TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Aerowatch Ranissance Limited Edition Chronograph Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Aerowatch Ranissance Limited Edition Chronograph Yorum

Mesaj drk » 14 Şub 2012, 19:55

Bu durum saatin fiyatıyla ilgili değil, 7500TL değil, 7500000TL'de verseniz eğer saatin dışı parlaksa kılcal çizikler kaçınılmazdır.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Drago » 14 Şub 2012, 21:26

modern60 yazdı:Arkadaşlar marka bilinirliği gibi ciddi bir ırkçılık yapmakta olduğunuzu düşünüyorum. Aerowatch gerçekten çok iyi ve fiyatını katlarla hak eden bir marka. Renaiisance ise çok güzel bir komple takvimli kronograf. Makine Longines ile tamamen aynı. Hiç bir farkı yok. Ama sizde biraz marka düşkünlüğü olması şaşırtıcı. Böyle yazdığım için kızabilirsiniz ama bence daha geniş ve özgür düşüncelerle kendinize en yakışanı ve gerçekten beğendiğiniz saati takmayı cesaret etmenizi tavsiye ederim. Çünkü bu şekilde prestij değil zevkimizi yani saat keyfimizi tatmin eder kendimize güvenimizi artırırız. AerowatcH saatinizi güle güle en keyifli ve sağlıklı günlerde kullanmanızı diler seçiminizden dolayı da takdirlerimi sunarım.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Bond » 15 Şub 2012, 21:36

Marka bilinirliği kavramı ile marka değeri birbirinden farklı olgular. Örnek Rolex'in ve Omega'nın marka değeri çok yüksek ama kaç kişi gidip o fiyat segmentinde veya üzerinde yer alan Linde Werdelin markasını alıyor. Elbette zevkle ve tereddütsüz alanlar olabilir ama bu durumun toplumun geneline yayılmasını ancak uzun yıllar içinde oluşturulacak bir çok kriter ve yatırım ile sağlayabilirsiniz. Longines bundan 25 sene önce gene marka bilinirliği yüksek bir isimdi ama marka değeri belki günümüze göre daha düşük olabilir denilmiş, 25 sene içerisinde yaptığı çalışmalar, reklamlar, oluşturduğu network ağı ile değerini yükseltmiş ise bugünkü durumu farklı olabilir ama tersi olarak bana göre Longines son yıllarda marka değeri azalmış bir marka. 50-75 sene önce Longines daha değerli bir isimdi sektörde.

Patek alacak bir kişiye neden sen gidip az bilinen ama kaliteli ve değerli olan butik üretim X markasını almadın diye yüklenmek bence doğru yaklaşım değildir. H. Moser & Cie. bence muhteşem bir saat ama kaç tane Patek müşterisi bu markayı düşünmeden alıyor. Saat alım sürecinde bu markayı düşüncelerine bile dahil etmeyecek büyük bir çoğunluk mevcut. Hatta markayı dahi bilmiyorlardır :)

Citizen veya Seiko alacak bir kişi neden Magrette almıyor kolayca. Yada Longines alacak bir kişi neden Temption ( Modern60'a yakın bir marka örnek ) almıyor. 10.000 kişiden 1 kişi alır belki.

Kendi segmentleri içinde bir ürünün hem marka değeri hemde bilinirliği yüksek olabilir. Marka değeri yüksekken bilinirliği zayıf olabilir. Diğer durumla marka değeri zayıfken bilinirliği yüksek olabilir.

Örnek Dünya pazarında Rus markalarının bilinirliği yüksek olmakla beraber marka değerleri çok zayıf. Yani bir kişi ben Rolex, Tag, Omega alacaktım ama gittim farklı Rus saati aldım mekanik derse burda tartışılan durumu tamamen yanlış anlamış olacaktır.

Mesela Drago Seiko almıştı ama yanlış hatırlamıyorsam Magrette gibi butik bir markanın ürününü almak istiyor. Bu durum doğru bir örnektir. Hatta Drago'nun Seiko modeli için marka içinde dahi farklı ve özel ürüne yönelmesi durumu olarak düşünebiliriz. Gene benzer örnek olur.

Elbette marka çeşitliği artsın isteriz ama bunu esas sağlayacak olan markaların kendisidir. Tüketici alsın gibi bir yaklaşım yerine markalarını tanıtmalılar öne çıkmak için aktiviteler yapmalılar. Yoksa oldukları yerde sayarlar veya yok olurlar.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj asymptote » 15 Şub 2012, 22:32

Bond yazdıklarının tümüne katılıyorum fakat;
Bond yazdı:Elbette marka çeşitliği artsın isteriz ama bunu esas sağlayacak olan markaların kendisidir. Tüketici alsın gibi bir yaklaşım yerine markalarını tanıtmalılar öne çıkmak için aktiviteler yapmalılar. Yoksa oldukları yerde sayarlar veya yok olurlar.

modern60 burada genel tüketici grubunu kast ederek eleştiride bulunmuyor, sanırım saat konusunda daha bilinçli olduğuna inandığı (öyle miyiz bilmiyorum ;) ) biz forum üyelerini kast ediyor. Aslında örneği sen kendin Patek ve H.Moser & Cie karşılaştırması ile vermişsin. Bilinçli tüketici ikinci markanın gelecekte belki Patek düzeyinde bir prestije sahip olabileceğini öngörebilmeli, teknik ve detay özelliklerinin hiç de aşağı olmadığını bilmeli ve en önemlisi daha az sayıda üretilen bu yüksek kaliteli saate sahip olarak kendini farklı ve özel bir yerde konumlandırabilmeli diye düşünüyorum ben..
Yoksa kalabalığın ne yaptığı belli, kim çok bağırırsa onun tezgahına koşarlar..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bond » 15 Şub 2012, 22:47

Elbette forum içinde az bilinen markaları tanıtmak için biz çok ciddi uğraş verdik. Genel global olarak yorum yaptım ben senin dediğin gibi. Modern60 sektörün içinde her kademesinde ciddi uğraş veren ve ülkemizde en önemli ve tecrübeli kişilerden birisi ama o bile örnek çok uğraşmasına rağmen Temption markasını yeterli düzeyde piyasada hak ettiği şekilde yer edindiremedi.

Haklı idi bir çok konuda ama firmaların sahipleri onunla aynı düşünceleri paylaşmadılar. Gönül isterdi ki paylaşsınlar ama yapmıyorlar, bu tavırlarıiçin gerekçeleri ve yaklaşımları herkes tarafından biliniyor zaten. Markalar bu konuda yeterli güce sahip değilse işleri çok zor. Çok bağıranın tezgahına koşulur ama gereken kaliteye ve tatmin düzeyine sahip değilse o marka zaten yükselmez bilgili topluluk içinde.

Invicta misal marka değerini ve bilinirliğini çok yükseltti son 10 yılda ama burda aktif kitle içinde tercih eden veya değer veren çok az olur. Toplumun genelinde ise durum çok farklı seninde belirttiğin gibi.

Bu sadece marka bazlı değil aynı zamanda marka içindede oluşabilen bir kavram. Seiko 5 almak yerine Grand Seiko alanda bir kitle var. Yada örnek ben zamanında gidip SLQ017 ve SLQ025 aldım. Belki başkasına sorsalar bu durumu direkt enayi derler bana. Çok karmaşık olaylar bunlar işin doğrusu, ama bireysel düşüncelerimiz bana göre sadece bizler veya aynı düşünceyi kişiseler için anlamlı. Geri kalanlar için pek bir şey ifade dahi etmeyebiliyor. Benim demek istediğim asıl durum o.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Modern60 » 19 Şub 2012, 23:06

Haklısın sevgili Bond. Çünkü kolay kazanç daha tatlı. Bir markayı tanıtmak için uğraşmak para harcamak lazım. Mesela ben Temption u burada birileri temsilen alsın diye yatırım yaptım. Hatta çok iyi atnıdığınız bir tüccar arkadaşıma 2008 de ürün yatırımı benden sen mağazalarınla ortak ol diye ama o bir şekilde maalesef bu gerçekten olabilecek işbirliğini bir şekilde red etti ve yine marka bilinirliği olmayan başka alman markasının distribütorlüğünü aldı. Oysa Temption o markadan daha üst düzeyde bir kaliteye sahipti. Kıssaca maalesef biz başkalarının ardından gitmeyi kendimize yediriyoruz ama ben asla başkalarına benzemek gibi bir hevese sahip değilim. O yüzden benim gibi arkadaşlarım getirdiğim bir çok Temption u aldılar. Bu sene Temption Basel 2012 de benim çizdiğim bir kadranı tanıtacak yetişirse. Ben daima özgürlüğümün peşindeyim. Kusuruma bakmayın. Sevgili arkadaşlar bana kızmayın.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Thevenin » 19 Şub 2012, 23:20

Alan hocam tebrikler ve basarilar, sonuca ulastiginda tanitimini ve sureci sizden okumak isteriz :champ:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Modern60 » 22 Şub 2012, 23:30

Teşekkür ederim. Bakalım versiyon 2 olarak sunulacak cgk-205 kadranını ben çizdim onlar üç boyutlu olarak yeniden oluşturdular. Ama iki seçenekten birisi bu. Diğeri CGK-203 ten türetilecek bir yeni kasa. Fuarda yetişmezse 203 den 205 olarak yenilenecek ve 2013 e benim kadran yetiştirilecek. Bir kadran yapımı bile min 6 ay alabiliyor. Hele ki tasarım tamamen farklı ise bir yıl rahatlıkla harcanabiliyor. Kadran önce iki boyutlu resim olarak çizilip konsept çalışılmaya başlıyor. Bu aşamada bir kaç ayda tamamlanabilir. Çizimin tenik resme aktarımı en zor aşama çünkü seçilmiş olan makine ve kadran yapılacak yenilikler veya tasarımın ortak özellikleri aranır ve adapte edilir. Sonra üretime gidilir. Üretimde bir kadran yapımcısı hem kadranı hem de onunla ilgili üretim ve montaj araçlarını tasarlar üretir. Bir kere kesin versiyona ulaşıldıktan sonra değişik renklerde veya kombinasyonlarda üretimi kolaylaşır. Yani kadran deyip geçmemek nlazım. Kolumuza taktığımız bilinen bir markanın kadranını yaratmak aylar alır.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 151 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners