Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.
fotoğrafını gördüğünüz saatle ciddi olarak ilgileniyorum...Longines Heritage Kolleksiyonunda Column wheel chronograph ismi ile tanıtılıyor...Bu saatle ilgili bilgisi,tecrübesi ve söyleyebilecek sözü olan lütfen benimle paylaşsın, hem bana hem de daha sonra aynı saatle ilgilenecek olanlara faydası olacaktır...
41mm çapında çelik kasaya sahip. Safir kristal cam ve 30m'ye kadar su geçirmiyor. Şık bir kronograf. İçinde ETA'nın Longines'e özel ürettiği mekanizma bulunuyor. İki firma da aynı grupta yer aldığından mekanizmayı in-house olarak değerlendirebiliriz. Mekanizmanın teknik detayını bilmiyorum ancak 7753 geliştirilerek üretilmiş olabilir diye düşünüyorum. Valjoux serisine göre daha üst düzey bir mekanizmaymış. Yurtdışı liste fiyatı 3000usd. Bence tatmin edici bir indirimle mantıklı bir şık saat alternatifi olabilir.
Türkiye etiket fiyatı : 3570 CHF Çok şık bir saat, Longines marka olarak başarılı f/p oranı var. Bu saate alternatif olarak Master Moonphase L2.673.4.78.2 modeline bakmakta fayda var