Ben müsaadenizle size küçük bir rehber hazırlayayım
Gerekli malzemeler;
-Bir mousepad (alt tarafı süngerli olanlardan), kargaburun, yaklaşık yarım milimetre kalınlığında dikiş iğnesi (toplu iğneler ince kalıyor) ve küçük hafif bir çekiç ya da muadili bir eşya yeterli olur.
1-) Mousepad i ters çevirip saati ve baklaların pimlerini çıkarmak için üzerinde çalışabilirsiniz.
2-) İğnenin yarısını yaklaşık 1,5cm kalacak şekilde kargaburunun keskin ağzı ile kopartın, ucunda metal parçacıkları kaldıysa varsa zımpara yoksa duvara sürterek çapaklarından arındırın.
3-) Kargaburun yardımıyla kestiğiniz iğneyi tam ortasından sıkıca kavrayıp pimin üzerine yerleştirin. Pimin hangi taraftan çıktığı genelde kordonun iç tarafında ok ile gösterilir, eğer yoksa pime dikkatlice baktığınızda bir tarafın iki parça halinde olduğunu görürsünüz. Bu pimin çıkış ucudur. Siz diğer (genellikle yuvarlak) olan taraftan çekiçle çok küçük darbelerle yavaş yavaş vurarak çıkartabilirsiniz. Tek seferde vurayım derseniz iğne kırılır, sert vuruşlar yaparsanız iğne eğilir ve her iki durumda da kordonu çizersiniz

O yüzden sabırla (belki 10-15 kez) yavaş ve nazik vuruşlar yaparak pimi rahatlıkla çıkarabilirsiniz.
Kargaburunla iğneyi tutup, diğer elinizle çekiç varken kordonu nasıl sabit tutacağım derseniz benim genelde uyguladığım taktik şöyledir: Kargaburunu sol avcumun içine alıp son üç (serçe-yüzük-orta parmak) parmağımla kargaburunu sıkıştırıyorum. İşaret ve baş parmağımla da kordonu tutuyorum. Ayarlaması ilk etapta biraz zor oluyor ama bu şekilde kimsenin yardımına gerek kalmaksızın kendim rahatlıkla değişim yapabiliyorum.