TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Derinlik Ölçerli Saat Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj Scubat » 12 Şub 2012, 01:47

Arkadaşlar,

50m.ye kadar derinlik ölçebilen, günlükte kullanılabilecek bir dalış saati arıyorum. Analog, ya da dijital fark etmez...

Bütçem en fazla 2000TL, şuan en güçlü aday Tissot SeaTouch. Suunto Elementum Aqua da var ama tissot kadar günlük kullanima uygun değil, fazla sportif, o yüzden birkaç alternatife daha ihtiyacım var.

Eskiden casio'nun Dep 610 diye bir modelini kullanirdim kaybolana kadar, yeni modeline de casio spf 100 demislerdi, harika saatlerdi ama artik üretimde yok, muadili de yok bildiğim kadarıyla..mevcut casio (spf serisi) derinlik olcerler 30m.ye kadar ölçme yapiyor ve pek de şık değiller...
Kullanıcı avatarı
Scubat

Re: Derinlik Ölçerli Saat

Mesaj drk » 12 Şub 2012, 01:57

Eğer suuntoyu kaba bulduysanız sanırım seçenek casio, Spf 100 hala üretiliyor, 800-900tl civarı bulunabilir. Bir diğer tavsiyem ise seiko nx ancak 3000tl civarı bir fiyata satılıyor.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Derinlik Ölçerli Saat

Mesaj Scubat » 12 Şub 2012, 02:17

Teşekkürler Drk ama spf100'ün halen üretildiğinden eminmisin? Casio nun hiçbir resmi sitesinde bulamadim. Aynı şekilde satış yapan bir sitede yok, ancak dalış forumlarında ikinci el olarak rastlamak mümkün...
Kullanıcı avatarı
Scubat

Mesaj drk » 12 Şub 2012, 02:25

http://www.casio.com/products/Watches/PRO_TREK/SPF100S-1V/Burada güncel koleksiyon içinde yer alıyor ve liste fiyatı 550usd olarak belirtilmiş. Dediğiniz gibi Türk sitelerinde bulmak zor, sanırım satışı çok az olduğu için fazla getirtilmiyor. Belki casio distribütörü ersa ile görüşürseniz yardımcı olabilirler yada yurtdışıdan alınabilir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Derinlik Ölçerli Saat

Mesaj Scubat » 12 Şub 2012, 02:43

Drk yazdı:http://www.casio.com/products/Watches/PRO_TREK/SPF100S-1V/Burada güncel koleksiyon içinde yer alıyor ve liste fiyatı 550usd olarak belirtilmiş. Dediğiniz gibi Türk sitelerinde bulmak zor, sanırım satışı çok az olduğu için fazla getirtilmiyor. Belki casio distribütörü ersa ile görüşürseniz yardımcı olabilirler yada yurtdışıdan alınabilir :thumbup:

Haklıymışsınız, anlam veremiyordum böyle başarılı bir modelin üretilmemesine, ama şimdi de yıllardır yenilenmemesine anlam veremiyorum:) Frogman'e koysana bir basinç ölcer...

Yine de tissot önde...
Kullanıcı avatarı
Scubat

Mesaj Bond » 12 Şub 2012, 02:50

Diğer bir alternatif olarak derinlik ölçme fonksiyonu için yüksek profesyonel ürünler harici günlük kullanıma çok uygun olan Citizen Promaster ve Aqualand serisi ürünleri tavsiye ederim.

Promaster Serisi :arrow: http://www.citizenwatch.com/COA/English/collection.asp?Collection=Promaster

Aqualand Serisi :arrow: http://www.citizenwatch.com/COA/English/collection.asp?Collection=Aqualand

Birkaç örnek model ekliyorum. Forumda modeler hakkında detaylı bilgi ve incelemelerde mevcut.

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Derinlik Ölçerli Saat Tavsiye

Mesaj Thevenin » 12 Şub 2012, 05:33

Derinlik olcerli freaky bir Frogman olsa gunluk olarak da kullanilabilecek bir alternatif olacak idi ise bence Elementum Aqua hala dusunulmeli, denenmeli. Diger pro-Suunto'lar tamamen ekipman amacli olsa da, Elementum serisi kesinlikle gunluk kullanima uygun. Hatta gunluk kullanilan diger egzotik dalgic saat tasarimlari gibi diyebiliriz. Bilezigi muhtesem :super: ayrica kaliteli kaucuk ve deri kayislar da mevcut. Ve de Finlandiyali :D ;)

Resim
Resim
@ablogtoread

Yahut soyle biraz executive, all black inverted 8-)

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Scubat » 12 Şub 2012, 10:08

Bond, çok tesekkurler, hakikaten guzelmiş Citizenler.

Thevenin, sana katılıyorum, suunto, gundelik kullanim icin frogmanden daha uygun, Bagdat caddesinde bir adventure shopta denedim, bu mat siyah modeli, begendimde, hardcore bir spor gadget, ama yine de tissot daha bir hosuma gitti...
Kullanıcı avatarı
Scubat

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 132 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners