TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Pilot Saat Steinhart Alternatifi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Pilot Saat Steinhart Alternatifi

Mesaj adamentium » 29 Şub 2012, 02:06

Rica ederim. Ptt ile ilgili ben gümrük problemi yaşamadım ancak çevremde yaşayan bir değil , birden çok kişi mevcut. Tecrübelerim buradan kaynaklanmaktadır. Ve bu sistem faaliyette şu anda. Ptt ile gelen ürün bulunduğunuz ilde varsa Ptt Baş Müdürlüğüne gelir. Orada da gümrük muayenesine girer.

Bunun yanında özel kargolarla da aynı olay mümkün ancak biraz daha teferrüatlı bir durum. Bunun için ilgili firmaya vekaletname vermeniz gerekir. Kargo şirketinin kendi gümrük deparmanı aracılıgı ile Transit Rejimi hükmü altında gümrükden gümrüğe aktarım yapılır. Bu işlem içinde yetki verilmesi gerekiyor ve bir miktarda firmaya nakit para ödemeniz gerekiyor. Tavsiye etmem pahalıya patlayacaktır. Bunun yerine bir gümrükçüye vekalet verip direk ithalatına başlatıp işlemi bitirtip kendinize kargo ve ya istediginiz şekilde ulaştırılmasını saglayabilirsiniz.

Ve son olarak ülkemizde saat fiyatlarının yüksekliği düşünülecek olursa bu konularla ilgili bir bölüm açmanız çok yerinde olacaktır. :thumbup: Malum insanlarımız direkt olarak konuya vakıf olmadan 1000 dolarlık siparişi üzerine '' hediyedir '' yazdırarak gümrükten geçirebileceğini zannetmekte . Sağlam olur düşüncesiyle de özel firmalara yönelmekteler. :P :) İnsanları bu konularda aydınlatırsınız bu vesileyle.
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj Bond » 29 Şub 2012, 02:12

Adamentium yanlış anladın sanırım sorumu. Kapıya gelir gümrüğü ödeyip alırsınız demişsin o durumu diyorum. Normalde yurt dışında bu şekilde ve çok rahat. Vergi ödeyeceksen gidip firmada yada posta gümrüğünde uğraşmıyorsun. Firma yada devlet sana fatura ediyor vergi borcu olarak, sonra ödüyorsun belli süre içinde. PTT'nin bu sisteme geçmesini bekliyoruz. :champ:

Bu arada bir bilgi vereyim. Bir çok saat markası ülkemizde daha uygun alınabiliyor ;) Özellikle orta ve high end ürünler. Bir çok lüks markanın global liste fiyatları ile Türkiye listeleri aynı.

Diğer alt /alt orta ve moda markalarında ise dediğin gibi yurt dışı genelde daha uygun fiyatlıdır.

Drk aslında bu 8-10 konudan bilgileri alıp oraya kopyalasak olur bence. Soranlar oradaki konudan okur hepsini birden. Ben toplayım o mesajları bir araya Basel sonrası.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mertk » 29 Şub 2012, 02:23

Pilot saatlerinin babaları alman markalarından özeillikle laco eskiden pilotların kullandığı saatleri yapan markaydı.Bunun dışında stowa ve archimede e bakabilirsiniz.Benim terhicim stowa ya da laco olurdu.Eski klasik pilot saatleridir.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj adamentium » 29 Şub 2012, 02:29

Bond yazdı:Adamentium yanlış anladın sanırım sorumu. Kapıya gelir gümrüğü ödeyip alırsınız demişsin o durumu diyorum. Normalde yurt dışında bu şekilde ve çok rahat. Vergi ödeyeceksen gidip firmada yada posta gümrüğünde uğraşmıyorsun. Firma yada devlet sana fatura ediyor vergi borcu olarak, sonra ödüyorsun belli süre içinde. PTT'nin bu sisteme geçmesini bekliyoruz. :champ:

Bu arada bir bilgi vereyim. Bir çok saat markası ülkemizde daha uygun alınabiliyor ;) Özellikle orta ve high end ürünler. Bir çok lüks markanın global liste fiyatları ile Türkiye listeleri aynı.

Diğer alt /alt orta ve moda markalarında ise dediğin gibi yurt dışı genelde daha uygun fiyatlıdır.

Drk aslında bu 8-10 konudan bilgileri alıp oraya kopyalasak olur bence. Soranlar oradaki konudan okur hepsini birden. Ben toplayım o mesajları bir araya Basel sonrası.

Yok aslında siz yanlış anlamışsınız beni. Şimdi şöyle orada benim izah etmek istediğim konu ürün gümrük vergisinden muaf olsa dahi gümrük memurları gelen paketin içeriğini ve gönderinin gerçek kıymetini kontrol etmek isterlerse , bu durumda ufak ekstra ücretler yansıtılır. Bu ücretlerde kapıda talep edilir. ( 3-5 tl civarı küçük ücretler ). Gümrük memurunun insafına kalmış derken bunu kastetmiştim. Biraz da benim konuyu özetleyeceğim derken eksik bilgi vermemden kaynaklanıyor bu durum. Diğer türlü sizin bahsettiğiniz şekilde bir uygulamaya ben rastlamadım.

Bunun dışında ürünlerin gümrük işlemlerini dediğim gibi bulunduğunuz illerde gümrük müdürlükleri varsa buradan halledebiliyorsunuz. Ve yine aynı şekilde özel şirketler içinde bu durumu halletmek mümkün ancak zaten vereceğiniz fahiş fiyatların yanına ekstra fahiş fiyatlar eklemek olacaktır bu durum.

Saatler konusunda ben çok tecrübeli değilim hatta cahilin önde gideniyim diyebilirim. Sadece birkaç Seiko modeline baktım internetten. Daha hesaplılardı ebay de , o yüzden doğrudur bir bilgim yok ama yine de yurtdışından alışveriş yapacak kişiler için iyi bir rehber olur kanaatindeyim.
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj Bond » 29 Şub 2012, 02:45

Teşekkürler. O ek 3-5 TL bedel için ödeme yapıyoruz kapıda haklısın. Bu posta gümrüğüne gitme sistemi umarım değişecek. Ürün direk adrese teslim olacak, kapıda fatura bedeli üzerinden vergi makbuzu imzalanarak alınacak. Kişiye vergi borç kaydı olacak. Gerçi ödemeyen çok olur Türkiye'de. Sonra icralık olurlar :D

Elbette uygulaması nasıl olur tam bilemiyorum. Sanırım bazı ülkelerde bu durumu vergisini ödemeyen kişinin sonradan gelecek paketini adresine teslim etmeyip gümrüğe çağırmakla çözüyorlar. Eski borcunu ödeyince paketini alıyor.

Estağfurullah cahillik değil elbette. Herkesin her konuya ilgisi olmayabilir. Burada çabucak bilgi sahibi olunabilir saat konularında. :thumbup:

Thevenin sen bu sistemle aldın Steinhart TSF SE'yi. FedEx vergi faturasını sonradan ödemezsen ne oluyor US'de?
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj drifter » 29 Şub 2012, 07:32

Drk yazdı:Drifter, Stowa'nın bir incelemesini yaparsanız çok memnun oluruz :champ:

Ben de istiyorum ama ben su anda Kazakistan'dayim, Stowa'm Turkiye'de. Kendisini bir Speedy ile aldatiyorum! :)

Stowa'yi Kazakistan'da iken satin aldim ve Fed-Ex ile Kazakistan'a geldi. Burada ayda iki kere 1000 USD altinda mal getirebilirsiniz gumruksuz olarak. Hic bir sorun olmadi.

Stowa cok yardimci oldu, onlarca e-mail geldi gitti ve her e-mailime ayni gun cevap aldim neredeyse.

Saatin kendisine gelince, isciliginin cok iyi oldugunu soyleyebilirim. Bunun yaninda mekanizmayi bir safir camin ardindan gorebilmek cok guzel cunku bu "decorated" bir mekanizma ( 200 Euro fazladan vermek durumunda kaldim ama bu fiyata Top Grade mekanizma, dekorasyon ve COSC sertifikasyonu dahil ). Deri kayis inanilmaz kaliteli. Bir yil kullandim, hala yeni gibi. Cok da kalin bir kayis.

Ben bu saatle kullanmak uzere bir de celik bilezik, Nato Strap ve ikinci bir Kahverengi kayis aldim. Surekli degistiriyorum.

Stowa saatlerini sadece internetten satiyor ve bekleme suresi en az 3-4 ay. Bunun su guzelligi var, saatinizin vitrinde 5 sene beklemedigini biliyorsunuz!
Kullanıcı avatarı
drifter

Mesaj Thevenin » 29 Şub 2012, 08:28

Bond yazdı:Adamentium tecrübe paylaşımı için teşekkürler :thumbup:
adamentium yazdı:Vergi ödemek durumunda kalırsanızda ürün kapınıza kadar gelir , kapıda ödersiniz vergisini vs.

PTT bu sisteme geçmiş mi hiç haberim yok. Bütün istediğimiz bu zaten yurt dışında uygulanan sistemin burada aktif olması idi, daha önce çok yazmıştık. Bilgi nereden, bu tarz bir tecrübe mi yaşandı? Doğru ise harika bir haber. :champ: Thevenin ne güzel böyle alıyor, FedEX fatura ediyor :D

Bond yazdı:Thevenin sen bu sistemle aldın Steinhart TSF SE'yi. FedEx vergi faturasını sonradan ödemez isen ne oluyor US'de?

Evet, gerekli gumruk ucreti tasiyici kargo firmasi tarafindan odenerek kargo hic vakit kaybetmeden en kisa zamanda sahibine ulasiyor FedEx ve cogu diger firma icin. Gumruk faturasi size tasiyici firma tarafindan on odemeli geri bildirim zarfi ile birlikte ayni adrese ulastiriliyor. Bu kadar basit. Cok basarili bir uygulama olduguna kesinikle katiliyorum :thumbup:

Odememe durumunda, FedEx'e borc taktim yehuu diye sevinmek mumkun, birkac sefer; ama sonucta, kac seferde bilemiyorum ancak, o kisi ve adres kombinasyonu bir blacklist'e aliniyor. Sonraki tum diger kargolariniz icin yoksunuz farz ediliyor. Alien konumundan UFO konumuna geciliyor. DedEx Airlines iyi ucuslar diliyor :D

@drifter, Stowa incelemesini suphesiz merakla bekliyor olacagiz. :thumbup:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners