TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casiolar ve Zor Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Casiolar ve Zor Seçim

Mesaj bordo » 17 Şub 2012, 14:23

Arkadaslar öncelikle bi soru sormak istiyorum..casio sgw serisi g shock kadar saglam mı?

Sonrada sizin degerli fikirlerinizle :

CASİO SGW-100 ve CASİO G7710 arasında kaldıgımı yardımcı olmanızı istiyorum..
Ama bu ikisinin yanında ; CASİO AW582 / CASİO GL300 1A / CASİO AW591ML 1A
saatlerinin alternatif olup aklımı karıstırdıgını belirteyim..
Degerli görüşlerinizi belirtirken "askeri" saat almak istedigimi bu sene (inş) kazanacagım askeri sınavlardan sonra ilerdede sorunsuz kullanım için şık bi saat aradıgımı biliniz..sagolun AEO..
Kullanıcı avatarı
bordo

Re: Casiolar ve Zor Seçim

Mesaj Vector » 17 Şub 2012, 14:31

Ben SGW-100 kullanıyorum. Pusula ve termometre ile kış sporları yaparken çok kullanışlı oluyor. Tabi g-shock gibi bir "deli sağlamlığı" sunmaz ama 200m su geçirmezlik ve düşük sıcaklılarda çalışma gibi özellikleri var. Ayrıca yinede çok büyük bir darbe yemediği sürece bozulacağını hiç sanmam. Ama yok eğer "Benim kolumun üstünden tank geçerse ben o saati öteki koluma takıp devam edeyim." dersen orasını sen bilirisin. Yinede koleksyonda bi g-shock olması gerek :)

Yani seçim biraz da sana kalıyor, hangisini istiyorsun? hangisi sana saha çekici geliyor? Bu doğrultuda ver bence kararını. Temel olarak SGW da ekstra pusula ve termometre var. Bunun dışında neredeyse tüm g-shocklarda ve SGW-100 de 5 alarm, dünya saati, gerisayım, kronometre vs gibi özellikler standart olarak var.

viewtopic.php?f=12&t=7659#axzz1mUqjO9jO

Bu konunun 3. mesajında kendi çektiğim bir SGW-100 resmi var bunu da bonus olarak ekleyeyim.
Kullanıcı avatarı
Vector

Mesaj bordo » 17 Şub 2012, 14:41

Anladım kardeşim teşekkürler yorum için..
Açıkcası sogukta çalışması ve 200m su olayı g shock la aynı yapıyo cunku g shock un en büyük artısı camı korumak için cukur yapması yoksa o cam kırılır..ondan dolayı sgw dayanıklılık yonunden işimi görür..
Begenmeye gelirsek askeri saat olarak hangisini en cok askeri görebildigimi bilemedigimden karar veremiyorum..helede g7710 ve sgw 100 arasında..digerleri cok sıradan geliyo ama bu ikisi cok sıradışı geliyo..
Kullanıcı avatarı
bordo

Mesaj Vector » 17 Şub 2012, 15:17

SGW-100 de çizilmeye dayanıklı mineral cam var. Bu pek çok Protrek saatte bile yok. Ayrıca bezelin metal kısmı camdan dışarıda duruyor böylece çok iyi bir koruma sağlanmış.
Kullanıcı avatarı
Vector

Mesaj Thevenin » 17 Şub 2012, 17:51

@bordo, haricen pusula ekipmani tasiyacaksan bence kolay okunan solar bir G-Shock olsun secim. :thumbup:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj zfr » 17 Şub 2012, 19:26

Merhaba bordo, ben de sgw-100 kullanıcısıyım. Bu güne kadar her türlü faaliyette ve zorlu koşulda kullanmama rağmen saatimde herhangi bir şey yok ama tabi ki g-shock kadar sağlam olduğunu söylemek doğru olmaz... sgw-100 özellikleri ve görüntüsüyle kullanışlı ve rahat bir saat, benim kullanıcı görüş ve resimlerim aşağıdaki linkte daha ayrıntılı bir şekilde var, umarım sana yardımcı olur...

Casio SGW-100 Kullanıcı İncelemesi :arrow: viewtopic.php?f=13&t=7121#axzz1mekuTN78

Sonradan gördüm zaten konuyu görüp yorum yapmışsın, seçiminde kolay gelsin... :)
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj bordo » 17 Şub 2012, 20:19

Sevgili Enewwss kardeşim haklısın gercekten dedigin yonlerı g shock kadar var..
Thevenin kardeşim maalesef max 200 liralık almayı dusunuyorum solarları begeniyorum yoksa..
ve zfr kardeşim zaten senin incelemen ilk begendirmişti saati bana sonra o kadar ozellıge o fiyatı gorunce g shock kadar var -10 derecede calısan saatin g shocktan eksisi ne dedim..incelemen icinde yorumun içinde sagol..
arkadaslar bu arada askeri tarz bir saat dedigimden dolayı motogp için tasarlanmıs g7710 dan vazgecmiş bulunmaktayım secenekleri 4 e cektim..biraz ayrıntıcı ve dusunen birisiyim maalesef :)
Kullanıcı avatarı
bordo

Mesaj bordo » 18 Şub 2012, 22:00

Arkadaslar ben aw 582 ye yöneliyorum valla ama size bişey sorcam bi tereddütüm var..diger konumda bi arkadas üretimden kalktı demişti..bende zar zor bi kaç sitede bulabildim..acaba üretimden kalkmıs olması ve bazı az sitelerde bulunması;kutusu,garantisi,yapıldıgı donemdeki dayannıklılık testleri yönünden diger g shocklardan ayrılır mı?
yani farklı kutu , diger g shocklar kadar dayanıklı olmama ve garantiye gönderememe gibi bi sorun yasar mıyım üretim olmamasından dolayı?niye kalktıysa artık üretimden..
şimdiden sagolun..
Kullanıcı avatarı
bordo

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners