TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNZF15/17 ve Orient Mako XL Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko SNZF15/17 ve Orient Mako XL Seçim Tavsiyesi

Mesaj Archimed » 20 Şub 2012, 00:54

Sağdaki Pepsi bezeli Sea Urchin'i tavsiye ederim. Archezia satıyordu, bana kısmet oldu :) Bildiğim kadarıyla Seiko ile Orient arasında organik bir bağ var, ama ben Seiko'yu daha fazla beğeniyorum. Sitede Orient Mako kullanan pek çok arkadaş var. Ama resimleri bir yana bırakırsak; Seiko yakından daha şık geliyor bana.. Gerçi Archezia diğer Seiko 5'i de satıp Mako kullanacak diye biliyorum, herhalde üstadın bir bildiği vardır.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Archezia » 20 Şub 2012, 02:06

Geldim :)

Henüz üstadlıkla uzaktan yakından alakam yok ama bu tarz saatler konusunda bayaa deney yaptım diyebilirim :)
Benim Mako arabanın birinin altında kalmıştı en son. Kasasında bir problem yoktu ama camı kırılmıştı o yüzden yerini dolduracak birşey arıyordum ve Seiko 5 ilk hedefimdi. Önce, şimdi Archimedin kolunda gezen saati aldım.(pepsi bezel seiko 5) Saatin kasa olarak makoya göre çok fazla bir kalite üstünlüğü yok. Ancak bezel, kollar(akrep, yelkovan) ve luminovası oriente göre daha iyi. Yani kalite olarak bu saat, bana sorarsanız, çok fark olmasa da daha üstündü. Ancak makonun yerini dolduramadı. Bunu aldıktan hemen sonra başka bir Seiko 5 buldum ve onu aldım belki o açlığımı dindirir diye. O saat de çok beğenilen bir modeldi. Camı bezeli falan beğenildi çevrem tarafından. Benim de hoşuma gitti, hatta bir iki gün kullandım da. Ama o saat de aradığımı veremedi bana. Sonuç olarak dün makoyu tamire, bugün de son seiko 5'i satışa verdim.

Neden böyle oldu derseniz. Aklıma iki şey geliyor. Birincisi mako XL'ın heybeti. Seikolara göre daha büyük bir saat ve bana göre kolumda daha güzel duruyordu. Ancak bu, koluna takmadan kişinin karar veremeyeceği birşey. İkincisi ve daha önemlisi ise dizaynı. Ben makonun dizaynını çok ama çok beğendim. Kasası, luglar, kolları vs. hepsi benim çok hoşuma gitti. Diğer seikolar ne kadar güzel olsalar da aynı etkiyi oluşturamadılar bu bünyede demek ki. Biraz abartı olacak belki ama ben bu denemelerden sonra makoya bırakın seiko 5'leri, kalite olarak ciddi anlamda fark olsa da dizayn ve kolumda duruşundan dolayı ne bir Oris, ne bir Victorinox diver tercih ederim. Makoya tercih edebileceğim en ucuz saat Omega Seamaster olurdu. Zaten çok "esintiler" var makoda seamasterdan :)

Sonuç olarak diyeceğim; Seiko 5 daha kaliteli bir saat ama benim için Mako XL daha güzel ve iddialı bir kelime ama seamasterdan aşırma da olsa daha "karakterli" :!: bir saat. Ama ikinci kısım kişiden kişiye çok rahat değişebilecek şeyler. O yüzden gidip kolunuzda denemekte fayda var.

Mako XL incelemem : http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=3769&start=25#p50404
Mako XL, 2 fotoğraf : http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=3769&start=50#p64382
Seiko SNZF15 fotoğraflar : http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=4240&p=99470&hilit=+seiko#p99351

İlk Seiko 5
Resim

İkinci Seiko 5
Resim

Mako XL
Resim
Mako XL aladagli stayla
Resim
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Tolgi06 » 20 Şub 2012, 02:18

Peki Archezia; bezelin dönüş hissi Seiko'da mı daha iyiydi Orient'te mi?

Orient'in veya Seiko'nun bezellerinden kolda ufak bir temasla dönme oluyor muydu?
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Hsnmrycl » 20 Şub 2012, 02:26

Archezia'dan Mako'ya övgü... :super:
Öyle bir anlatmış ki eminim okuyan herkes bir Mako'ya sahip olmak istemiştir.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Archezia » 20 Şub 2012, 03:16

tolgi06 yazdı:Peki Archezia; bezelin dönüş hissi Seiko'da mı daha iyiydi Orient'te mi?

Orient'in veya Seiko'nun bezellerinden kolda ufak bir temasla dönme oluyor muydu?

Dediğim gibi Seiko'nun bezeli daha iyi. Kola temasla dönme ihtimal dışı gibi geldi bana. O derece kötü bir bezel olamaz heralde. Mako XL'ın bezeli çok zor döner. En büyük sorunlarından zaten bu. Islanınca daha rahat dönüyordu ama onu farkettim :) Seikoyu uzun süre kullanmadım ama yine de birşey değişeceğini sanmıyorum. Öyle bir durum yaşayanın ya aldığı saat sorunludur ya da yanlış kullanmıştır heralde.

hsnmrycl :lol: Kendi saatimizi övmeyeceğiz de hangisini öveceğiz ama di mi? ;)
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Hsnmrycl » 20 Şub 2012, 09:47

Archezia yazdı:hsnmrycl :lol: Kendi saatimizi övmeyeceğiz de hangisini öveceğiz ama di mi? ;)

Haklisin üstadim :)
Zaten mako xl da övülmeyi hakediyor.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Tolgi06 » 20 Şub 2012, 11:35

Archezia yazdı:Dediğim gibi Seiko'nun bezeli daha iyi. Kola temasla dönme ihtimal dışı gibi geldi bana. O derece kötü bir bezel olamaz heralde. Mako XL'ın bezeli çok zor döner. En büyük sorunlarından zaten bu. Islanınca daha rahat dönüyordu ama onu farkettim :) Seikoyu uzun süre kullanmadım ama yine de birşey değişeceğini sanmıyorum. Öyle bir durum yaşayanın ya aldığı saat sorunludur ya da yanlış kullanmıştır heralde.

Benim eskiden kullandıgım saatlerin birinde bu sorun(kolda hemen dönme sorunu) vardı. Tamir de edememişlerdi. Model burada olmayan bir modeldi bildiğin rezillikti yani. O yüzden artık temkinli yaklaşıyorum döner bezelli saatlere.

Bilgiler için teşekkürler Archezia :champ: .
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Archezia » 20 Şub 2012, 12:20

tolgi06 yazdı:
Archezia yazdı:Dediğim gibi Seiko'nun bezeli daha iyi. Kola temasla dönme ihtimal dışı gibi geldi bana. O derece kötü bir bezel olamaz heralde. Mako XL'ın bezeli çok zor döner. En büyük sorunlarından zaten bu. Islanınca daha rahat dönüyordu ama onu farkettim :) Seikoyu uzun süre kullanmadım ama yine de birşey değişeceğini sanmıyorum. Öyle bir durum yaşayanın ya aldığı saat sorunludur ya da yanlış kullanmıştır heralde.

Benim eskiden kullandıgım saatlerin birinde bu sorun(kolda hemen dönme sorunu) vardı. Tamir de edememişlerdi. Model burada olmayan bir modeldi bildiğin rezillikti yani. O yüzden artık temkinli yaklaşıyorum döner bezelli saatlere.

Bilgiler için teşekkürler Archezia :champ: .

Geçmiş olsun o zaman tolgi :) Cidden kötüymüş ama bence istisna olmalı bu çünkü kolda dönen bezel gerçekten kötü. Belki de bezeli rotor niyetine kullanmışlardır :D
Kullanıcı avatarı
Archezia

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 152 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners