Bugun İzmit Belsa Plaza'daki bir saatçinin vitrininden Nacar saatlere bakarken dükkandaki saatçi kapıyı açıp "buyrun" dedi. Bende " Nacar saatlere bakıyorum" dedim. Sonra içeri girip yeni aldığım Seiko 5 saatimi gösterdim. "Bu saatin orjinal olup olmadığını anlayabilirmisiniz" dedim. "çıkar bakayım" dedi. Bende sahte demesini beklercesine saati uzattım ve "bu saat Honkonk malı sahte" dedi. Bende "Seiko'nun Honkonk'ta da fabrikası var sahte değildir" dedim. Sadece "Japan yazmamsı Honkonk olmasından" dedim. Sonra bana "yok bu sahte kaça aldın" dedi. "200" dedim. "Çok para vermisşin ben sana bunu 150 TL ye getirirdim" dedi. Bende "200 çok değil saatçide 400 den aşağı vermezler bu saati 23 Jewels" dedim. Ama adam 23 jewels olduğuna bakmamıştı bile. Modeli bile bildiğini sanmıyorum. "Otomatik saatlerin devri kapandı" dedi. "Nacar'lar 200-300 civarı var mı elinizde" dedim. "O fiyatlardan daha yüksek" dedi.
Yani anlayacağınız bir saatçinin gözünde Seiko 5 modası geçmiş bir otomatik. 150 TL anca eder. Ama pilli bir Nacar alabilmek için 400 ve üzeri bir bütçeniz olması lazım.
Böyle esnaf olursan daha çok saat satarsın.