TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA Mekanizma Montajı Hakkında Öneri

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

ETA Mekanizma Montajı Hakkında Öneri

Mesaj sahinmu » 11 Şub 2012, 13:31

Benim yaklaşık 47 mm lik çaplı bir saatim var.bunu otomatik bir mekanizma alıp otomatik yapmayı düşüniyorum tabi olabilirse.saatin tarih göstergesi var.böyle bir eta mekanizmasını dışarıdan satın alabilirmiyim ? varsa nereden temin edebilirim ? yaklaşık fiyatları nelerdir ?
En son sahinmu tarafından 11 Şub 2012, 13:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
sahinmu

Re: ETA Mekanizmalar Hakkında

Mesaj drk » 11 Şub 2012, 13:39

47mm yarıçaplıysa 94mm çapı var demektir :D Şaka bir yana bahsettiğiniz işlem pek kolay değil. Farzedelim eta 2824 mekanizma kullanacaksınız. Elinizdeki kadranın tarih penceresinin konumu 2824e uymayabilir. Yeni kadran bulmak yada yaptırmak gerekecek. Mekanizma boyutu farklı olacağından yeni bir tepeye ihtiyacınız olacak ve herşeyden önemlisi küçük mekanizmayı bu çapta bir saatin içinde sabit tutmak için özel ayak bulmanız hatta yaptırmanız gerekecek. Kısaca imkansız değil ancak oldukça zor bir iş. Bunun yerine eskisini satıp yeni saat almanız daha mantıklı olacaktır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj sahinmu » 11 Şub 2012, 13:42

pardon çaplı olacak :D yarıçaplı değil :D
Kullanıcı avatarı
sahinmu

Mesaj SeRxx » 11 Şub 2012, 13:43

47 mm çaplı demek istedin heralde ;) Kalınlığı da önemli..
Tarih göstergesi olmasa bu çapa kurmalı Eta Unitas 6497-6498 daha uygun olurdu gibi...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj sahinmu » 11 Şub 2012, 13:45

hocam güzelde saatten hem vazgeçemiyorum -hemde şuanda mekanizmada sıkıntı var - birde otomatik mekanizmalı saatler pahalı şimdi okadar parayı gözden çıkarmakda içimden gelmiyor :D dedim burda abilerim kardeşlerim bilir belki bilgisi vardır :D
Kullanıcı avatarı
sahinmu

Mesaj drk » 11 Şub 2012, 13:52

Şöyleki tek başına mekanizmayı almanız ve onu saate uygun hale getirmeniz de çok ucuz olmayacaktır. İsterseniz siz aradığınız kriterleri ve bütçenizi yazın belki uygun bir şeyler bulunabilir ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj sahinmu » 11 Şub 2012, 13:55

yeni bir saat alıcaksam maksimum bütcem 300 lira olacaktırki bu fiyatada otomatik sistem bulmak zor :D o yüzden bende makina alim dedim eski saatimi kullanim dedim :)
Kullanıcı avatarı
sahinmu

Mesaj drk » 11 Şub 2012, 14:10

Çözüm otomatik seiko 5 :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 67 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners