TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Şu An Aklınızda Hangi Saat Var?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Şu An Aklınızda Hangi Saat Var?

Mesaj asymptote » 19 Şub 2012, 00:18

Drago yazdı:..ancak ben şu aşamada daha değişik ve rutin dışı bir tasarım peşindeyim..

Özellikle orta yaş ve üzeri kimseler bence saat seçimlerinde muhafazakar davranmalılar. Yeni, farklı ve rutin dışı tasarımlar çabuk eskirler, klasik tasarımlar ise ölümsüzdür genelde. Elbette bileğinize taktığınızda sizi mutlu edecek ve sıkılmayacağınız bir saat alırsanız sorun yok demektir. Ben yaşça sizden küçüğüm fakat şimdiden bir "exit watch" alma peşindeyim. Şimdilik hem bütçe hem de saat kültürü olarak henüz böyle bir tercihi sonlandırmaya hazır değilim. O saati aldığım gün işte arkama yaslanıp kalabalığı seyrederim diye düşünüyorum.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 19 Şub 2012, 00:19

İyi hoşta çok abartıyorsunuz bence grand seikoyu :?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Drago » 19 Şub 2012, 00:31

Drago yazdı:Resim

Bugün gittim ve bunu birde bileğimde gördüm...iyice beğendim...İlginç olan otomatik bir saat için oldukça ince ve hafif oluşuydu ;)

Ben bu saatte hem bir dress watch hem de spor bir saatte olabilecek öğeler görüyorum...Prestij ve marka imajı da eksik değil...Aynı zaman da yıllar sonra da değerini ve şıklığını koruyabilecek tasarım özellikleri de var diyorum...

Yani saatte aradığım bir çok özellik var...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj asymptote » 19 Şub 2012, 00:31

Drk yazdı:İyi hoşta çok abartıyorsunuz bence grand seikoyu :?

f/p olarak sence daha iyisi var mı? Belki Rolex, Milgauss ve bazı modelleri..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mucadeleci » 19 Şub 2012, 00:34

Drk yazdı:İyi hoşta çok abartıyorsunuz bence grand seikoyu :?

*Drk bilgi ve birikimine güvendiğim birisi olarak sana soruyorum, hangi noktada "Grand Seiko Hi-Beat" i abartıyoruz?
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj drk » 19 Şub 2012, 00:46

Kalite tamam ama ucuz saatler değillerki, bu fiyata rakip çok üstelik kalitelerinin de gsden aşağı kalır yanı yok.

Grand seiko kötü veya dediklerinizi haketmiyor demiyorum. Grand Seiko bir yerde dursun ama başka markalar-modeller de var. Olaya objektif yaklaşmaya çalışıyorum. Şöyle sorayım, bu fiyat kategorisinde sizin ilk 5teki saat nedir(1 numarada GS olduğunu varsayıyorum) ve diğer 4 tanesinin hangi kısımları hoşunuza gitmiyor?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 19 Şub 2012, 01:13

1- Zenith El Primero 36000 vph
2- Rolex Milgauss
3- Grand Seiko 36000 vph
4- IWC Portekiz
5- Rolex Explorer (düz indeksli, cyclopsuz)

Bu saatlerde hoşuma gitmeyen çok az şey var.. GS kendi in-house makinesiyle f/p olarak isviçre markalarının birçoğunu geride bırakıyor, bu yüzden de benden takdir görüyor Drk ;) Ayrıca tasarımına bayılıyorum. :champ:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mucadeleci » 19 Şub 2012, 01:39

Şöyle izah etmeye çalışayım; "Grand Seiko Hi Beat" seviyesindeki saatler içinde hoşuma gitmeyen yönler demeyelim de, GS nun COSC değerlerinde hatta üzerinde bir performansı var, teknik verileri senin Panerai Bronze ile benzer (ikisinin tüm özelliklerini karşılaştırmadım ama aklımda kaldığı kadarı ile çok yakınlardı). Kasasında kullandığı çeliğin Rolex in kullandığı çelikten daha kaliteli olduğunu belirtmiş Seiko (marka ismi vermeden malzeme ismi vererek), Rolex ile kıyaslıyorum çünkü benim için 2. sırada Rolex GMT master yer alıyor şu anda. Diğer 4 ü içinde ne diyebilirim ki gayet iyiler ama masaya yatırırsak 1 numaranın yeri bence çok haklı.

Not: Aşağıdaki liste aniden gelmiş bir soruya abondone verilmiş bir cevap :) fiyatlarını tam olarak bilmemekle beraber sanırım birbirine yakınlar.

Grand Seiko Hi Beat
Rolex GMT Master (çelik)
Perrelet Moonphase
Glashütte Original Senator Panorama Date with Moonphase
Zenith El Primero Hi Beat (tasarımları bozulmadan önceki modeller diyeyim :) )
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 433 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners