TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çelik Bilezik Saate Bakla Ekleme Hakkında Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Çelik Bilezik Saate Bakla Ekleme Hakkında Bilgi

Mesaj MrNoble » 03 Tem 2012, 17:06

Merhaba arkadaşlar , çelik kordonlu bir saatim var ve artık yavaş yavaş sıkmaya başladı kolumu , 2 tane yedek baklası bulunuyordu.Bunları ekliyeceğim ancak baklaların içindeki küçük uzun demirleri çıkaramıyorum.Nasıl çıkarabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
MrNoble

Re: Çelik kordonlu saate bakla eklemek

Mesaj asymptote » 03 Tem 2012, 17:49

Bir köşebaşı saatçisine gotür o halleder ama dikkat et kordonu çizmesin :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj MrNoble » 03 Tem 2012, 18:14

Son çare öyle yapıcamda bende kordonu çizmesinden korkuyorum o yüzden kendim nasıl ekleyebilirim diye bakıyım dedim :D
Kullanıcı avatarı
MrNoble

Mesaj KKarakuş » 03 Tem 2012, 18:52

asymptote yazdı:Bir köşebaşı saatçisine gotür o halleder ama dikkat et kordonu çizmesin :)

Bu tür uzun demirli baklaları çıkarması zor ama takması kolay oluyor.Çıkarmak içinde zamanında köşe başı bir saatçiye götürdüğümde işi iyi biliyorum çıkarmak sorun değil dese de canını çıkarmıştı kordonun..O sinir ve tecrübe bana yettiği için :) bir daha köşebaşı saatçilere oldum olası gitmedim..Yakınınızda bir saat ustası varsa ona gidin derim :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Re: Çelik Bilezik Saate Bakla Ekleme Hakkında Bilgi

Mesaj mrbars » 04 Tem 2012, 09:25

vidali pinli bilezikler bu konuda pek leziz pek rahat. niye hepsini vidali yapmazlar ki?
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj karaelci » 04 Tem 2012, 10:38

Ben müsaadenizle size küçük bir rehber hazırlayayım :thumbup:

Gerekli malzemeler;

-Bir mousepad (alt tarafı süngerli olanlardan), kargaburun, yaklaşık yarım milimetre kalınlığında dikiş iğnesi (toplu iğneler ince kalıyor) ve küçük hafif bir çekiç ya da muadili bir eşya yeterli olur.

1-) Mousepad i ters çevirip saati ve baklaların pimlerini çıkarmak için üzerinde çalışabilirsiniz.

2-) İğnenin yarısını yaklaşık 1,5cm kalacak şekilde kargaburunun keskin ağzı ile kopartın, ucunda metal parçacıkları kaldıysa varsa zımpara yoksa duvara sürterek çapaklarından arındırın.

3-) Kargaburun yardımıyla kestiğiniz iğneyi tam ortasından sıkıca kavrayıp pimin üzerine yerleştirin. Pimin hangi taraftan çıktığı genelde kordonun iç tarafında ok ile gösterilir, eğer yoksa pime dikkatlice baktığınızda bir tarafın iki parça halinde olduğunu görürsünüz. Bu pimin çıkış ucudur. Siz diğer (genellikle yuvarlak) olan taraftan çekiçle çok küçük darbelerle yavaş yavaş vurarak çıkartabilirsiniz. Tek seferde vurayım derseniz iğne kırılır, sert vuruşlar yaparsanız iğne eğilir ve her iki durumda da kordonu çizersiniz :) O yüzden sabırla (belki 10-15 kez) yavaş ve nazik vuruşlar yaparak pimi rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Kargaburunla iğneyi tutup, diğer elinizle çekiç varken kordonu nasıl sabit tutacağım derseniz benim genelde uyguladığım taktik şöyledir: Kargaburunu sol avcumun içine alıp son üç (serçe-yüzük-orta parmak) parmağımla kargaburunu sıkıştırıyorum. İşaret ve baş parmağımla da kordonu tutuyorum. Ayarlaması ilk etapta biraz zor oluyor ama bu şekilde kimsenin yardımına gerek kalmaksızın kendim rahatlıkla değişim yapabiliyorum.

:thumbup:
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci

Mesaj asymptote » 04 Tem 2012, 10:41

karaelci gençliğinde MacGyver izler miydin? ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj karaelci » 04 Tem 2012, 12:09

asymptote, hayranıydım :thumbup:
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners