TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: Nivrel X47 Horaire 2012

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşüceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Re: Yeni Model: Nivrel X47 Horaire 2012

Mesaj razz » 17 Şub 2012, 12:20

Drk yazdı:Sırf tasarımı benziyor diye bu iki saat nasıl kıyaslanır anlamıyorum :?

Ayrıca alttaki A. Lange & Söhne fake ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj asymptote » 17 Şub 2012, 12:33

Drk yazdı:Sırf tasarımı benziyor diye bu iki saat nasıl kıyaslanır anlamıyorum :?

Doruk tasarımları birbirine çok benzeyen iki saatten birini tercih etmemizi sağlayan şey nedir diye sorayım sana.
Kullandıkları makine, ekipman ve teknoloji mi?
Yoksa marka bilinirliği ve prestiji mi?
Yoksa her ikisi mi?

Bu soruya çoğu kimsenin vereceği yanıt elbette her ikisi olacaktır ama ben marka prestijinin burada öne çıktığını düşünüyorum.. Senin buraya koyduğun saat fotoğraflarının altında teknik özellikler ve mekanizma bilgileri yer alıyor elbette ve bunları dikkate alıyoruz ama bu saatleri puanlarken hepimiz birinci elden optik ve görsel açıdan değerlendiriyoruz.. Neyse bu da ayrı bir tartışma konusu ;) Ayrıca bu markanın da hissedarı falan değilim biline.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 17 Şub 2012, 12:42

Razz yazdı:

Ayrıca alttaki A. Lange & Söhne fake ;)

Fotoğrafı değiştirdim Razz :thumbup: Dikkat ettim de arap rakamlı Saxonia lar hep fake :lol:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj msturan » 17 Şub 2012, 15:01

asymptote, ben sadece fiyat ve görünüş açısından değerlendirmiştim.. Bu perspektiften bakınca verdiğin Lange modeli bence zaten mükemmel çünkü marka yazısı, indeksler, küçük saniye... Mükemmel bir harmoni var.. Tabii fiyat konusunda Lange biraz fazla yukarıda.. Fakat X47 yazısı sence de uyumu çok bozmuyor mu? Sanki arabic dial da o verilmesi gereken ağırbaşlı klasik havasını kaçırmış gibi.. Bunlardan başka, aşırı öznel olarak ben simsiyah ve kalın kolları da beğenmedim.. :?

Tabii ki herşey tercihler ve zevklerle alakalı :thumbup:

Edit: İmla
En son msturan tarafından 17 Şub 2012, 15:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj herofb » 17 Şub 2012, 15:10

asymptote ben seni anlıyorum kardeşim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 17 Şub 2012, 16:00

msturan siz x47 yazısını eleştirmeden önce hiç gözüme batmıyordu, şimdi bakıyorum da limitli üretim de olsa bu yazının bu kadar büyük bir şekilde kadranda yer alması gerçekten marka ismini gölgelemiş.. indeks konusunda genelde ben de düz indeksleri arabik yada romen rakamlara tercih ederim. siyah kollar ise beyaz kadran ile güzel bir kontrast oluşturmuş, okunabilirliği artırmış bana göre. tabi tüm bunlar öznel değerlendirmeler senin de belirttiğin gibi..
Nivrel'in koleksiyonuna bir göz gezdirmenizi öneririm bu arada. Çok güzel repeater ları var, Heritage ve Horaire serisinde de güzel saatler mevcut. Bana göre bu marka Sinn ile Glashutte arasında bir yerde..

Herojd teşekkürler dostum :thumbup: Diğerleri de anlıyor da bir kere beğenmediler işte.. :D ;)
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj msturan » 17 Şub 2012, 16:52

Şu gayet iyiymiş 8-)

Resim
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj msturan » 17 Şub 2012, 17:00

Ayrıca fiyatlar da güzel.. Bir repetition için 6000-15000 euro civarı değişiyor fiyatlar.. Bu durumda dağarcığıma bir marka daha kattığı için asymptote'a teşekkür etmek durumundayım :champ:
Kullanıcı avatarı
msturan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners