
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 152 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners