TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Cep saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Longines Cep saati

Mesaj herofb » 14 Oca 2011, 12:26

her konu ilgi çekecek diye bir şey olduğunu sanmıyorum,sanırım sizinki de pek ilgi çekmedi.Forumumuz maaşallah son derece aktiftir , biraz incelemeniz yeterli
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Clk » 14 Oca 2011, 12:49

Bende oynamak istiyorum. In ile cin'e sorsana bir adam daha getirirsem bizde oynayabilirmiyiz diye :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj gurcaglar » 16 Oca 2011, 02:25

Merhaba,

İN VE cinlerin top oynamaları karşısında topsuz alanda faul olmaması için birşeyler yapmak lazım kanaatinde olarak yazmak gereği hissettim:)) Nasip Cezveciyan ve Mahdumu (oğlu) Longines firmasının önce Osmanlı Devleti sonra da Cumhuriyet Türkiyesindeki ilk temsilcisi, dağıtıcısıydı, Serkisoff'un Zenith'in temsilcisi olmasına mukabil. Arka toz kapağı üzerindeki madalyalar öğreticidir, en yakın tarih 1900 yılı olduğuna göre saatiniz 1910 yıllarına ait görünüyor, EFCO damgası da Ernest Francillon Company'yi yani Longines'in kurucusunu işaret ediyor, orijinal kapaklar, mekanizma, kadran, akrep-yelkovan, bir de saniye göstergesi bulup temizlettiniz mi saatiniz latif bir görünüme haiz bir saat olur. Osmanlıların anahtar kurmalı saatlere olan merakı ve teknolojiyi azıcık geriden izlemeleri neticesinde 1910 yılında bile anahtar kurmalı saatlerin hala memleketimizde revaçta olduğunu gösteren bir örnek olması bakımından da dikkate değer.
Umarım olmuştur, ne dersiniz ?
A.G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj nickynick » 16 Oca 2011, 03:56

vkaan03 yazdı:benim tabirimle bu saat forumunun içi geçmiş,ne yorum yazan var ne selam var..in cin top oynuyo bu forumda:):):)

vkaan03,
Adabınla bir şey rica etmişsin, cevap alamayınca veryansın etmişsin, foruma gölge düşürmeye çalışmışsın. 4000'in üzerinde üyemiz var, ama ne yaparsın ki, böyle fiyat öğrenmeye çalışanların konularına, "satsam ne kadara satarım"ın peşinde olanların konularına pek ilgi olmuyor. Kaldı ki, gözden kaçmış ta olabilir, veyahut kimse sana bir açıklama yapmak durumunda da değil. Her şeye cevap verilince harkulade, ama istenilen bilgi alınamazsa vay efendim in cin top atıyormuş, vay efendim forumun içi geçmiş. Toplamda 3 iletin var, foruma söylediğin "içi geçmiş" lafını bir de kendin için düşün istersen ne dersin? Sadece bilgi öğrenmek için kullanacağın yolgeçen hanı olarak mı düşündün burayı? Evet,sadece okuyan,katılmayan üyelerimiz de var, ama herşeyi adabınca yapıyorlar. Usulüne göre davran, buyur aramıza katıl; yoksa sakın ha TSF'yi kötülemeye kalkma.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Sauer » 16 Şub 2012, 22:11

Öncelikle Herkese Selamlar Longines yeri bende çok farklı bir saat degil ailemlemden bir parça o eski günlerden kalan bir ani
geçmişimden bir hatıra ve bunu sizlerle paylaşmak istedim .benim longines arka tozluk kapagı meraklı bir yaramaz tarafında cıkarılmıs 2005 senesinde işviçreye gittim yanımda götürdüm.hemen olmıyacagını expertiz yapıldıktan sonra 5 gün içinde olabilecegini söylediler.aslında pek güvenemedim.handlerin yani bu işi yapan kimsenin hava alanına kadar gelmesi kuşkularımı haklı çıkardı olsun hala sesini duyabiliyorum ben böylede mutluyum :D
nasip cezveciyan ve mahdumu
Piyasada satılan saatler meyanmda 10 • büyük mükâfat kazanan yegâne saattir. Umumî acentaları: Nasip Cezveciyan ve mahdumu, Çarşuyikebir. tstanbul. Toptan ve perakende satış, Me&'uL Müdüm M. Aaâk 1930 cumhuriyet gazetesi arşivi
ResimResim

Uploaded with ImageShack.usResim

Uploaded with ImageShack.usResim

Uploaded with ImageShack.us
Kullanıcı avatarı
Sauer

Mesaj drk » 16 Şub 2012, 23:22

Sauer, hoşgeldiniz :champ: Paylaşım için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
drk

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners